Moje děti mě nemají rády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32941
29.9.16 11:51
@Anonymní píše:
Máte pravdu, to ovoce by pár hodin vydrželo, ale zase, táta přivezl cukr, ukázal ho dětem, ty zajásaly, že bude marmeláda a jestli ji udělám, že by si ten starší dal zítra s ní palačinky… občas slýchávám, že jsem jejich otrok, ale jsem tak vychovaná, mě to nevadí, dělám to ráda. Co na tom, že se nescházím s přáteli, co na tom, že jsem už 5 let nebyla u kadeřnice, že kolikrát se ani nemůžu dojít vyčůrat… myslela jsem, že mi ta „oběť“ za to stojí… ale oni to nevidí, to mě bolí… změnit sama sebe by vyžadovalo překopání celého mého života, nevím, zda jsem tak razantní změny schopná… to není pláč, spíše jen tak přemýšlím nahlas… možná postupně? Třeba já nevím, jednou týdně vynechat celodenní práci, pak to stupňovat, jenže zas není nikdo, kdo to za mě udělá… že já nebyla chlap :-(

nestojí. Zapomínáš na sebe, žiješ život své rodiny, ne svůj. Všechno pro děti, pro rodinu, pro okolí? že jsi tak vychovaná (nedivím se pokud tě vychovávala babička)..nemá to náhodou něco společného s tím, že ve vztahu máte problémy? Možná manželovi chybí manželka, žena, milenka..žen a která má přátele, koníčky, je zajímavá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.16 12:06

Co se týče manžela, je to moje rozhodnutí, ne jeho. Co se týče marmelády, jistě, že jich mám za léto miliony, i druhů, ale nemáme jablkovo-skořicovou… :-( A tu zrovna malej chtěl no… dělala jsem ji včera, aby přes noc a dnes byla v ledničce a dala se na palačinky použít. Pořád přemýšlím nad tím, co mi tu píšete… snažím se vymyslet, co bych mohla ze svého programu jistým způsobem eliminovat, nebo to nedělat tak často… nic mě nenapadá zatim :-D :-( Ale od rána jedu jak parní stroj, vzala bych je po školce třeba do ZOO…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.16 12:15

A teď mě tak napadá, jestli to manželovi říct, nebo ne, že je vezu do ZOO, určitě se bude chtít přidat a dopadne to jako všechny naše výlety, že on s nimi blbne a já za nima pochoduju s batohama… když se chci zapojit, tak vždycky, že mám radši hlídat, nebo připravit svačinu, mám zjistit, kudy jít, atp…

• Citovat
  • Upravit
Padme93
29.9.16 12:16
@Anonymní píše:
Co se týče manžela, je to moje rozhodnutí, ne jeho. Co se týče marmelády, jistě, že jich mám za léto miliony, i druhů, ale nemáme jablkovo-skořicovou… :-( A tu zrovna malej chtěl no… dělala jsem ji včera, aby přes noc a dnes byla v ledničce a dala se na palačinky použít. Pořád přemýšlím nad tím, co mi tu píšete… snažím se vymyslet, co bych mohla ze svého programu jistým způsobem eliminovat, nebo to nedělat tak často… nic mě nenapadá zatim :-D :-( Ale od rána jedu jak parní stroj, vzala bych je po školce třeba do ZOO…

Co nedělat tak často? Třeba otroka sama ze sebe. Necháš malé dítě, aby ti diktovalo - máte spoustu jiných marmelád, ale ty stejně honem rychle vaříš tu, kterou on zrovna chce? K čemu? Místo toho jsi mohla s nima být venku, u ohýnku.

Jako něčeho se vzdát nejde, třeba péče o zvířata, nebo to vaření. Ale klidně můžeš uvařit kotel omáčky na dva dny a sladké péct jen k nedělnímu obědu, ne?

Psala jsi, že samostatně peníze nemáš, abys zvládla bydlet sama - tak proč hned zoo? Jdi s dětma pouštět draka, sbírat žaludy a kaštany, ty pak doneste do krmelce…

• Citovat
  • Upravit
Padme93
29.9.16 12:21
@Anonymní píše:
A teď mě tak napadá, jestli to manželovi říct, nebo ne, že je vezu do ZOO, určitě se bude chtít přidat a dopadne to jako všechny naše výlety, že on s nimi blbne a já za nima pochoduju s batohama… když se chci zapojit, tak vždycky, že mám radši hlídat, nebo připravit svačinu, mám zjistit, kudy jít, atp…

Myslím, že svoje děti fakt až přehnaně opečováváš. :roll: Obě chodí do školky, je čtvrtek, a ty je ještě chceš vzít do zoo? Proč? Zoo můžete podniknout jako rodina o víkendu, a dneska měj volnější odpoledne, ne, Po příchoduze zoo bys stejně kmitala jak fretka v domácnosti, abys vše stihla. Budeš za chvilku vyhořelá a nešťastná.

• Citovat
  • Upravit
5808
29.9.16 12:32
@Anonymní píše:
A teď mě tak napadá, jestli to manželovi říct, nebo ne, že je vezu do ZOO, určitě se bude chtít přidat a dopadne to jako všechny naše výlety, že on s nimi blbne a já za nima pochoduju s batohama… když se chci zapojit, tak vždycky, že mám radši hlídat, nebo připravit svačinu, mám zjistit, kudy jít, atp…

co mas hlidat, kdyz on blbne s detma? co je to za chlapa, ze mu taha batoh zenska? a to chystani svaciny spociva v cem? vytahnuti piksle s ovocem nebo pernicky? a vzhlede k tomu, ze asi nechodite do zoo denne, pochybuju, ze chystas chleby s necim, kdyz se tam da svacinakoupit… @Padme93 co tak muzu srovnavat prazskou a olomouckou zoo, ta prazska na cely den je, ta olomoucka je do tri hodin, i s velkym flakanim, projita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
29.9.16 12:41
@Anonymní píše:

Hele, to je ale cele spatne, tady selhava i podpora manzela co se vychovy tyce a navic tomu nahrava to, ze skaces, jak deti piskaji. Tatove jseu tu sice na skopiciny, ale meli by i vychovavat. Ne, ze ty zakazes, tata dovoli, v zasadnich vecech by jste meli byt za jedndo. U nas doma by teda ani eproslo, ze budu na vyletech delat nosice, hlidace a tahnout se za ostatnima, jak stin. V tomhle ti musi manzel pomoct. Detem se nedivim, vzdyt vy je tak podle tveho popisu vedete. Mama vychovava, plni rozkazy, prizpusobuje se a kdyz neni potreba, vyklidi misto zabavnemu tatinkovi, ktery dela blbiny a spolecne s detmi porusuje to, co po nich mama chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
29.9.16 12:43
@Anonymní píše:
S manželem jsme spolu 12 let. Máme 2 kluky 3 a 5 let. Rozvod je na spadnutí, ale hlavně z finanční stránky zůstáváme spolu. Jsme jako normální rodina, jen s manželem bez těch intimností. To jen tak na úvod. Mým problémem jsou mé děti. Jako každá matka se snažím, aby měly hezký domov, domácí stravu a to zabere mnoho času. Na zahradě udržuji příjemné prostředí a to také dá zabrat. Nedávno nás děti zaslechly, jak se bavíme o případném manželově odstěhování. Děti téměř jednohlasně řekly, že jdou s tátou. Nedivím se, já pořád lítám po domě, uklízím, vařím, peču, starám se o zvířata (máme menší hospodářství). Děti zapojuji jak to jde, když je čas, hraju si s nimi, čtu pohádky, ale manžel se jim denně věnuje 2 hodiny, o víkendech jim dává bombóny! k snídani, nelpí na základních výchovných prvcích a evidentně jim to stačí a proto já jsem nic… tak moc to bolí, nevím, co mám dělat… pokud dojde na rozvod, děti půjdou s ním a já ztratím svůj smysl bytí.

Mám děti ve věku tvých dětí a věř, že kdyby manžel po dětech nic nechtěl a dával jim samé dobrůtky, tak mě taky nebudou „mít“ rády ;)
Jinak si myslím, že „láska“ takto malých dětí se většinou bere dle toho, jak moc „prudíme“. Dcera mi včera řekla, že mě má raději než tátu, protože tolik nekřičím. O dvě hodiny později mě řekla, že mě nesnáší :think:. Důvod změny? Čištění zubů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
29.9.16 12:44

@Gosi Tak ale i tak, v běžném dni, jen tak jít do zoo?

A k tomu nošení batohu, co si tak pamatuju, u nás na výletech jsme si jako děcka batůžky nesly sami, v tom pití i svačinu. Žádnej problém už od školky.

• Citovat
  • Upravit
32941
29.9.16 12:51

Co je tvoje rozhodnutí? Že spolu nežijete jako pár?
Přijde mi že si jedete každý na svém písečku, ty máš děti, domácnost, servis, zázemí a on práci a animaci pro děti. Nemůžete každý někde ubrat a prostě fungovat společně? Přijde mi že tady nejvíc je vidět váš vztah, že jste poněkud odcizení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
29.9.16 12:55
@Gosi píše:
jo, udelame marmeladu spolu a palacinky nebudou hned na snidani, ale pozdej… jinak u nas se oteviraj marmelady od nejstarsich a ze by se delali na druhy den o tom ctu prvne... a ano, tuhle obet nikdo neoceni, spis naopak je to samozrejmost a urcitej standard, kteryho si vsimnou, az kdyz neni… a je to dokola, deti to sami od sebe nevyzaduji, pokud chlap jo je otazka jestli je hodny typ pro rodinu a pokud ji s jim uz mas, tak to bude tezke…ale porad to bude nejtezsi pro tebe, bud to zmenit, nebo se s tim smirit…

Tak mě většinou zbyde malé množství, které dám do plastové misky do lednice a sní se to většinou hned druhý nebo třetí den. Jinak také rozděláváme ty nejstarší, v tom souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
29.9.16 12:56

Ty si to děláš sama. Děti ve školce, pak nechápu, proč denně vaříš, resp. pokud nemá manžel v práci teplý oběd, tak to pochopím, ale stačí cokoliv rychlého, navíc připravené na 2 dny a to stejné si můžeš dát ty dopoledne. Péct sladké můžeš jen na víkend, kdy to jako ty děti přes den jí, když jsou ve školce? Já ve „školkový“ den dělám dětem jen večeři, většinou studenou, občas teplou, ale to spíš v podobě palačinek, krupicové kaše, bramboráků nebo tak něco. Abych dělala honem na večer marmeládu, když se rodina baví u ohně, to by mi ani nehlo a to i když nemyslím na děti, tak hlavně mě by to mrzlo, oni se baví a já budu makat? Navíc zrovna kvůli marmeládě, které máte doma metráky? :nevim: To, že dítě něco chce, pro mě opravdu není příkaz, to bych se musela zbláznit.
Píšeš, že jsi tak vychovaná, no a co? Já jsem taky nějak vychovaná a přesně vím, co takhle dělat nechci, co chci dělat jinak, nebo co naopak chci dělat přesně takhle, ale nic z toho, mě nesmí činit nešťastnou! Pokud se tak děje, je potřeba to změnit.
Batohy u nás nosí vždy chlap, popř. i já, když máme 2 a kluky už zvykáme na jejich malé. Batoh je naopak super, nemusíš nic hlídat a můžeš blbnout, s kabelkou to jde celkem blbě, pořád překáží a padá. Svačiny do zoo fakt nedělám, kde se dá jídlo koupit, koupím. Na výlety nechodíme denně, takže i když si dají zrovna něco nezdravého, svět se nezboří a já to mám bez práce. Moje rada je, buď trochu líná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
29.9.16 13:02

Jojo, to je přesné, že si to zakladatelka dělá sama.

Myslím, že prostě musí zvolnit. A trošičku si protiřečí - na jednu stranu se manžela straní, nechce už s ním partnersky nic mít, tak fajn. Ale když se pak podle toho manžel chová, třeba na těch výletech, tak je to taky špatně - viz. že zakladatelka bere jako křivdu, že nese batoh, nebo chystá svačinku. Proč prostě chlapovi batoh nedáš?

Necháváš po sobě tímhle dupat nejen manžela, ale i děcka.

Každý je nějak vychovaný, ale tobě to evidentně vadí, protože jinak bys tak nevychovávala přeci.

• Citovat
  • Upravit
32941
29.9.16 13:03

Mě by zajímalo, kdyby opravdu došlo k rozestěhování, jak byste fungovali? Že by děti preferovaly otce je sice možné, ale co on? On by je chtěl do péče? Odhlédnuto od toho že existuje ospod, který kvůli věku navrhne spíše svěření do tvé péče, nebo se můžete s manželem dohodnout na společné nebo střídavé. Ale jde mi o reálné fungování. Tobě by zůstalo to hospodářství a práce na něm?
Asi bych se spíš snažila zlepšit manželství a fungovat jako rodina nějak normálně, ne separovaně a bez snahy se uštvat věcmi, které stejně nikdo neocení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
29.9.16 13:17
@Anonymní píše:
A teď mě tak napadá, jestli to manželovi říct, nebo ne, že je vezu do ZOO, určitě se bude chtít přidat a dopadne to jako všechny naše výlety, že on s nimi blbne a já za nima pochoduju s batohama... když se chci zapojit, tak vždycky, že mám radši hlídat, nebo připravit svačinu, mám zjistit, kudy jít, atp…

No tak to bych zrovna nechala nést manžela. Děti si také nosí malé batůžky s pitím. Pokud jdeme na celodenní či vícehodinový výlet, kde si neseme jak jídlo, pití, tak i bereme oblečení na převlečení, tak máme batoh oba dva - já i manžel. Já tedy menší.

Promiň, nečetla jsem všechny příspěvky, ale jen pár tvých, ale přijde mi, že se do role služky pasuješ sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí