Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud se nezačne rozvíjet infekce, myslím, že ano. Budou tě teď hodně hlídat. Držím pěsti. ![]()
Mám zkušenost s tím, že žena v sobě může nosit mrtvý plod i 2 mesice a nic se neděje. Riziko infekce nebude velké-dle slov kamaráda porodníka. Nicméně bych se vyvarovala pohlavního styku a snažila se být v klidu, protože stres prokazatelně snižuje imunitu. A hlavně stejně nejde nic udělat. Riziko by dle mého bylo, kdyby se porodníci teď snažili neco s mrtvým plodem dělat…Držím moc moc palce.
Je mi to líto
ale myslím že opravdu pokud se nerozjede nějaký zánět tak by to neměl být problém, každý den dobrý kdy máš v sobě zdravé miminko
Spis bych se ptala - jak poznat infekci aby to neohrozilo i druhe, zive dite. Tohle je moc smutny:( drzim ti palce at druhe mimi se narodi v poradku
Je mi to moc líto
Ale důvěřovala bych lékařům, znám podobné případy dva a oba skončily porodem zdravého miminka.
Ano, může. Dokonce pokud jedno dvojče ohrožuje druhé( nebudu tu vypisovat ty případy, není to potřeba), tak se kvůli donošení jedno usmrtí a nechává se v děloze dokud to jde. Takže sem tam to dělají lékaři i cíleně, pokud je to nutné. Je mi to líto, držím palce, jsi na nejlepší klinice, zkus jim věřit. Na všechno se ptej. Kdybys vydržela ještě alespoň 6 týdnů, bylo by to super.
Mam zkusenost. Od 25tt do 37tt jedno miminko zive, druhe nikoliv. Porod pak cisarem.
@Šáruší píše:
Ano, může. Dokonce pokud jedno dvojče ohrožuje druhé( nebudu tu vypisovat ty případy, není to potřeba), tak se kvůli donošení jedno usmrtí a nechává se v děloze dokud to jde. Takže sem tam to dělají lékaři i cíleně, pokud je to nutné. Je mi to líto, držím palce, jsi na nejlepší klinice, zkus jim věřit. Na všechno se ptej. Kdybys vydržela ještě alespoň 6 týdnů, bylo by to super.
Presne tak.
@vodolejka jsem u Apolináře. a byla jsi prosím v nemocnici celou dobu? Nebo jak to prosím probíhalo. Děkuji moc za odpověď ![]()
@lugni píše:
@vodolejka jsem u Apolináře. a byla jsi prosím v nemocnici celou dobu? Nebo jak to prosím probíhalo. Děkuji moc za odpověď
věř jim, lepší pracoviště bys těžko hledala. Když tě budou chtít pstit domů, stejně tam budeš jezdit na kontroly, vyptej se jich na všechno, co tě zajímá. Jak poznáš případný problém, zánět a tak. Oni budou čekat, jestli se nerozjede zánět. Ono to mrtvé miminko se jakoby zakonzervuje.
@lugni ať to dobře dopadne, jak psaly holky, na všechno se zeptej a kdykoliv budeš potřebovat, tak zajděte na kontrolu ![]()
Předem se omlouvám za anonymitu.
Ahoj potřebuji poradit
, jsem ve 26 týdnu těhotenství. Čekala jsem dvojčátka ale před týdnem jsem byla na běžné kontrole a zjistily mi, že jednomu miminku nebije srdíčko tudíž je mrtvé
. Hned mě převezly do nejlepší nemocnice v Praze. Dělaly mi různá vyšetření a vše je zatím v pořádku žádný zánět se nerozjel z mrtvého miminka a druhé miminko je v pořádku vše je sním OK. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Mohu v sobě nosit mrtvé a živé dítě? Doktoři tvrdí, že dokud se nerozjede žádný zánět či infekce nic nehrozí a klidně mohu vydržet i do termínu poradu. Ale moc se bojím a navíc by mě i nejradši za týden propustily domů ale mám obrovský strach
. Děkuji za jakoukoliv odpověď
.