Moje dcera je hodně divoká..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
13.8.17 11:42
@Ivčis píše:
@lucenka Jsem asi jina a nikdy tohle nepochopím. Je mi to proti srsti abych byla zla na někoho kdo nakupuje. Je to otázka par m minut a vic mi po nějakých ječících děti není. Ne chlap nakupovat nemůže.

nikdy neříkej nikdy. Ještě jsi na RD, takže ti přijdou dětičky úžasné, hlavně když to dělají i tvoje. Jsem zvědavá, jestli ti ten názor, že pištící dítě v obchodě je super, ti zůstane, až se vrátíš do práce a půjdeš cestou z práce rychle něco nakoupit a potkáš tam takovou rodinku ;)

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
13.8.17 11:44
@Ivčis píše:
@Niki Ja ano s prominutím mit ty lidi na háku. Trávit v obchodě jen nezbytnou dobu a supajdit ven. Když se usmějes na lidi co se na tebe budou dívat, určitě se usměji taky a mozna s toho budete mit hezčí den oba. Vsechny lidi nejsou zaslepeni…

Nekde v hypermarketu jsou mi jecici deti sumak, nakoupim si a rychle vypadnu. :palec:

Ovsem vadi mi, kdyz si treba s kamaradkou po praci vyrazime do OC mrknout se po slevach a ze si pak dame v klidu kafe a pokecame bez deti. :potlesk: A v sedm vecer sedi v kavarne v nakupnim centru matka s kocarkem s brecicim miminem nebo dve matky tam plkaji a jejich dve deti litaji… :pocitac: To se pak zvednem a jdem si dat to kafe jinam, kde je klid a nejsou momentalne zadne deti. :potlesk:

To same jak jsem psala s tou prohlidkou zamku s urvanym dvouletakem, kde pritom baba s dedkem mohli v klidu to dite pohlidat a na prohlidce se s rodicema vystridat… :roll: :roll: 8o

• Citovat
  • Upravit
1776
13.8.17 11:44

@lucenka to ano, nepsala jsem že piští celý nakup, ale i tak lidé někdy čučí blbě, nevadí mi to. Já chtěla jen nastolit ať to vidíte někdy i z pohledu té mámy takového dítěte(ať už piští, brecí, vztekne se)nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.17 11:47
@niki V píše:
@lucenka to ano, nepsala jsem že piští celý nakup, ale i tak lidé někdy čučí blbě, nevadí mi to. Já chtěla jen nastolit ať to vidíte někdy i z pohledu té mámy takového dítěte(ať už piští, brecí, vztekne se)nic víc

a ty si myslíš, že jsi jediná, které se dítě někde vzteklo? NE, ale já jsem si nemyslela, že všichni musí být z mého dítěte nadšení. Takže jsem holt odložila vozík, někam kde nepřekážel a šla dítě ven uklidnit a pak se pro nákup vrátila.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
13.8.17 11:49
@niki V píše:
@Hanka1 ne žiju ve velkém městě, ale ráda si zajdu nakoupit sama co potřebuji, manžel je pracovně neskutečně vytížený, ted už 3mesíce neměl volno ani o víkendu, kdyby to šlo udělat jinak tak to udělám. Ale nejde a prostě syn pištì :jazyk: nakoupím nezbytné a frčím s ním ven.

Chudak muz, nejaka spolecna dovca je v planu treba na podzim/v zime nekam do tepla k mori?

No ale urcite bys s ditkem nesla na prohlidku zamku. Ja chapu i to nakupovani a potrebu vylezt jinam mezi lidi, ne jen mezi matky s detma…ja zase kdyz se vratila do orace, tak to mnozstvi lidi mi stacilo bohate v praci, ze jsem si nakup v klidu naklikala doma…ake jsou komodity, ktere z domova nenakoupis…

• Citovat
  • Upravit
4411
13.8.17 11:49

@lucenka Teď zrovna jsme v práci, ano zda se ze se tu moc nenadru a o děti je postaráno příměstským taborem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.8.17 11:51
@mina0405 píše:
Ahoj maminky..můj dotaz je spíše takové vylití srdce nebo jestli zažíváte některá to co já..Dcera měla na konci května dva roky, už jsem zde ohledně ní psala dotaz s nočníkem..Nicméně odmalička je to divous..Už jako miminko hodně často křičela, potřebovala na sebe upoutat pozornost, nevydržela sedět někomu na klíně, hned se ošívala..V kočárku se jí nelíbilo, skoro pořád jsme jezdili s koncertem, až jsme přešli na sporťák tak byla spokojenější..No ale po druhém roce přišlo období vzdoru..S manželem jsme z ní hotoví.. Chvíli nikde neposedí, nahlas se vyjadřuje, pořád venku někam zdrhá.. Když se vzteká tak se úplně zatne, začne se třepat a křičet ne, ne, ne..Štvou mě kecy okolí že mě všichni litují, jak to s ní můžu zvládat, do toho máme tříměsíčního syna a je toho na mě někdy moc..Když se jí snažím něco vysvětlit vklidu tak neposlouchá a stejně si jede svoje..Nedávno jsem jela s kamarádkami na přehradu i s dětmi a malá neposeděla ani chvilku, všude lítala a kamarádky hned kecy že tohle ještě neviděly..Když byla ve vodě nechtěla ven a když jsem ji brala na deku hned řev že nechce ven, přitom už byla ledová, lidi na nás čuměli..
Promiňte za dlouhý příspěvek, ale máte to někdo taky tak? Jak řešíte kecy okolí? Moc mě bolí že se pak o dceři vykládá bůh ví co a navíc jde od září do školky, tak se děsím co bude dělat tam…

a trénujete na tu školku nějak? nemůžete se tam jít podívat, aby to tam už „znala“…protože dle toho co píšeš, to možná bude malé „peklíčko“…pro všechny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.8.17 11:53
@niki V píše:
A já mám zas názor že některé děti jsou takové i když je matka důsledná a vychovává je, a přijde mi že názor maminek hodných, klidných dětí jak psala @Hanka1 je takový zaslepený, protože opravdu jsou děti živejší a pak takové co jsou poslušné a udělají vše co se jim řekne a nemusí v tom hrát roli až tak výchova. Zatratit kámošku jen proto že je její dítě živější je takové zvláštní :nevim:.Něco jiného je když matka na to prdí a sedí a nechá dítě ničit věci, to jo.Ale zakladatelka na to nekašle to by nepsala tady o radu…

souhlasím, myslím, že některé děti by matka musela umlátit, aby se chovaly nějak standtartně.
Já měla děti relativně klidné, ani se moc nevztekaly, ale dokážu pochopit, že některé exempláře jsou výchovně hodně náročné. No prostě pokud děláš maximum a dítě se ve 2 letech vzteká (což je normální), tak holt se musíš povznést nad některé „chytré“ lidi, co vědí nejlépe jak takové dítě vychovat no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
13.8.17 11:54

@Ivčis Ale to není až tak úplně o tom, že tam lidem vadí uječený dítě. Tohle byla rada, jak s tím dítětem zacházet, o důslednosti. Že když bude vyvádět, tak odejde domů a příště si to rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.8.17 11:57
@lucenka píše:
tak tohle by mě jako zákazníkovi dost vadilo. To si nemůžeš nakoupit bez dítěte, když se neumí v obchodě chovat?

A to fakt řešíš, že se někde malé dítě někde v obchodě projevuje hlasitěji? Tohle dělávají takové ty neurotické ženské ;) Nakoupím a jdu, do krámu nechodím kvůli relaxaci a tichu. Jiné je to třeba v restauraci, kde člověk tráví delší čas a nechce poslouchat ječící děti déle než je nutné.

Jako když nějaké dítě vzteká a půl hodiny řve na celej obchoďák, tak si řeknu, e by ho mohli jít ven zklidnit někam na trávníka pak se vrátit, ale zase já do toho nevidím a nebudu si hrát an tu nejchytřejší, co ví, jak yvchovávat cizí děcka no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
13.8.17 11:58

Pro maminky divokych a tvrdohlavych deti, nenechte se rozhodit nekterymi komentari. Nektere deti jsou divocejsi a moc s tim opravdu nenadelate. Ja byla podobne ditko, i kdyz vcelku potichu, porad jsem nekam utikala, nadelala spoustu problemu, zklidnil me az sport, kam me rodice „upichly“ velice brzo. Muj nejstarsi byl extremne tvrdohlavy, takze sceny, kdy me ve dvou letech kousal znam. Zkusila jsem vse a nic nefungovalo (jen doma…zavrit do jine mistnosti),a naopak z nej vyrostl kluk, ktery je velmi pristupny argumentum, je klidny, peclivy…jsou to kombinace osobnosti a temperamentu, deti jen potrebuji cas naucit se s tim pracovat. Lidi co maji problem s divocejsima nebo jinyma detma, me byli vzdy u zadni casti tela…jinak to nejde. Ze nema nekdo pochopeni, je jeho vada, ne vase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.8.17 11:59
@Malaga píše:
a trénujete na tu školku nějak? nemůžete se tam jít podívat, aby to tam už „znala“…protože dle toho co píšeš, to možná bude malé „peklíčko“…pro všechny…

No asi tak…ucim ji at se naji sama a neodchazi od stolu..To uz zvlada..Ucime se nocnik a zvlada taky..Ma plenu uz jen na spani..Rada si listuje v knihach a vydrzi u toho dlouho..rada kresli..Ucim ji se chovat hezky k detem a to taky zvlada, vcera si vykladala se starsi holcickou na hristi, ta se ji ujala a chodily tam spolu, lezely i v trave a popisovaly kytky..jestli pises peklicko tak to mozna nastane mozna ne nevim. prijdou mi tvoje nazory trochu drsne, ale jsem fakt citliva, tak buh vi jak jsi to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.17 12:02
@ospalámyš píše:
A to fakt řešíš, že se někde malé dítě někde v obchodě projevuje hlasitěji? Tohle dělávají takové ty neurotické ženské ;) Nakoupím a jdu, do krámu nechodím kvůli relaxaci a tichu. Jiné je to třeba v restauraci, kde člověk tráví delší čas a nechce poslouchat ječící děti déle než je nutné.Jako když nějaké dítě vzteká a půl hodiny řve na celej obchoďák, tak si řeknu, e by ho mohli jít ven zklidnit někam na trávníka pak se vrátit, ale zase já do toho nevidím a nebudu si hrát an tu nejchytřejší, co ví, jak yvchovávat cizí děcka no :nevim:

tak vadí mi, pokud piští delší dobu, řve a matka ho nedokáže uklidnit. Ale tak to by vadilo většině lidem. Tedy neznám člověka, který by miloval řev, pištění cizího dítěte

• Citovat
  • Upravit
44
13.8.17 12:02
@Lenka_Hal píše:
Pro maminky divokych a tvrdohlavych deti, nenechte se rozhodit nekterymi komentari. Nektere deti jsou divocejsi a moc s tim opravdu nenadelate. Ja byla podobne ditko, i kdyz vcelku potichu, porad jsem nekam utikala, nadelala spoustu problemu, zklidnil me az sport, kam me rodice „upichly“ velice brzo. Muj nejstarsi byl extremne tvrdohlavy, takze sceny, kdy me ve dvou letech kousal znam. Zkusila jsem vse a nic nefungovalo (jen doma…zavrit do jine mistnosti),a naopak z nej vyrostl kluk, ktery je velmi pristupny argumentum, je klidny, peclivy…jsou to kombinace osobnosti a temperamentu, deti jen potrebuji cas naucit se s tim pracovat. Lidi co maji problem s divocejsima nebo jinyma detma, me byli vzdy u zadni casti tela…jinak to nejde. Ze nema nekdo pochopeni, je jeho vada, ne vase…

I tobe patri muj dik :* podporu aspon trochu potrebuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
13.8.17 12:03

Moje „divoké“ dítě se blíží k 10. Dávno už venku nedělá ostudu. Co jí zůstalo, je to, že je upovídaná a hlučná. A fyzicky neunavitelná.
Od mimina byla hodně akční, vzteklá, dělala scény v obchodě, na hřišti, v autobusu, nebo jen tak na ulici. Nikomu neubližovala, nic neničila, akorát jak nebylo po jejím, tak se vztekla.
Když začala scéna tak jsme opustily obchod bez nákupu, došly zbytek cesty pěšky, odešly z hriště… snažit se nevnímat poznámky o nevychovaném dítěti, protože v těch 2 letech to opravdu není o tom, jestli je vychované a nebo ne, a vystresované matce to ke klidu nepřidá.
Nicméně, každé dítě to dělat přestane.
Intenzita období vzteku je z velké části daná temperamentem dítěte a co s tím?
Pokud teda vidím nějaké uječené vzteklé dítě v sámošce, jsem nesmírně ráda, že to mám za sebou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí