Moje dcera a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
1.7.21 14:45

Kdyby moje tchyně (nebo mama, to je fuk), denne volala a ptala se na dceru, tak tu mam diskuzi já :mrgreen:

Zakladatelko, taky myslim, ze tchyni nemas rada a není ti vhod nic, co udělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
1.7.21 14:49

Já taky nepobírám, v čem je problém. :nevim: Tchýni nějak nemiluješ, můžeš být tedy ráda, že ji nemáš pořád na hlavě. Chodí do práce, není jí už 20, dá se chápat, že nepoběží každý den 40 min. tam a 40 spátky. Nebo bys od ní potřebovala pomoct? To je pak jiná a asi jí to musíš říct…
A ptát se jestli je dcera zdravá…Proč? Kdyby nebyla, snad ji to syn řekne a v zásadě se tak nějak předpokládá, že děti jsou zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roznova
1.7.21 14:50
@DanielaD píše:
Kdyby měla zájem projeví ho, ozve se, přijde. Chápu, že tě to mrzí.Ty se s tím netrap, ona se šidí o to nejhezčí co má

Videt svou vnucku 3× za 2 mesice za predpokladu dojizdeni, je dle me vic nez dost.

A pokud by se to moji snase zdalo malo a take by mi to tak rekla, byla bych tedy za to velmi rada a jeste radsi bych zacla dojizdet casteji. Ale musis se na to zkusit podivat i z pohledu te tchyne, ktera vic nehezdi trebas jen proto, ze nevi, co ti bezi ve tve hlave a zenske a do melounu fakt nevidis! :mrgreen:

Příspěvek upraven 01.07.21 v 14:53

• Citovat
  • Upravit
3678
1.7.21 14:51
@Majka6802 píše:
@juliettee mě jen mrzí že o malou nějak nejeví zájem..moje mamka se na malou ptá každý den :?

A myslíte si, že když se neptá každý den, tak tchýni malá nezajímá? Mě spíš zaráží to každodenní informování ze strany vaší matky, je fajn se zajímat, ale volat každý den? Moji rodiče žijí 200 km od nás, moje mamka byla za dětmi naposled tak před 3 lety, taťka před rokem, pokud k nim nejedeme, tak je nevidí, pokud jim sama nezavolám, tak oni sami od sebe ten telefon nevezmou do ruky. Upřímně, kdyby mě naši otravovali každý den, jak se mají děti, asi bych jim po čase ten telefon nezvedala. Chápu, že je to asi vaše první dítě a asi toužíte po stejné pozornosti od obou babiček, ale nemůžete v tom hledat něco, co tam není. Moje tchýně mi nikdy nevolala, jak se mají děti. Pokud chci, zavolám, jestli se chtějí stavit, nebo jestli můžou děti dorazit, jestli něco náhodou nemají a takový kontakt mi bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
1.7.21 14:53
@Roznova píše:
Videt svou vnucku 3× za 2 mesice za predpokladu dojizdeni, je dle me vic nez dost.

Taky myslím!!! Hlavně je kolikrát rozdíl vnouče od dcery a od syna. Matka ke dceři a jejímu dítěti má vždycky blíž, než tchýně ke snaše, sama to vidím u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.7.21 14:55

@michee myslíte že to může být i tím? Takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roznova
1.7.21 14:58
@Majka6802 píše:
@DanielaD jste jediná která mě tady chápe..když jsme byli u ní a ona měla malou na rukách tak mi to bylo hodně nepříjemné..je to ode mě asi hnusné, ale přišlo mi to jakoby ji držela úplně cizí ženská :(
Až malá bude větší tak za ni ani nebude chtít jít protože ji nebude znát :?

No ty si teda jako snacha vyhra v loterii, jen doufam, ze takove silene myslenky nemela moje snacha, kdyz jsem si chovala vnouce. A velmi pravdepodobne tuhle vnitrni averzi i vysilas do eteru smerem ke tchyni a to teda musi byt velmi frustrujici pro kazdou babicku-tchyni, coz k castejsim navstevam spuse odrazuje.

• Citovat
  • Upravit
37145
1.7.21 14:59
@michee píše:
Taky myslím!!! Hlavně je kolikrát rozdíl vnouče od dcery a od syna. Matka ke dceři a jejímu dítěti má vždycky blíž, než tchýně ke snaše, sama to vidím u nás.

Vzdycky ne, třeba moje tchýně se má k dětem víc jak moje máma a to bydlí 600km daleko, mamku mám 10 km od domu. Tchýně se denně ptá já se mají (naštěstí muže a ne mě, mě by z každodenních hovorů hráblo) :mrgreen: moje máma se občas zastavi mezi dveře pozdravit a sem tam si vezme starší dítě, mladší nechce, neboť je s ním moc práce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
1.7.21 15:00

@Roznova
proč to píšeš mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
1.7.21 15:06
@DanielaD píše:
Kdyby měla zájem projeví ho, ozve se, přijde. Chápu, že tě to mrzí.Ty se s tím netrap, ona se šidí o to nejhezčí co má

Ona se šidí o to nejhezčí co má? Kdyby jí tchyně každý den bombardovala telefonama, návštěvama atd, tak bys na to řekla co? Vždytˇta tchyně nedělá nic špatnýho. To měla dát po narození vnučky výpovědˇa přestěhovat se k mladým, aby si mohla užívat vnučky? Zakladatelka má chvilku po šestinedělí, fakt nechápu kde je problém. Chudák babička. Dává jim prostor, do ničeho se nemontuje, neotravuje… a stejně je to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roznova
1.7.21 15:06
@DanielaD píše:
@Roznova
proč to píšeš mě?

O sorry, chybka se stala; to je samozeejme na zakladatelku.

• Citovat
  • Upravit
34473
1.7.21 15:20
@Majka6802 píše:
@juliettee možná že to moc prožívám..ale asi jsem si to představovala trochu jinak.. :?

A jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.7.21 15:22
@Majka6802 píše:
@DanielaD jste jediná která mě tady chápe..když jsme byli u ní a ona měla malou na rukách tak mi to bylo hodně nepříjemné..je to ode mě asi hnusné, ale přišlo mi to jakoby ji držela úplně cizí ženská :(
Až malá bude větší tak za ni ani nebude chtít jít protože ji nebude znát :?

Aha, takže když jí má na ruce je ti to nepříjemné, ale když u vás není pečená vařená, tak taky špatně. Ty tak nějak nevíš co chceš a nevíš, jak bys tchýni pomluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.21 15:23
@Majka6802 píše:
Ahojte holky.. jaký máte vztah se svou tchýni?
My jsme se nikdy moc v lásce neměli..a tak jsem si myslela že až se nám narodí dcera, tak že se to zlepší..a zdá se mi že je to ještě horší..
Než jsem porodila tak nám naslibovala že se bude starat..a že pro svou vnučku udělá všechno…
Naše holčička měla před dvěma dny 2 měsíce..a ona ji za tu dobu viděla 3×..bydlí od nás asi 40 minut cesty..sice nemá řidičák ale jet autobusem není zas takový problém..
Když dám na fb nejsou fotku s malou tak nám taky furt komentuje „Posílám pusinku“ „Moje krásná vnučka“ „Jsem pyšná babička“..ale to všechno jsou jen prázdné slova..chápu že chodí do práce a že bydlí trochu dál než my..ale kdyby aspoň zvedla blbý telefon a zeptala se na malou jak se má nebo jestli je zdravá..tak to ne :nevim:
Když jsme od ní minule s malou odjížděli tak se jí přítel ptal jestli je ráda že nás viděla a ona jen „Hmm“..co si o tom myslíte? :nevim:

Prostě ji jednou za týden pozvi a pak zes jeďte vy k ní. Když se tchýně moc vnucuje, je to špatně. Když dítě nevídá, taky špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.21 15:24
@michee píše:

Vždycky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová