Moje levná cesta
- Fotoalbum (216)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zelnicka píše: Více
My jezdily celou dobu na jedno místo. Stále jsme museli chodit na houby a na borůvky.
V 15 jsem se zasekla a odmítla tam jet.
Klidně jsem trávila týden v lese, myla se v potoce. Klidně jsem byla 3 týdny na táboře a byla jsem šťastná.
„Donedávna“ jsem klidně jela pod stan. Občas se po cestě najedla v hospodě (klidně polívku rohlík).
Já nemám žádný problém s tím, jak kdo tráví dovolenou. Každý má jiné preference. Ale nejsem úplně za zelena utržená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hera01 píše: Více
No utratili jste za pět dní 12tis./os…a jako argument na podporu Kornelije tvrzení, že na 14 dni za 10tis/os jde v pohodě je to zcestné..
Ale s tebou argumentovat fakt nejde, nebavi mě to…takže diskuzi na toto téma s tebou končím…je to jako házet hrách na zeď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
My jsme jezdili různě - pamatuji si Balaton, pak Piešťany pod stanem a těsně před revolucí Bulharsko letadlem, po revoluci Itálie, ale nikdy se neutrácelo, jen z důvodu, že je to dovolená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
Protože pak už by nebyl prostor na „mlžení“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše: Více
Nejedli jste? Nedostala jsi zmrzlinu? My měli snídaně, obědy i večeře v závodní jídelně. A široko daleko nic, fakt nic. Jen houby a borůvky.
Tak jsem začala chodit na turisťák a později jezdit na vandry.
Poprvé jsem v cizině byla po vysoké škole.
S dcerou jezdíme rády. Když to nevychází, aby mohly být galerie i jedno jídlo denně v restauraci, tak jsou prostě galerie a oběd ze supermarketu/trhu. Nechci, aby si pamatovala ten furt samý " plac s houbama". Buď na to vydělám, nebo ne ale pak nemám potřebu mlžit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 píše: Více
no jo bejvávalo - moje maminka jako dítě nejezdila na žádné dovolené s rodiči, jezdila k babičkám a tam musela pomáhat na poli, dle dětských sil, svazovala povřísla, doma ve sklepě třídila nahnilé brambory a ulamovala klíčky - na první dovolené byla až v 19 od zaměstnání pod stan k Balatonu se sestrou - vařily si samy, střídaly pytlíkovou rýži a lívance z prášku
,
taťka jako dítě jezdil s rodiči do Bulharska tím embéčkem 105, jeho otec na to měl vlastnoručně udělaný obytný přívěs, jednou v Rumunsku 15letého otce chytl slepák, tak ho tam operovali, má z toho nezapomenutelné zážitky,
dodnes nikdo nechápeme, jak ty MB 105 dokázaly do toho Bulharska dojet ![]()
já už jsem s rodiči jezdila na dovolenou celý život, když mi bylo 2 a 3 byli jsme v Luhačovicích, ve 4 u Balatonu, a pak už moře každý rok, Itálie, Španělsko, v 17 jsem s rodiči už nechtěla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že jediná obrana proti té poťápané Luceně je nereagovat na ni… ať nahazuje jak chce, žádný její šrapnel nebude silnější než naše vůle ![]()
Pak se může snažit roz.ebat další diskuzi jak chce, ale bude v pérdeli, pane hrábě ![]()
Příspěvek upraven 21.08.26 v 21:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Betty MacDonald píše: Více
Pravdu díž! Já jsem to pochopila už u toho spotřebiče na zalévání čaje 40° vodou. Hlavně, považ ☝️může si nastavovat teplotu po stupních. Kdo z vás to má? ![]()
Takže ne, s touto uživatelkou diskutovat nebudu.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Centropen píše: Více
No, ty jsi můj člověk…pak všechny její moudra budou jen výkřiky do tmy ignorace
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OK, už mlčím
Jen mě zajímalo, jak dlouho to vydrží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ambruše píše: Více
Ale to není povinný…jen rozumný, to musíš uznat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
My jsme jeli MB 105 do Rumunska 1600 km. Nechápu, ze se na takovou cestu vydali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však jo, bylo to jen takový logický cvičení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Léta jsme jeli v tom, co jsme znali z původních rodin. U nás doma byl skoro každý den kompot k večeři a o víkendu k obědu, pokud nebyla omáčka, guláš. Okurky a čalamady k jídlům, ke kterým se nehodí kompot. K snídani často chleba s maslem a rybizovy džem.
U manžela podobně. Tak jsme zavařovali a pak jsme pořádně vymýšleli jak to spotřebovat, nebo jsme to za rok to rozdavali
Třeba meruňkový kompot jsem cpala do rýžového nakypu, do koláčů, protože jinak se nejedl. To je škoda práce, energie, cukru, protože na obojí můžu použít mražené meruňky a je to lepší, jako z čerstvých. Ale stejně ovocne koláče a dezerty děláme hlavně v létě, z čerstvého. Mražené v zimě spíš do jogurtu, tvarohu, do kaše.
Marmelády se sní pár sklenic do roka, na palačinky. Máme jich ještě dost, různé druhy, cpu to do těsta na perník, do šátečků, ale to peču párkrát do roka, protože peču hodně i jiné moučníky.
Letos máme zavarene okurky, manžel je ji, já vůbec. A rajčata.
Loni jsme potřebovali zpracovat lilky, rajčata, papriky, předloni patizony, rajčata, atd atd. Máme omáčky Uncle Ben's, čalamady, kečupy, rajčatové omáčky…
Myslím, že ani příští rok nebudeme zavařovat, jen okurky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme i houby z loňska, to nevím jestli ještě budou ok, možná povařit do kulajdy nebo omáčky.
Jo a manžel si každý rok vaří a zavaruje sulc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit