Moje dcera je hodně divoká..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
13.8.17 12:03

@mina0405 nemyslím to zle. Spíš tak, abys počítala, že každý to má jinak a prostě ta zpětná vazba bude. je dcera zvyklá být někde i bez tebe? Třeba na víkend u babičky apod.?
Je možné, že se jí ve školce bude líbit, ale klidně se může stát, že ne a pokud se chová, tak jak píšeš, tak to pro učitelky může být náročné a bylo by dobré se připravit i na to, že i od nich můžeš slyšet nějaká doporučení a kritiku, což ale ty nemáš ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
@Sany80s píše:
@mina0405 Víš co, já kdyby mi dítě udělalo tuhle scénu, tak mu řeknu, že jdeme domů, protože dělá scény.
Ono je to sice nepříjemné i pro tebe, protože chceš být s přáteli, ale na spoustu dětí to zabírá.

Hmmm, ty ovsem predpokladas, ze to dite se dokaze ovladnout, ale na 2 letech to tak vubec nemusi byt. Ani na peti letech jeste nemusi byt v tomto smeru dostatecne vyzrala. Ona place, protoze je frustrovana. Pokud by se mama rozhodla jit domu, tak bude jeste frustrovanejsi a situaci to nevyresi. Taky to neznamena, ze si na ten „trest“ v budoucn vzpomene a ovladne se potom. Paklize si vubec tu situaci vybavi, bude vrestet jeste vic, protoze se bude bat, ze to vezme podobny konec.

Asi nejlepsi je diteti v klidu vysvetlit, ze ted na chvilku musi z vody ven, protoze by byla nemocna a ze az se ohreje, bude moct jit zpatky. Pokud by i tak plakala, tak nechat vyplakat a cas od casu utesit a ujistit, ze jeji prani a potreby jsou vnimany a ze ji maminka ma rada a do vody ji nechce pustit prave proto, ze si o ni dela starosti. Aby to nevnimala jako trest a jako definitivni zakaz hrani ve vode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776

@Hanka1 ano dovča je v plánu právě na zimu(ale poletíme za teplem) manžel právě dělá takovou práci že přes jaro léto není skoro doma a zimu většinou prosedí doma.Na prohlídku zámku bych nešla, to máš pravdu, to až bude starší a nebude pištět. Jako já to chápu i z druhé strany že když jdeš z práce tak chceš vypnout od lidí a ne poslouchat v obchodě upištěnce, proto chodím spíš dopoledne, kdy je nejmíň lidí. No snad už ho to brzo přejde, už je to teď mnohem lepší než před mesícem tak se blýská snad na lepší časy a nákup s hodným dítětem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.8.17 12:07
@Hanka1 píše:
K vam nejezdi Tesco, Rohlik, Kolonial apod.? 8o :roll: nemate tatinka, co je odpoledne/vecer s detma, zatimco ty v klidu muzes zajet p/dojit nakoupit?Dite se v roce a pul nemusi umet chovat, ale je spousta deti co v tomhle veku bez problemu pulhodiny vydrzi… ;) :palec:

některé děti jsou takoví klidní knedlíci a některé děti jsou draci. Není to zásluha rodičů mít dítě s klidným temperamentem.
Rok a půl, to ještě výchovou nepřiměješ k tomu, aby vydrželi půlhodiny sedět a neprojevovat se. Jedině snad násilím, ale to by snad normální rodič neudělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.8.17 12:10
@niki V píše:
@Hanka1 ano dovča je v plánu právě na zimu(ale poletíme za teplem) manžel právě dělá takovou práci že přes jaro léto není skoro doma a zimu většinou prosedí doma.Na prohlídku zámku bych nešla, to máš pravdu, to až bude starší a nebude pištět. Jako já to chápu i z druhé strany že když jdeš z práce tak chceš vypnout od lidí a ne poslouchat v obchodě upištěnce, proto chodím spíš dopoledne, kdy je nejmíň lidí. No snad už ho to brzo přejde, už je to teď mnohem lepší než před mesícem tak se blýská snad na lepší časy a nákup s hodným dítětem :palec:

Vydrz, to prejde a hezkou zimni dovcu v teple, mmch ja nemela upistence ale lehace, nedostal lizatko u pokladny, ani nemukl a vzteky si lehnul a prikryl hlavu jako ze stejne neposloucha, normalne jsem ho vzdycky capla do podpazi a bezvladneho odnesla. Tech zbytecnych pracek se spinavym pradlem, co jsrm v zime a na podzim vyprala… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
13.8.17 12:12
@ospalámyš píše:
některé děti jsou takoví klidní knedlíci a některé děti jsou draci. Není to zásluha rodičů mít dítě s klidným temperamentem.
Rok a půl, to ještě výchovou nepřiměješ k tomu, aby vydrželi půlhodiny sedět a neprojevovat se. Jedině snad násilím, ale to by snad normální rodič neudělal :nevim:

Ale primejes, u nas v obchode zabiral rohlik nebo baleni papirovych kaoesniku a max tu pulhodinu v kocarku vydrzel vzdy… :palec:
Znas to - kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody… ;) :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
13.8.17 12:14
@Lenka_Hal píše:
Pro maminky divokych a tvrdohlavych deti, nenechte se rozhodit nekterymi komentari. Nektere deti jsou divocejsi a moc s tim opravdu nenadelate. Ja byla podobne ditko, i kdyz vcelku potichu, porad jsem nekam utikala, nadelala spoustu problemu, zklidnil me az sport, kam me rodice „upichly“ velice brzo. Muj nejstarsi byl extremne tvrdohlavy, takze sceny, kdy me ve dvou letech kousal znam. Zkusila jsem vse a nic nefungovalo (jen doma…zavrit do jine mistnosti),a naopak z nej vyrostl kluk, ktery je velmi pristupny argumentum, je klidny, peclivy…jsou to kombinace osobnosti a temperamentu, deti jen potrebuji cas naucit se s tim pracovat. Lidi co maji problem s divocejsima nebo jinyma detma, me byli vzdy u zadni casti tela…jinak to nejde. Ze nema nekdo pochopeni, je jeho vada, ne vase…

A urcite s takovyma temperamentnima detma nechodis do kavaren a na prohlidky zamku, ze?

Ono to totiz neni jen o vychove a temperamentu, ale i o soudnosti… ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
13.8.17 12:17
@ospalámyš píše:
Rok a půl, to ještě výchovou nepřiměješ k tomu, aby vydrželi půlhodiny sedět a neprojevovat se. Jedině snad násilím, ale to by snad normální rodič neudělal :nevim:

a proč by muselo sedět? V půl roce už většina dětí umí chodit, tak ho chvíli necháš jít vedle vozíku. A tedy navíc nakupovat půl hodiny a víc to mi přijde ujetý, kor s malým dítětem :nevim: A hypermarkety, kam se jezdí většinou na velký nákup mají zase vozíky - autíčka, kde se dítě zabaví.

• Citovat
  • Upravit
8288
13.8.17 12:21
@Hanka1 píše:
Ale primejes, u nas v obchode zabiral rohlik nebo baleni papirovych kaoesniku a max tu pulhodinu v kocarku vydrzel vzdy… :palec:
Znas to - kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody… ;) :potlesk:

některé děti ale nepřiměješ. Kluk v obchodě scény naštěstí nedělá, ale na tom koupališti je to na prd. Každé dítě je přeci jiné a dozraje jindy.. Na prohlídku hradu bych s ním nešla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.8.17 12:21
@Hanka1 píše:
Znas to - kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody… ;) :potlesk:

tak rohlík nebo ěnco do ruky asi napadne každou matku. A když tohle nefunguje tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
13.8.17 12:22

@Malaga mi to hlavně přijde divné, že jde dítě 2 a čtvrt do školky, když je doma s miminkem. Což i odpovídá tomu, že byla na zapise ještě s pupkem… prostě mi to přijde zbavit se malé, ať mám klid. Takový to na mě dělá negativní dojem. Přitom ve městech existují ty skolicky, kam dáváš prcka jeden den v týdnu. My tu máme Kocicky. Chápu, že odpočinek je nutný, ale dvouleté dítě podle mě do školky nepatří a už vůbec ne, když je máma doma a mají problémy. Takhke ji budou vychovávat učitelky nebo jak si to představuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.8.17 12:22
@belladonna píše:
Na prohlídku hradu bych s ním nešla :-D
:palec: :potlesk: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
lucenka
13.8.17 12:23
@warita píše:
Hmmm, ty ovsem predpokladas, ze to dite se dokaze ovladnout, ale na 2 letech to tak vubec nemusi byt. Ani na peti letech jeste nemusi byt v tomto smeru dostatecne vyzrala. Ona place, protoze je frustrovana. Pokud by se mama rozhodla jit domu, tak bude jeste frustrovanejsi a situaci to nevyresi. Taky to neznamena, ze si na ten „trest“ v budoucn vzpomene a ovladne se potom. Paklize si vubec tu situaci vybavi, bude vrestet jeste vic, protoze se bude bat, ze to vezme podobny konec.Asi nejlepsi je diteti v klidu vysvetlit, ze ted na chvilku musi z vody ven, protoze by byla nemocna a ze az se ohreje, bude moct jit zpatky. Pokud by i tak plakala, tak nechat vyplakat a cas od casu utesit a ujistit, ze jeji prani a potreby jsou vnimany a ze ji maminka ma rada a do vody ji nechce pustit prave proto, ze si o ni dela starosti. Aby to nevnimala jako trest a jako definitivni zakaz hrani ve vode.
:mrgreen: :mrgreen: tak u nás zabralo z toho koupaliště odejít. Fakt se mi líbí sledovat maminky, které se snaží něco vysvětlit dítěti, které má hysterák a naprosto nevnímá, co mu matka říká.
  • Citovat
  • Upravit
44
13.8.17 12:25

V obchode mala vydrzi kdyz ji dam rohlik..No proctu si znova co tu bylo psano a sesumiruju si pro sebe radu..mozna to vidim moc dramaticky nevim, ukaze skolka..proto tam taky mala jde at vim jak to zvladne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.8.17 12:26
@ospalámyš píše:
tak rohlík nebo ěnco do ruky asi napadne každou matku. A když tohle nefunguje tak co?

Nakupni vozik, nakupni auticko, jit a pomahat s nakupem? Pokud toto na pulhodinku nezabere, tak proste nechodit a nakup si naklikat doma v klidu a nechat privezt, popr nechat nakoupit muze cestou z prace, popr nechat odpoledne tatkou hlidat a vyrazit nakoupit sama, ale to uz se opakuju, uz jsem to tu psala… ;) :*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML