Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1199
27.8.26 09:14
@Havlova píše: Více

Taky nemáme oni jeden obří kufr. Nejčastěji bereme buď malý kabinový, případně střední, když víme, že si toho budeme odvážet z dovolené víc. Ale jsme schopni se zabalit na 5 dnů do batohu, co je zdarma u Ryanair, a k tomu tam mít foťák a ještě se tam vejde nějaký suvenýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56992
27.8.26 09:18

Ja umim letet s batohem na 2 tydny. Ale specialne to Spanelsko, to je navykovy. Pokazde si koupim i boty, tak proste letim s kufrem. Na rijen mam zpatecni letenku s kufrem za 2900.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44475
27.8.26 09:20
@Hera01 píše: Více

My se tam vešly na týden do Barcelony. Tedy bez foťáku a větších suvenýrů, jen babičkám drobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44475
27.8.26 09:21
@jkra píše: Více
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5562
27.8.26 09:39

Tak když jedeme na dovolenou, většinou je aktivní, takže minimálně každý máme jedny náhradní boty, stačí obyčejné trekové boty a pro velikostech 39, 42 a 43, docela prostor zaberou, pak bereš každému teplou mikinu a bundu, opět manžel zabere jinak místa než já. Pokud není v ubytku pračka, tak na každý den čisté obkecez, mít to propocene další den opravdu nedám.

I pokud jedeme k moři, tak každý den někam jedeme, opět, či den to čistě oblečení.
Jsme zpovykani, já vím, už jezdivame na 14 nocí…
Letos jsem chtěla zkusit zabalit na hory nás tři do jednoho kufru a to prostě nešlo… jezdíme vlakem busem, takže jednodušší mít dva kufry, než tahat těžký batoh na zádech… ;)

Příspěvek upraven 27.08.26 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
27.8.26 09:42

A na kola máme pro dva 4 brašny na zadní nosič a speciální batoh na stan (do toho se ještě vejdou židličky a stoleček). Jezdíme na 12-16 dnů. A musí se nám tam vejít i spacáky, karimatky, vařič, ešus, nádobí,… Auto jezdíme vlaky s X přestupy, kdy se z těch kol musí na nástup vše sundat.

Příspěvek upraven 27.08.26 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44475
27.8.26 09:47
@Menton píše: Více

2 kufry běžných rozměrů ještě chápu. 4 velké kufry u rodiny, která evidentně jede k moři, jsou mimo moje chápání.
Mimochodem, i v tom underseat jsme měly obě čisté triko na každý den a tenisky navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109767
27.8.26 09:48

Tak já měla velký kufr na týden a stačila orvat jedno kolečko cestou domů že zastávky autobusu.

Což mne napadá,,dají se ty kolečka někde koupit a vyměnit.

Ty jsi jak ten chlapek, ten nosí takový menší batoh a prý se do něj zabali na 14 dní na ty Kanary.
Tak to jsem ho musela vyvést z omylu, ze do toho bych si nezabalila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109767
27.8.26 09:54

Takže minimálně 6k navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5562
27.8.26 09:55

No stejně když jedeš od cestovky, tak kufry máš v ceně. K moři na těch 14 dní si ten jeden kufr ráda zaplatím ;)
Jednou jsme letěli do Říma na prodloužený víkend s přirucnima a nebylo to úplně pohodlné to mít pořád na zádech.
Manžel s sebou vozí poměrně dost léků, náhradni senzor, na cestu bereme jídlo, jo ti dietari, takže kdybych to tak vzala tak dobře jeden batoh jsou léky a svačina…
Já spíš mám zkušenost, že když dojedeme nejde na hory se dvěma kufry, tak na nás koukají a to je všechno?
Jezdíme se známýma na táborovou chatu, pro tři máme na víkend klasickou cestovní tašku. Oni toho mají v těch autech pro děcka tolik, že s tím vystačíme na týdenní dovolené.
Minulé jsme pozorovali rodinku, jak se balila věci do auta, no kufry měli sice jen dva, ale těch ostatních věcí, co tam nakládali, pomalu ten zavazadlový prostor nemohli zavřít ;)
Je to asi různé…
Navíc teď já a záda, kapilotasama pro sebe, nemůžu nosit nic těžkého, takže kufr vítězí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5562
27.8.26 09:56
@Venetia píše: Více

Jo, najdi nějakou opravnu obuvi, jde to i vygooglut. Já tak měla kufr opravovány několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44475
27.8.26 09:58
@Venetia píše: Více

Furt jsem do těch 30 na týden pro 4 s All in u moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44475
27.8.26 10:01
@Menton píše: Více

Vždyť ano, pro každou malý kufr nebo underseat. O cestě s člověkem na dietě bych mohla skládat romány.
Nevím, co bych do velkého kufru cpala a s cestovkou většinou nejezdíme.
Jo, auto nevedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118673
27.8.26 10:14

Taky nechápu ty obří kufry k moři. Já jezdím s kabinovym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16047
27.8.26 10:23
@Michelle_M píše: Více

My do Turecka jezdíme bez ck, na vlastní pěst. A ubytko řešíme přes booking, agodu, místní … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat