Moje dcera je hodně divoká..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
13.8.17 12:28
@lucenka píše:
a proč by muselo sedět? V půl roce už většina dětí umí chodit, tak ho chvíli necháš jít vedle vozíku. A tedy navíc nakupovat půl hodiny a víc to mi přijde ujetý, kor s malým dítětem :nevim: A hypermarkety, kam se jezdí většinou na velký nákup mají zase vozíky - autíčka, kde se dítě zabaví.

já jen k tomu jít vedle vozíku. To dítě by zdrhlo, nešlo by vedle vozíku ani omylem. Ani za ruku nechce, musí na to dozrát, podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.8.17 12:29
@mina0405 píše:
V obchode mala vydrzi kdyz ji dam rohlik..No proctu si znova co tu bylo psano a sesumiruju si pro sebe radu..mozna to vidim moc dramaticky nevim, ukaze skolka..proto tam taky mala jde at vim jak to zvladne..

Nezacala vic divocet a zlobit potom, co se ji narodil braska? To by taky mnoho vysvetlovalo, ze zlobenim na sebe chce upoutat vic pozornosti…

• Citovat
  • Upravit
9128
13.8.17 12:30
@mina0405 píše:
V obchode mala vydrzi kdyz ji dam rohlik..No proctu si znova co tu bylo psano a sesumiruju si pro sebe radu..mozna to vidim moc dramaticky nevim, ukaze skolka..proto tam taky mala jde at vim jak to zvladne..

Díte, které se vzteká a je to sním náročné bych teda takhle brzo do školky rozhodně nedávala. Počkala bych spíš až dozraje a nebude s ním tolik práce. Po třetím roce (nebo i o něco později) už to může být jiné dítě, které dá alespoň trochu an argumenty, zklidní se a jde s ním nějak v pohodě existovat.

Je možné, že to malá zvládne nějak bez větších problémů, protože s cizími a v kolektivu se děti mohou chovat jinak, le taky je možné, že budeš čelit stížnostem učitelek a nebude to vůbec příjemné, ať už pro tebe nebo pro dceru.

Navíc je pak hodně nepříjemné dítě ze školky stáhnout, to je pak velké dilema a nepříjemná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.17 12:30
@belladonna píše:
já jen k tomu jít vedle vozíku. To dítě by zdrhlo, nešlo by vedle vozíku ani omylem. Ani za ruku nechce, musí na to dozrát, podle mě.

8o prostě existují nějaká pravidla a ta se dodržují. Nechce jít za ruku, tak by mělo smůlu a za ruku by šlo. ale začala jsem to kluka učit hned, jak začal chodit. Nečekala jsem na „někdy“ až k tomu dozraje. A tedy samozřejmě jsem ho to učila jinde, než mezi lidmi, protože se to neobešlo bez vztekání.

• Citovat
  • Upravit
44
13.8.17 12:31
@Mallorka píše:
@Malaga mi to hlavně přijde divné, že jde dítě 2 a čtvrt do školky, když je doma s miminkem. Což i odpovídá tomu, že byla na zapise ještě s pupkem… prostě mi to přijde zbavit se malé, ať mám klid. Takový to na mě dělá negativní dojem. Přitom ve městech existují ty skolicky, kam dáváš prcka jeden den v týdnu. My tu máme Kocicky. Chápu, že odpočinek je nutný, ale dvouleté dítě podle mě do školky nepatří a už vůbec ne, když je máma doma a mají problémy. Takhke ji budou vychovávat učitelky nebo jak si to představuje?

Vsak ja uvidim jak ji to tam pujde a kdyz tak to odlozim.ja se ji nechci zbavit, o to mi nejde ona miluje kolektiv proto to zkousim..zas tvrda kritika podle me..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
13.8.17 12:34
@lucenka píše:
8o prostě existují nějaká pravidla a ta se dodržují. Nechce jít za ruku, tak by mělo smůlu a za ruku by šlo. ale začala jsem to kluka učit hned, jak začal chodit. Nečekala jsem na „někdy“ až k tomu dozraje. A tedy samozřejmě jsem ho to učila jinde, než mezi lidmi, protože se to neobešlo bez vztekání.

tak jistě, že ho učím jít za ruku. Ale ne v obchodě. Tam jede ve vozíku či kočárku. Protože bych ho musela za ruku vláčet, on by řval a asi bych nakoupit nedokázala.. Jsem jen reagovala, že půjde vedle vozíku, ne nepůjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.17 12:37
@belladonna píše:
tak jistě, že ho učím jít za ruku. Ale ne v obchodě. Tam jede ve vozíku či kočárku. Protože bych ho musela za ruku vláčet, on by řval a asi bych nakoupit nedokázala.. Jsem jen reagovala, že půjde vedle vozíku, ne nepůjde..

tak holt musíš víc trénovat nebo zkrátit dobu nakupování, aby se dítě nenudilo.

• Citovat
  • Upravit
4535
13.8.17 12:38

@mina0405 s kritikou musíš počítat. Školky jsou od tří let ne od dvou, to jsou většinou soukrome placene pro pracující maminky. Chápu je, když mají dobrou práci a musí se vrátit, ale pokud je matka doma a je ochotna si pro svůj klid platit školku a přitom narika na divokou dceru, tak je něco špatně. Navíc si strašně proti recis. Jednou je divoká a nezvladatelna a pak miluje kolektiv a pojmenovava kytičky. Nas malý má taky období vzdoru. Ten zase do vody nechce, denně hysterak kvůli čištění zubů, seka se mi venku, že nepůjde, cupne a sedí, neplatí na něj nic. Jinak umí být taky milionovej. Je to prostě takové období. V září mu bude 2 a ctvrt. Do školky bych ho nedala, chyběl by mi a myslím, že s mámou mu bude lip, vždyť jsou mu dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.8.17 12:40
@Hanka1 píše:
Nezacala vic divocet a zlobit potom, co se ji narodil braska? To by taky mnoho vysvetlovalo, ze zlobenim na sebe chce upoutat vic pozornosti…

Ne ne chovala se stejne jeste nez se narodil a chova se tak i ted..spis diky nemu se chova hezky k detem..nastesti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.8.17 12:43
@Mallorka píše:
@mina0405 s kritikou musíš počítat. Školky jsou od tří let ne od dvou, to jsou většinou soukrome placene pro pracující maminky. Chápu je, když mají dobrou práci a musí se vrátit, ale pokud je matka doma a je ochotna si pro svůj klid platit školku a přitom narika na divokou dceru, tak je něco špatně. Navíc si strašně proti recis. Jednou je divoká a nezvladatelna a pak miluje kolektiv a pojmenovava kytičky. Nas malý má taky období vzdoru. Ten zase do vody nechce, denně hysterak kvůli čištění zubů, seka se mi venku, že nepůjde, cupne a sedí, neplatí na něj nic. Jinak umí být taky milionovej. Je to prostě takové období. V září mu bude 2 a ctvrt. Do školky bych ho nedala, chyběl by mi a myslím, že s mámou mu bude lip, vždyť jsou mu dva…

Vzdyt jsi i ty napsala ze ma tvuj syn hysterak a jinak je milionovej :D a ja si protirecim? rekla jsi to same..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.8.17 12:45

Jo a navic ve skolce bude pouze dopoledne, to je od pul sedme do dvanacti, pak si ji vyzvednu..na cely den rozhodne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.8.17 12:47
@mina0405 píše:
Vsak ja uvidim jak ji to tam pujde a kdyz tak to odlozim.ja se ji nechci zbavit, o to mi nejde ona miluje kolektiv proto to zkousim..zas tvrda kritika podle me..

Toho se vubec neboj, moje starsi dite milovalo kolektiv, v podstate od dvou let se vrhalo na hristi po detech a milovalo i spolecnost deti kolem sebe, ve dvou a ctvrt (je cervnove) jsem ho dala v zari na dva dny v tydnu a bylo nesmirne spokojene. Ja taky, vratila jsem se na dva dny do prace, pozdeji po tretimroce jsme pridali jeste den, takze rezim patek az pondeli doma, ut str a ctv ve skolce, ja v praci a ve ctyri doma :potlesk: :palec:

Kdyz to dcerka nebude zvladat, jsi na MD, nemusis to hrotit s praci a proste si ji nechas doma, ale podle toho co popisujes si myslim, ze pro ni bude skolka prinosem, ne cely tyden od sedmi do peti, ale v nejakem rozumnem mnozstvi nebo po case pridavat, budes mit i cas na sebe a mimco :palec:

• Citovat
  • Upravit
44
13.8.17 12:50
@Hanka1 píše:
Toho se vubec neboj, moje starsi dite milovalo kolektiv, v podstate od dvou let se vrhalo na hristi po detech a milovalo i spolecnost deti kolem sebe, ve dvou a ctvrt (je cervnove) jsem ho dala v zari na dva dny v tydnu a bylo nesmirne spokojene. Ja taky, vratila jsem se na dva dny do prace, pozdeji po tretimroce jsme pridali jeste den, takze rezim patek az pondeli doma, ut str a ctv ve skolce, ja v praci a ve ctyri doma :potlesk: :palec:Kdyz to dcerka nebude zvladat, jsi na MD, nemusis to hrotit s praci a proste si ji nechas doma, ale podle toho co popisujes si myslim, ze pro ni bude skolka prinosem, ne cely tyden od sedmi do peti, ale v nejakem rozumnem mnozstvi nebo po case pridavat, budes mit i cas na sebe a mimco :palec:

Jj bude tam zatim jen dopoledne..a udelam to tak jak pises proste to zkusime..kdyz to nepujde zustane se mnou jeste doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.8.17 12:53
@mina0405 píše:
Jo a navic ve skolce bude pouze dopoledne, to je od pul sedme do dvanacti, pak si ji vyzvednu..na cely den rozhodne ne.

No já nevím, to si musíš rozhodnout sama, jestli dcera tak moc touží po kolektivu, že nebude brečet a bude se jí tam líbit. taky záleží na školce, učitelkách a počtu dětí ve třídách. jestli mají plné třídy a do toho malé lehce nezvadatelné dvouleťáky, tak je spíš lituju. :)
Já nejsem moc příznivce takhle malých dětí ve škokách, pokud to ty děti pak nedávají.
Za prvé an to mudí být ty děti zralé a pak si myslím, že v současné situaci, kdy je vetřídách i přes dvacet dětí to není moc dobré pro učielky a někdy ani pro ty děcka. Mám kámošku učitelku v mš, takže zhruba vím, co to obnáší.

Ale tohle je hdně individuální, záleží na děcku a pak na konkrétní školce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
13.8.17 12:56

@mina0405 ano má taky sem tam hysteraky ale jinak je milionovej, co to je za protireceni? Každý dvouletý dítě je má nebo myslíš, že všechny šlapou jak hodinky??? Jen tva zlobí, to asi těžko. A na tu školku mám svůj názor, nemusíš si ten tvůj obhajovat…m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí