Moje děti mě nemají rády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
2.10.16 21:19
@Pudloslava píše:
@Gosi nesikovnymu to caka a skolkove deti nebyvaji extra sikovne. To bych je snad radeji nechala smazit rizky, nez michat velky hrnec zhave huste tekutiny. Navic to na preciznost a rychlost, nalevas horke do sterilnich sklenic, nesmis si kapnout na okraj, nesmis si osahat vysterilizovane sklenice ani vicka… fakt si nedovedu predstavit delat tohle s detmi. Ucila jsem to letos kamaradku a taky to bylo trochu o nervy :-)

jinak jedna prace se jiste odlozit da, ale pak se neudela vubec, nebo na tebe nekde pocka. nemuzes kazdy den odlozit nejakou dvouhodinovou praci. ostatne si myslim, ze deti by mely videt, ze rodice pracuji, ze nemaji volno na hrani.
Hledala bych rezervy v rozdeleni prace a hrani mezi ni a manzelem, coz v okamziku „rozvod na spadnuti“ uz asi nepujde. A nebo proste flinkat domacnost, najet na konzum a venovat se detem. Ono to asi zrejme lepsi pro deti bude. Ale chapu, ze to proste neni lehke, pro nekoho, kdo je zvykly starat se o hospodarstvi. I z dobrych navyku se tezko slevuje. Zeny casto delaji veci zbytecne slozite v domeni, ze to proste jinak nejde a bez toho se svet zhrouti.

Příspěvek upraven 02.10.16 v 21:03

ale zase, nez se dojde k tomu, aby to vubec bublalo, je potreba to ovoce minimalne umyt a to deti zvladnou a ani to nejspis neudelaly, nebo hlidat cas, nebo napocitat ke sklenickam vrsky… a s tou domacnosti zakladatelka psala, ze OKP, takze dost casu ztraci rovnanim veci doma, coz zabere nasobne vic casu, nez pece o zvirata a zahradu… jako jo, vysavam denne, maximalne obden, ale uz s tim mala zacina pomahat, pomaha s myckou a verim, ze kdyz to bude mit zazity, ze to pro ni bude samozrejmost a ne nejaka vynucovana povinnost a od mala vidi, ze co ukapne, to se hned utre a sama to taky praktikuje(i kdyz obcas babi ubrouskem na bryle :lol: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
2.10.16 21:19

@Pudloslava nechala jsem míchat dvouleté dite marmeladu v petilitrovem hrnci, ale bylo to ke konci, takže nebyl uz plny.Nic necákalo. Ale dve deti najednou bych k tomu nepustila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
2.10.16 21:22
@Padme93 píše:
@Pudloslava A tak nikdo neříká míchat horkou marmeládu, ale dát třeba příborovej nůž a nechat ty jablka krájet, ne? Aspoň pár z nich. Nebo nechat děcka, ať namalujou nálepky na sklenice, zatímco máma tu marmeládu míchá (já teda zas tak extra často nemíchám, klidně můžu během vaření odběhnout na toaletu, pověsit prádlo a tak…). Taky společná činnost.Ale vačit marmeládu během doby, kdy je naplánovaný táborák s dětma je blbý. Tam je i vidět, že s manželem je komunikace na bodu mrazu, protože jinak by se dohodli, že.

no jo, jablka krajist nejdriv a varis potom, varis celkem dlouho - ja taky moc nevyvarim, ale nez se ten objem privede k varu. potom delas ty zkousky na houstnutí.
ja musim rict, ze jsem taky rada, kdyz mi je nekam vezme a ja mohu zavarovat ve dne, protoze obvykle u toho stojim do noci. A kdyz dostanes bednu ovoce a delas najednou marmelady, kompoty, sirupy a drene (protoze to ovoce je nerovnomerne vyzrale), tak to pomalu ani za jeden den nedas. U nas je ale situace jina, ze by deti prilnuly k otci se bat nemusim, ackoli take nemam moc prostoru se jim venovat, kdyz jsme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
2.10.16 21:25

@Gosi hele taky jsem prozila (dokonce 3×) to euforicke obdobi „hele, on uklizi a dokonce ho to bavi“… preji ti, aby ti to vydrzelo naporad. U nas tedka uklizi nadobi dobrovolne do mycky zase jen ten nejmladsi. Za par let a az budes mit vic deti muzeme tema otevrit znovu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
2.10.16 21:29

@Gosi jo a sklenicky i vrsky mas nekde ulozene vysterilizovane, na to ti nesmi behem akce deti sahat.
Deti ti neskoci na takove uskoky „ja budu delat to zajimave a vy sedte u stolu a tady mi namalujte cedulky a sledujte cas“ Nejsou blbe. Budou chtit nalevat. Vsechny najednou. Postavi si ke sporaku zidle, kazde svoji, ani na hrnec nedosahnes a neotevres zadny suplik. Poperou se u toho. Kdyz bude nalevat jeden, druhy ti do zbytku marmelady vysype kvetinac. To je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
2.10.16 21:30

@Pudloslava No, až takhle vědecky marmelády teda nedělám, no… nakrájím, případně rozmixuju, do hrnce, k tomu želírovací cukr a až se mi to zdá dost husté (občas prostě odeberu na lžičku a vyfoukám, ochutnám, to je pár vteřin) tak plním do sklenic. Moc se s tím nefrfňám. Ani teda nezkoumám u jednotlivých kusů ovoce stupně zralosti, to bych u toho byla celej den. ;-)

• Citovat
  • Upravit
43039
2.10.16 21:30
@jita22 píše:
@Pudloslava nechala jsem míchat dvouleté dite marmeladu v petilitrovem hrnci, ale bylo to ke konci, takže nebyl uz plny.Nic necákalo. Ale dve deti najednou bych k tomu nepustila :)

ja bych se bala, ze to na sebe vyleje. Uz na sebe vylili tolik veci a tolikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
2.10.16 21:31
@Pudloslava píše:
@Gosi hele taky jsem prozila (dokonce 3×) to euforicke obdobi „hele, on uklizi a dokonce ho to bavi“… preji ti, aby ti to vydrzelo naporad. U nas tedka uklizi nadobi dobrovolne do mycky zase jen ten nejmladsi. Za par let a az budes mit vic deti muzeme tema otevrit znovu :-)

okey, mam jediny dite ale zatim jede podle vzorj starsich bratranku a sestrenek… nam to taky vydrzelo, ale treba zrovna ja budu mit tu vyjimku… no nic to nemeni na tom, ze v peti letech jestli bude vymrcovat specialne marmeladu, sama se neudela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
2.10.16 21:34
@Padme93 píše:
@Pudloslava No, až takhle vědecky marmelády teda nedělám, no… nakrájím, případně rozmixuju, do hrnce, k tomu želírovací cukr a až se mi to zdá dost husté (občas prostě odeberu na lžičku a vyfoukám, ochutnám, to je pár vteřin) tak plním do sklenic. Moc se s tím nefrfňám. Ani teda nezkoumám u jednotlivých kusů ovoce stupně zralosti, to bych u toho byla celej den. ;-)

Tak kdyz delas jen marmeladu, tak tam rozmixujes vsechno. Kdyz chces kompoty, marmelady a sirupy, tak neudelas kompoty zrovna z tech prezralejch a popraskanejch kusu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
2.10.16 21:37
@Gosi píše:
okey, mam jediny dite ale zatim jede podle vzorj starsich bratranku a sestrenek… nam to taky vydrzelo, ale treba zrovna ja budu mit tu vyjimku… no nic to nemeni na tom, ze v peti letech jestli bude vymrcovat specialne marmeladu, sama se neudela…

jo pockej, az na tebe vykuli ocicka a sladce rekne „maminecko, udelala bys mi tu nejlepsi marmeladu sveta jakou umis jen ty sama nejlip?“ :-) a jeste kdyz bude treba podvyzivena a budes rada, ze neco sni :-)
ono to nemusi byt tak, ze si to ten kluk vztekle vydupal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
2.10.16 21:44

@Pudloslava No my jsme jako děcka na mámu mohli kulit oči jak jsme chtěli, ale když prostě zrovna neměla čas, tak se prostě to, co jsme chtěli, udělalo později. Fakt neskákala podle nás.

Byl naplánovaný táborák? Byl. Klidně mohla říct, že marmeláda bude až zítra a jít se s celou rodinou bavit k tomu táboráku.

děti jsou děti, ty si pamatují zážitky. Dost pochybuju, že si vzpomenou, jak máma vařila marmeládu, místo aby byla s nimi venku. Vzpomenou si leda na to, že s tátou měli táborák a máma raději byla doma u sporáku.

• Citovat
  • Upravit
5808
2.10.16 21:57

@Pudloslava nebudu to psat jednotlive, zas takovej grafoman nejsem… ale u tebe je dost videt, ze kdo chce, najde zpusob, kdo nechce, najde duvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
3.10.16 06:17

@Padme93 @Gosi ja uznavam vas dil pravdy a opakovane jsem o tom psala, ze je snad lepsi se o ten nadstandard v peci o rodinu vykaslat a takovy nesmysle, jako domaci stravu, nedelat. Protoze si myslim, ze malokdo je superman, aby zvladnul vsechno. Jen si nemyslim, ze jde takhle v pohode vsechno budto udelat s detmi a nebo vsechno to odlozit na jindy a presto to pak mit. Mozna ze s nekterymi detmi to jde, ale s nasimi detmi je to bud a nebo. Souhlasim, ze deti si z tho abstrahuji jen to „mama si s nami nehrala“ - bohuzel.

Ale i v jinych rozpadajicich se rodinach je jeden hodny a jeden zly rodic - ten, ktery vyzaduje poradek a cisteni zubu. Urcite byste neporadili tomu zlemu v ramci zlepseni vztahu, aby se na ty zuby taky vyprdnul.
To proste neni o tom, ze kdyz nemas na deti cas, tak tohle proste nedelej a detem se venuj. Ne nekdy, ale casto se prace uprednostnit musi. Cela diskuse se hloupe abstrahovala na problem jablkove marmelady, ale kdyby nam tady zakladatelka podrobne po minutach vypsala, co vsechno doma dela, tak by to jiste same detske rozmary nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
3.10.16 08:34
@Pudloslava píše:
@Padme93 @Gosi ja uznavam vas dil pravdy a opakovane jsem o tom psala, ze je snad lepsi se o ten nadstandard v peci o rodinu vykaslat a takovy nesmysle, jako domaci stravu, nedelat. Protoze si myslim, ze malokdo je superman, aby zvladnul vsechno. Jen si nemyslim, ze jde takhle v pohode vsechno budto udelat s detmi a nebo vsechno to odlozit na jindy a presto to pak mit. Mozna ze s nekterymi detmi to jde, ale s nasimi detmi je to bud a nebo. Souhlasim, ze deti si z tho abstrahuji jen to „mama si s nami nehrala“ - bohuzel.Ale i v jinych rozpadajicich se rodinach je jeden hodny a jeden zly rodic - ten, ktery vyzaduje poradek a cisteni zubu. Urcite byste neporadili tomu zlemu v ramci zlepseni vztahu, aby se na ty zuby taky vyprdnul.
To proste neni o tom, ze kdyz nemas na deti cas, tak tohle proste nedelej a detem se venuj. Ne nekdy, ale casto se prace uprednostnit musi. Cela diskuse se hloupe abstrahovala na problem jablkove marmelady, ale kdyby nam tady zakladatelka podrobne po minutach vypsala, co vsechno doma dela, tak by to jiste same detske rozmary nebyly.

je domaci strava a domaci strava, ale o tom to neni vykaslat se na to, ani nechat zahradu zarust dzungli a zvirata umrit hladem… ona to tady dost presne psala, co delal blbe a na to konkretne se ji odpovedelo, marmelada je takova tresnicka a nikdo ji nepsal, ze je spatne, ze ji udelala, jen jak to mela udelat jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí