Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Majka6802 píše:
@DanielaD jste jediná která mě tady chápe..když jsme byli u ní a ona měla malou na rukách tak mi to bylo hodně nepříjemné..je to ode mě asi hnusné, ale přišlo mi to jakoby ji držela úplně cizí ženská
Až malá bude větší tak za ni ani nebude chtít jít protože ji nebude znát
Asi to z tebe citi, tak se nechce vnucovat. Na jednu stranu ma jezdit casteji, na druhou ani nechces aby si malou pochovala (jo nechas ji ale asi z tebe cisi ze ti to neni prijemne)… ![]()
No mně přijdete divné ty a tvoje matka. Vyvolávat si každý den kvůli dvouměsíčnímu miminku, které beztak nedělá nic jiného než že spí, jí a kadí.
No že ty si něco představuješ je jedna věc, to že si to ostatní lidi mají právo představovat jakoliv jinak je jaksi věc druhá.
Buď ráda, že respektuje tvoje soukromí a nehodlá vychovávat tvoje dítě místo tebe a pokud ti přijde, že by bylo lepší aby se babička s vnučkou viděly častěji, což teda u kojence nijak podstatné není, tak se s tchyní normálně civilně domluv. Bez představ a očekávání co ona by měla a jak je to „spráívně“
Prostě se normálě pobavte.
@Majka6802 píše:
@juliettee mě jen mrzí že o malou nějak nejeví zájem..moje mamka se na malou ptá každý den
A já je přesně s tímhle poslala do haje, ze nebudu cely den s mobilem na uchu. Tchyně i máma vyvolávaly xkrat denně a co ze malý děla. Tvl co by, mliko, spánek a po.. plina.. 3× za 2 měsíce mi prijde tak akorát.
@Majka6802 píše:
Ahojte holky.. jaký máte vztah se svou tchýni?
My jsme se nikdy moc v lásce neměli..a tak jsem si myslela že až se nám narodí dcera, tak že se to zlepší..a zdá se mi že je to ještě horší..
Než jsem porodila tak nám naslibovala že se bude starat..a že pro svou vnučku udělá všechno…
Naše holčička měla před dvěma dny 2 měsíce..a ona ji za tu dobu viděla 3×..bydlí od nás asi 40 minut cesty..sice nemá řidičák ale jet autobusem není zas takový problém..
Když dám na fb nejsou fotku s malou tak nám taky furt komentuje „Posílám pusinku“ „Moje krásná vnučka“ „Jsem pyšná babička“..ale to všechno jsou jen prázdné slova..chápu že chodí do práce a že bydlí trochu dál než my..ale kdyby aspoň zvedla blbý telefon a zeptala se na malou jak se má nebo jestli je zdravá..tak to ne
Když jsme od ní minule s malou odjížděli tak se jí přítel ptal jestli je ráda že nás viděla a ona jen „Hmm“..co si o tom myslíte?
3× za dva mesice je malo? krasna vnučka, pysna babička si mohla odpustit, ale tyhle pocity jsou nějak závislé na poctu navštev a telefonů?
@Majka6802 píše:
@juliettee mě jen mrzí že o malou nějak nejeví zájem..moje mamka se na malou ptá každý den
jestli to postuješ na FB, tk vidi, ze je všechno v pořádku, není třeba se denně ptat.
@Majka6802 píše:
@DanielaD jste jediná která mě tady chápe..když jsme byli u ní a ona měla malou na rukách tak mi to bylo hodně nepříjemné..je to ode mě asi hnusné, ale přišlo mi to jakoby ji držela úplně cizí ženská
Až malá bude větší tak za ni ani nebude chtít jít protože ji nebude znát
zbytečně to nafukuješ, je to mimino. které tohle vůbec nevnímá.
Když ho chová, tak se citis neprijemne, co tedy po ni chces?
@Majka6802 píše:
@lucenka ano svému synovi volá..ale když něco potřebuje..málokdy se na malou zeptá
a na co by se mela porad ptat…ono se u dvoumesicniho dítěte deje porad něco nového?
neudělala si z neho středobod vesmíru a nechápeš, ze to všichni nevnímají stejně?
Co ti vadí? Prostě třeba taková je
já osobně také neprojevuji moc emoce a nepotřebuji komunikovat s rodinou nějak moc často. By sis představovala, že se bude ptát každý den nebo jako co?