Moje děti si vůbec nehrají

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
19.4.12 16:45

@Lizbeth Ano, to je přesně ono. hrají si, když jásám nad postaveným komínem, namalovaným obrázkem apod. Mně jde o to, aby si třeba hodinku dopoledne a hodinku odpoledne hrály samy. Samozřejmě budu vědět kde jsou, co dělají. Jenže to u nás neexistuje a mně prostě mrzí, když potřebuju něco dělat, nemůžu se jim věnovat a oni tady zevlují a nedokážou se trochu něčeho chopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.4.12 16:46

Hrát si bohužel sama nezačne - bude dotírat a plakat..HRÁÁÁT HRÁÁÁÁT HRÁÁÁÁT.
Jistě bys mi doporučila, abych vydržela a posílala dostatečně vytrvale do pokojíčku samotnou..tak to bohužel neudělám :mrgreen: nejsem dokonalá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.4.12 16:48

Jsem v hodně věcech důsledná, ale nerada bych lámala povahu..Sama jsem byla podobná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.4.12 16:54

@Lizbeth Tak mě nebudou vyloženě takhle tahat, abych si šla s nimi hrát. Prostě si hrát nebudou. Malej se zabaví děláním cirkusu a dcera bude dělat blbiny a zpívat nebo pískat. Maximálně bude chtít jít ven nebo se zeptá, jestli nepřijede ten nebo ta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
19.4.12 16:55
@Lizbeth píše:
Hrát si bohužel sama nezačne - bude dotírat a plakat..HRÁÁÁT HRÁÁÁÁT HRÁÁÁÁT.
Jistě bys mi doporučila, abych vydržela a posílala dostatečně vytrvale do pokojíčku samotnou..tak to bohužel neudělám :mrgreen: nejsem dokonalá. :mavam:

Nechtěla jsem doporučovat vůbec nic, neptala ses přece na radu - zajímalo mne to, tak jsem se zeptala 8o . Omlouvám se, už se to nestane. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.4.12 17:41
@BohunkaP píše:
Nechtěla jsem doporučovat vůbec nic, neptala ses přece na radu - zajímalo mne to, tak jsem se zeptala 8o . Omlouvám se, už se to nestane. :nevim:

Já myslela ,že je jasné, že to bylo myšleno jako vtip díky zelenému smajlu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.4.12 17:42
@eva valoi píše:
@Lizbeth Tak mě nebudou vyloženě takhle tahat, abych si šla s nimi hrát. Prostě si hrát nebudou. Malej se zabaví děláním cirkusu a dcera bude dělat blbiny a zpívat nebo pískat. Maximálně bude chtít jít ven nebo se zeptá, jestli nepřijede ten nebo ta…

Tak myslím, že máš doma tu vylepšenou verzi, že alespon neotravují :lol: to Bára prostě nedokáže čučet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
19.4.12 17:57

ahoj, řídím se radou, že děti mají mít na hraní kamarády, ne rodiče. když byl syn malý, taky chtěl, abych si s ním hrála, ale já si s ním hrála tak do tří let, pak už jsem to úplně vypustila. nezájem. dnes je mu osm a krásně si hraje hlavně a pořád s legem. to tak od 5 let. do té doby měl opravdu mraky hraček, ale leželo to ladem. být tebou, přečtu si knihu " Líný rodič " , já jí tedy nečetla, ale vím, o čem asi je, protože tak své dítě vychovávám a je to pro něj to nejlepší. :-)

http://www.knihypro.cz/…-Liny-rodic/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
19.4.12 20:01

Můj syn také bude fňukat - pojď si se mnou hrát a když mu řeknu, ať si chvilku hraje sám, tak kvílí PROČ????? Bere to jako trest, že si s ním nechci hrát. Jemu je teda úplně jedno, jestli si s ním budu hrát nebo jestli bude se mnou loupat brambory popř. utírat nádobí. Hlavně aby dělal něco se mnou. Já myslím, že když takový dítě je, tak nic nenaděláš. Já bych ho ignorovat nedokázala. Kvůli chvíli volna bych ho takhle trápit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
20.4.12 08:41

Můj názor k „ignorování“ batolat/dětí předškolního věku při hře:

Jsem názoru, že je škoda nevěnovat se dítěti tohoto věku, neučit ho nové, netrénovat s ním, co již umí, ve chvíli, kdy to po nás rodičích žádá. Děti se v tomhle věku tak rychle vyvíjí, tak rychle se učí novému. Je podle mě škoda nechat dítě plácat se v nečinnosti anebo v činnostech, které jen zabíjí čas. Téměř všechny činnosti lze dělat s dítětem, u všech může asistovat, zapojit se, učit se hrou. Doba samostatných činností a doba, kdy bude vyhledávat více vrstevníky než rodiče, přijde rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
20.4.12 18:09
@SlaJa píše:
Můj názor k „ignorování“ batolat/dětí předškolního věku při hře:Jsem názoru, že je škoda nevěnovat se dítěti tohoto věku, neučit ho nové, netrénovat s ním, co již umí, ve chvíli, kdy to po nás rodičích žádá. Děti se v tomhle věku tak rychle vyvíjí, tak rychle se učí novému. Je podle mě škoda nechat dítě plácat se v nečinnosti anebo v činnostech, které jen zabíjí čas. Téměř všechny činnosti lze dělat s dítětem, u všech může asistovat, zapojit se, učit se hrou. Doba samostatných činností a doba, kdy bude vyhledávat více vrstevníky než rodiče, přijde rychle.

To je hezky napsané, pod to se podepisuju. I když je zatím dcera malá a je jasné, že mě ke hře potřebuje, neuměla bych ji odmítnout. A já se přímo klepu na to, až bude větší a bude si třeba chtít malovat, stavět, modelovat… se mnou. :-) Strašně se na to období těším, ráda si hraju a pokud to je/bude s vlastním dítětem… nevím o ničem hezčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
20.4.12 18:59

Holky já když jsem měla jen jedno dítě,tak jsem byla taky nadšená,když už jsme spolu i něco tvořily,dělaly obrázky na sklo a tak…jenže se třema dětma už je to trošku problém,každého baví něco jiného,Agátka chce hrát společenské hry,Sára číst,což Robin úplně nesnáší,protože on chce stavět s kostkama,což zase nesnáší Sára.Když už zybavím ty dva malé,tak chodí smutná Agi,že si chce se mnou taky hrát,a to HNED TEĎ.Matko rozčtvrť se :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
20.4.12 20:04

Já určitě netvrdím, že si se synem nehraju, i když zatím je malý a vystačí si spíš sám (nebo mi tady šteluje počítač), když je protivný, taky mu ukazuju jak jezdí autíčko, posíláme si balónek, chodíme spolu, ukazuju knihy (to ho ale zatím taky nezajímá). Ale nejsem mu za zadkem neustále, nechci ho na to navyknout, myslím si, že takové dítě se pak třeba neumí samo zabavit ani v dospělosti.
Ale samozřejmě si ho všímám, nenechávám ho volnému osudu ;) Taky se těším, až si budeme spolu modelovat, malovat, tiskat, stříhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.12.22 18:46

Děti si nebaví hrát

Tak to máme to samé s tím rozdílem, že klukovi je 6 a dceři 4 a to už ani nedoufám, že by se to někdy zlepšilo, hračky když řeknu, že je dám pryč tak jim to ani nevadí, celý den zlobí, nechtějí jít ani do pokojíku, celé dny jsou buď venku nebo v obýváku, nechápu to. My s bráchou jsme byli naopak cele dny v pokojíčku. Asi jsou dnes ty děti tak trochu divné. :nevim: Do školky chodí. A to přitom je nechávám aby si přišli na hru sami právě a nic akorát křičí zlobí a perou se. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin