Moje dcera je hodně divoká..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
13.8.17 13:42

@Sany80s no, tak to se už vážně nedivím tomu, že se polovina maminek hroutí z každé prkotiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
13.8.17 13:53

@Hanka1 Mne by to nevadilo. Ja s nejstarsim na tyhle akce nechodila, protoze na ne nechodim obecne. Jednou jsem udelala vyjimku a byla s nim na vystave umeni, s tim, ze dostal do ruky rohlik, coz je taktika, ktera fungovala, ale nesla delat porad. Uzila jsem si to, a az na zaver za mnou prisel zrizenec, ze se tam nesmi jist. Lidi kolem mne se me zastali (bylo to v Nemecku), ale zmizeli jsme, chapu to, zakazu jsem si nikde nevsimla…mne osobne deti nevadi, ani ty hlasite, ani ty extremne hlasite. Deti nikdy nedelaji nic naschval, jsou to jen deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
13.8.17 13:56

@warita A vis, ze tohle si vybavuju stejne, jen jsen nedelala sceny, proste jsem jen neposlouchala. Do ted svym detem nikdy nerikam: proc? protoze jsem rekla. No, ale to jsme uz ve veku 4,5 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
13.8.17 14:04
@Mallorka píše:
@Sany80s no, tak to se už vážně nedivím tomu, že se polovina maminek hroutí z každé prkotiny.

Tak temhle typum lidi se ja radeji vyhybam, s tou svoji prorizlou pusou pak totiz nikdy nevim, jestli se dotycna treba zase neurazila… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
13.8.17 14:06
@warita píše:
Ja chapu, jak to myslis, ale… ja sama jsem byla byvala jako dite hytericka a hazela jsem sceny co chvilku. Zajimave ale bylo, ze treba babicce jsem to nedelala. A vis proc??? Protoze babicku zajimalo, jak se citim. Kdyz jsem neco chtela a ono to neslo, tak mi to babicka s litosti v hlase vysvetlila. Nezakazovala mi to, neoduvodnovala slovy „Proc? Protoze jsem rekla a ted nervi a pojd“.

Zatim co moje rodice to nezajimalo ani zbla, jak se citim. Bylo jim jedno, ze jsem unavena, nebo ze mam zizen, nebo ze bych chtela byt na hristi jeste 5min. A kdyz jsem zacala natahovat, dostala jsem jeste sprdaka, ze nemam rvat. A kdyz jsem rvala jeste vic, dostala jsem bud na miste vyprask, nebo jeste vetsi doma.

A tak to bylo. Ja byla vecne veku vyfrustrovana z toho, ze NIKDY, ale NIKDY neni po mem, ze rodice absolutne nezajima, jak se citim a vse se rozhoduje pres moji hlavu a kdyz mi to vadi, tak se akorat na mne utrhnou, ze nemam delat sceny. A tak jsem je delala. Jednak proto, ze jsem si nedokazala pomoct, proste jsem to tak citila a jednak i proto, ze jsem vedela, ze jim to vadi a kdyz teda oni na mne takto, tak ja jsem se branila jedinym zpusobem, jakym jsem znala.

Příspěvek upraven 13.08.17 v 13:08

To ale popisuješ zase další extrém. Ono je opravdu dobré něchat děti někdy (v pro nás nepodstatných) věcech „vyhrát“. Ale - na některé děti to vysvětování nefunguje - zvlášť, když mají amok. Taky jsem se ze začátku staršímu synovi snažila vysvětlovat a domlouvat - bohužel s naprosto nulovým úspěchem. Jediné, co mi pomohlo byla důslednost (naprostá) a trpělivost. Byl to běh na dlouhou trať, ale toto jediné mělo u nás úspěch. Takže ano - pokud ječel v krámě - odešla jsem a nakoupila jsem si jindy, pokud opakovaně neposlechl na hřišti - odešli jsme z hřiště. Vzít ho do kavárny bylo dlouhou dobu nemožné, tak jsme tam prostě nějakou dobu nechodili. Jeho záchvaty se časem zmenšovaly, až odezněly docela. Neberu stanovení mantinelů tak, že dítě nic nesmí - naopak - jen existují nějaké hranice, za které se prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.8.17 15:08

Ja jsem si po sobe jeste jednou cetla muj prvotni prispevek a vsimla jsem si, ze jsem o dceri rekla jen same negativni veci a vynechala ty pozitivni..Pak se nemam cemu divit, ze spousta maminek reagovalo tak jak reagovalo :-( priste bych to napsala jinak.ale kazdopadne moc diky za nazory vsech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
13.8.17 17:24

@Sany80s nevím o tom že jsem psala že mu k tomu dělám komedii, můj syn neřve ani nebrečí, já psala že píská a výská radostí, a s tím nic neudělám, snažím se tím neobtěžovat okolí a chodim nakupovat dopoledne kdy je méně lidí. A on je v košíku celou dobu, dítě v roce a půl ani nemůže být vychované ještě…nepiš ta každou cenu nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.17 17:33
@niki V píše:
@Sany80s nevím o tom že jsem psala že mu k tomu dělám komedii, můj syn neřve ani nebrečí, já psala že píská a výská radostí, a s tím nic neudělám, snažím se tím neobtěžovat okolí a chodim nakupovat dopoledne kdy je méně lidí. A on je v košíku celou dobu, dítě v roce a půl ani nemůže být vychované ještě…nepiš ta každou cenu nesmysly.

ale to víš, že může být vychované. jen záleží na tom, jak k výchově rodiče přistupují a jak je dítě ochotné/schopné se učit. Ale už třeba může umět chodit za ruku, apod.

• Citovat
  • Upravit
1776
13.8.17 20:17

@lucenka to ano, syn za ruku chodí ale prostě neposlechne když mu řeknu ať nepiští protože se tak raduje už jsem to psala několikrát, to je jako mu zakazovat smich.Muj syn je trochu pomalejší vše mu trvá déle, ale ani šikovné holky kamarádek neposlechnou vždy a rozhodě se nedá mluvit o vychovaném a nevychovaném dítěti v roce a půl. To je muj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
13.8.17 20:30
@niki V píše:
@lucenka to ano, syn za ruku chodí ale prostě neposlechne když mu řeknu ať nepiští protože se tak raduje už jsem to psala několikrát, to je jako mu zakazovat smich.Muj syn je trochu pomalejší vše mu trvá déle, ale ani šikovné holky kamarádek neposlechnou vždy a rozhodě se nedá mluvit o vychovaném a nevychovaném dítěti v roce a půl. To je muj názor.

Mně by spíš vycepované 1,5 leté dítě přišlo jako poslušnej pes a říkala ybch si, že je sice vytrénované, ale na druhou stranu za jakou cenu asi… :think:

Určité mantinely, respekt nebo poslušnost to jo, ale 1,5 leté dítě má na nějaký ten vzdor nárok a je to i pro jeho vývoj zdravé řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.17 22:22
@ospalámyš píše:
Mně by spíš vycepované 1,5 leté dítě přišlo jako poslušnej pes a říkala ybch si, že je sice vytrénované, ale na druhou stranu za jakou cenu asi… :think:Určité mantinely, respekt nebo poslušnost to jo, ale 1,5 leté dítě má na nějaký ten vzdor nárok a je to i pro jeho vývoj zdravé řekla bych.

Ano má na to nárok. Ale matka by měla mít soudnost a třeba odejít z obchodu, když se tam její miláček začne vztekat, nechodít s ním na dlouhé nákupy, kde se bude nudit apod.

• Citovat
  • Upravit
359
13.8.17 22:46

Uz to nebudu docitat do konce, zkratka matky s detmi s klidnym temperamentem te nepochopi. Mam jeden takovy exeplar doma. Kdyz zavzpominam, tak od roku, kdy zacal sam chodit, vydrzel na jednom miste max par minut. Venku zasadne asi 4 mesice behal, ne chodil. Kdyz jsem ho vylozila z kocaru u hriste, bezel proste tam, kam ho zrovna napadlo. Prizpusobili jsme byt (ostre hrany, kytky pryc, pozavirat dulezite supliky..). ven jsme chodili na uzavrene hriste, abych a nim nemusela porad behat. Kolem roku a pul zacal jezdit na motorce, a to zacal teprv spravny adrenalin, protoze jakmile se rozjel, nevnimal nic jineho. Kolem druheho roku zacalo obdobi vzdoru, ne teda s valenim se po zemi a scenami v obchode, ale psychicky narocne to bylo dost. V teto dobe a ani predtim jsme nechodili do restauraci, na koupaliste jsem se s nim bala, protoze porad lital a prislo i to nebezpecne. Rachal se v bazenu na balkone. Kdyz jsme jeli minule leto k mori, to mu bylo 2,5 vydrzel ve vode behat, dokud jsem ho z ni nevytahla. Kdyz jsme sly s kamaradkama ven s detma, nikdy jsme si nepokecaly. Na klasickem koupalisti jsme byli poprve toto leto, v jeho 3,5. Od 2 chodil na dopoledne do detske skupiny, tam se mu moc libilo, ve 3 presel v pohode do skolky. Ucitelky si nestezuji, ze by byl nejaky zivejsi nez ostatni deti. Postupem casu se to lepsi, od 3 uz si necha spoustu veci vysvetlit. Jidlo a pod v kolektivu zvlada. jednak funguje kolektivni psyhologie, jednak tam nejsou rodice.. Kolem toho 2 roku pomahal delsi pobyt venku dopoledne i odpoledne, nakupovani dopoledne, spolecne hrani, nove podnety, kdyz se nudil..JInak dnes jsme byli v ZOO na cca 3 hpdiny a maly ji celou probehal. Kdyz jsme sli moc pomalu, tak bezel kousek napred a pak k nam a tak porad dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
14.8.17 07:20

@mina0405 ahoj,bud uplne v klidu, ja mam doma to same triletacku a skoro dvouletou, ta mladsi je tak divoka, urvana, hysteraky, ze nekdy uz s ni nemuzu, je taka od narozeni, ale verim, ze to prejde, starsi byla taky velmi divoka, ale od tech cca 2,5let je to lepsi, nic si nedelej z lidi, ti co maji hodne, klidne deti, to nepochopi, budou ti rikat, musis byt zasadova, prisna, musis mit nastavene hranice apod. nejvic se ti osvedci, jak nebudes prave poslouchat tyto rady a pojedes svym rozumem a srdcem. a vyprdni se na okoli, to je zaklad, at si mysli co chcou, je to tve dite a ty vis nejlip, jaka je.mudr.mi sama rekla, nektere deti take proste jsou, po tom tretim roce se to lepsi a dodala, ze tyto deti jsou take, jelikoz v budoucnu budou velmi inteligentni a i puberta bude pak jednodussi, proste se u nich vse odehrava rychleji, potrebuji vice toho vstrebat apod. takze hlavu vzhuru, vim jak je to tezke mit dve deti po sobe, ale uvidis, casem budes rada, jak bue mladsi chodit, vic si pohraji, budou partaci.drz se, musime to narocne obdobi zvladnout. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
14.8.17 15:43
@elineckam píše:
@mina0405 ahoj,bud uplne v klidu, ja mam doma to same triletacku a skoro dvouletou, ta mladsi je tak divoka, urvana, hysteraky, ze nekdy uz s ni nemuzu, je taka od narozeni, ale verim, ze to prejde, starsi byla taky velmi divoka, ale od tech cca 2,5let je to lepsi, nic si nedelej z lidi, ti co maji hodne, klidne deti, to nepochopi, budou ti rikat, musis byt zasadova, prisna, musis mit nastavene hranice apod. nejvic se ti osvedci, jak nebudes prave poslouchat tyto rady a pojedes svym rozumem a srdcem. a vyprdni se na okoli, to je zaklad, at si mysli co chcou, je to tve dite a ty vis nejlip, jaka je.mudr.mi sama rekla, nektere deti take proste jsou, po tom tretim roce se to lepsi a dodala, ze tyto deti jsou take, jelikoz v budoucnu budou velmi inteligentni a i puberta bude pak jednodussi, proste se u nich vse odehrava rychleji, potrebuji vice toho vstrebat apod. takze hlavu vzhuru, vim jak je to tezke mit dve deti po sobe, ale uvidis, casem budes rada, jak bue mladsi chodit, vic si pohraji, budou partaci.drz se, musime to narocne obdobi zvladnout. :mavam:

Děkuju moc, víš, že jsi jedna z mála, kdo mě podpořil? Většina mamin se tu na mě sesypala se svými názory, že mám v podstatě nevychovaného fracka a nemám s ním obtěžovat okolí :nevim: Docela mě to překvapilo a proto už asi žádnou diskuzi zakládat nebudu :D jj budu dělat vše proto, abych to s dcerou a později se synem ve zdraví zvládla..A hlavně okolí co nejméně obtěžovat ;) malá má i kladné vlastnosti, ale zapomněla jsem je na úvod hned uvést, takže to bylo celé nasměrováno špatně. Ale moc ti děkuju za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.8.17 16:22
@mina0405 píše:
Děkuju moc, víš, že jsi jedna z mála, kdo mě podpořil? Většina mamin se tu na mě sesypala se svými názory, že mám v podstatě nevychovaného fracka a nemám s ním obtěžovat okolí :nevim: Docela mě to překvapilo a proto už asi žádnou diskuzi zakládat nebudu :D jj budu dělat vše proto, abych to s dcerou a později se synem ve zdraví zvládla..A hlavně okolí co nejméně obtěžovat ;) malá má i kladné vlastnosti, ale zapomněla jsem je na úvod hned uvést, takže to bylo celé nasměrováno špatně. Ale moc ti děkuju za podporu :hug:

Ale od toho je to diskuse - diskutovat a slyset i jine nazory a jiny pohled treba i z druhe strany. Jinak si to mela formulovat jinak - potrebuju podporit, ze se to zmeni a dcera z divokosti vyroste napriklad ;) nebo vase divoke deti, vyrostly z toho apod…
Pokud si chtela slyset podporu, ze je to bezne a to, ze kamaradky jsou divne, kdyz koukaji, tak je chyba na tvem prijimaci. Bohuzel.
A je fajn prijmout i nazory, ktere skyset zrovna nechces - posune te to… ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML