Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
22.8.26 08:15
@Zelnicka píše: Více

V tomhle máš pravdu, že ten tlak na " pravou" dovolenku je dost silný a kdo na takové dovolené nejezdí, je považovaný za socku. My tohle naštěstí dokážeme odfiltrovat a hlavně takové názory nemám v mém blízkém reálném okolí. Nejvíc si toho všímám v online světě. Byť o některých, co nejvíc křičí, si myslím, že je to jen jejich vysněná představa o dovolené a životě a reálně tak nežijí a proto jsou nejvíc slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
22.8.26 08:16
@adresa píše: Více

Ještě že Kornelije může :D :mavam:
Ale to zrovna ty jsi ještě nepochopila :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
22.8.26 08:31
@kornelije píše: Více

To moře má krásnou barvu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10158
22.8.26 08:35
@Hera01 píše: Více

Me to přijde, že ani tak není považován za špičku, ale spíš,.když někdo jezdí lowcost, tak se na to někteří dívají tak, že to přece „není dovolená“.

Přitom teda třeba takový kemp není nic levného, byli jsme na víkend v rámci sportovního turnaje syna a teda bylo to dost drahý, ale asi i tím, že se tam vybíralo na společné jídlo a alkohol, my bychom zvládli sami za sebe v tomto ohledu levněji (hlavně bez alkoholu, ten nepiju vůbec).a byly to tedy chatky, nebylo potřeba kempovaci vybavení (stan atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
22.8.26 08:38

@Hera01 kdyby mě to nebavilo, tak bych pod stan nejezdila :D spíš by mě zajímalo, jestli to bude bavit děti i do budoucna.. už přemýšlím o stanu s nějakým tím pokojem navíc, a hlavně s předsíní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
22.8.26 08:40

Jakmile máš chatky a třeba profláklejší jenom, tak to hned skáče nahoru. Alkohol taky téměř nepiju takže bych nebyla nadšená, kdybych se na to musela skládat.

Nám se třeba vloni povedl super malý kemp ve Francii za 17 eur/noc. A pak jsem kvůli počasí musela vzít jinde po cestě jiný kemp, profláknutý řetězec a hned jsme byli na 45 eur/noc :roll: A to jezdíme s malým stanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
22.8.26 08:43
@inzenyrka85 píše: Více

U nás to dítě baví pořád a to je v pubertě. Jen jsme postupně trochu vylepšili vybavení, takže máme skládací židličky, stoleček a světýlko, abychom mohli hrát večer hry. Ale stan máme pořád malý. Ale je to tím, že pod ten stan jezdíme na kolech nebo chodíme pěšky v rámci Stezky Českem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
22.8.26 08:43

moc hezký! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4699
22.8.26 09:46

@stinga Klínový řemen :-)
Ale jinak ta auta byla tak jednoduchá, že je běžný chlap zvládl opravit. Naši měli stejné auto jako děda a vrtali se v tom roky na chalupě. Náš táta jako mladík se samozřejmě různě po domácku snažil to auto navíc vytunit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
22.8.26 09:50

jo malej stan je dobrej, když člověk chce spát na různých místech, snadno se skládá a rozkládá, to je pravda. Bez židliček ani ránu a na příští rok chci i stoleček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4699
22.8.26 09:51

Naše dítě spát pod stanem jak které. Mám dítě které pod stanem spát nechce, mám dítě které naprosto v pohodě a mám dítě, které volí tak nějak…
Jinak tedy židličky a stoleček jsme vozili i před 89 :-) Jen ten stan je trošku menší a už nezabírá půlku prostoru za zadními sedačkami :-)
Ve Slovinsku byli mlaďoši letos, to jsem měla maličko strach, protože syn zase tak dlouho neřídí a jeli jen jako parta kamarádů. Ale taky dobrý. Židličky stojí v akci pakatel, stoleček taky. My vozíme i vařič. :kytka:

Příspěvek upraven 22.08.26 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4699
22.8.26 10:03

Já ten tak třeba vůbec nevnímám. Na dovolené jezdíme jaké chceme. Za socky se tedy vůbec nepovažujeme není důvod. Náš způsob dovolené je náš způsob.

Manžel i často spí různě když jezdí vystavovat, na zkoušky, krýt, na závody, na víkendovky se psy po různých místech (v ČR i mimo) a nikdy tedy nějak považován nebyl. Řekla bych, že to nikdo nijak neřeší. :kytka: Ne tedy že by nikdy nezašel, nekoupil nebo tak, ale že by to nějak někdo řešil nebo hodnotil jsme si nikdy nevšimli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
22.8.26 10:24

Ne, to jsi špatne pochopila co jsem psala. Nebo spíš jsi to pochopila tak, jak jsi chtěla, viď

Kdo chce spát pod stanem atd, tak pod ním spí klidně i v těch skoro 50, jako je Kornel, ale pokud má prostředky, pořídí si stran, matrací a ostatní vybavení kvalitní, pohodlnější. Kdo chce cestovat obytňakem, koupi/najme si co nejlepší, aby cestoval co nejvíc v klidu a pohodlí. Nespi na desce jako studentik o prázdninách, na které si vydělal na brigádě. Když nemusí.
A kdo má prostředky, nebude na cestách jist sice za každou cenu v michelinu, ale nebude konat salám v marketu a jist ho v parku u nemocnice.
Kdo chce cestovat a má prostředky, neprojede za týden 7 zemi jen aby mohl říct, že v nich byl, nepojede trasu od benzínky k supermarketu, ale pojede tak, aby opravdu neco zajímavého viděl a poznal. A nebude nocovat nelegalne na parkovišti u nádraží, ale nabídne někomu z místních, že mu zaplatí za to, že bude moct zaparkovat u něj na dvoře, to jsme treba udělali my a ještě jsme dostali pozvání na skvělou večeři a ráno snídani a měli možnost nakouknout do běžné rodiny.
Tohle je cestování po vlastní ose. Poznávání, zážitky nejsou parkoviště u marketu a benzínky.
Jasně, že někomu stojí za to jet tak jako třeba Kornelije, ale kdyby tu možnost měla, udělá to jinak.
Jen je hloupý předstírat, že ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
22.8.26 10:27

Viz výše moje odpověď pro Lucenku/Heru

Ale ty to stejně bude hrát dál jak to hraješ :mavam:  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
22.8.26 10:28

Samozřejmě, že je lepší jet jak to jde!!
My cestovali kolikrát kdovíjak, ale hlavně, že jsme vypadli :D
Jen jsme neměli potřebu předstírat, že je to jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat