Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše malá se opruzuje v době, kdy jí rostou zoubky, u prvního to měla střídavě snad měsíc, možná dýl, takže to opruzení může být od toho a může být citlivější na bolest při prořezávání a i když to ještě pořádně nevidíš, může jí to trápit. Když je nejhůř, tak dávám nurofen, nejčastěji když jí to vzbudí v noci, zkus ho a uvidíš. A hlavu vzhůru, přejde to ![]()
To jsou zuby..může se jí to jen chystat v dásních…Zkus jí dát něco žužlat, třeba tvrdší pečivo, kůrku chleba, mrkev…nebo kousátka
i ty kukuřičný křupky jsou fajn..naší malý se i líbí, když jí čistím dásně kartáčkem
a taky je vždy celá osypaná…
@Kačenka1990 Pokud byla nemocná, potrebuje hořčík. Je kojená? Pak dej sobe magnesii lactiti aspon 2 tabl 3× denne.
Pokud se Ti uklidni v náručí, nosila bych ji. Třeba se jen chce více dívat co se kolem děje. Mozek chce podnetny vývoj. ![]()
@Kačenka1990 taky si myslim, ze to budou zoubky, u nas to taky tak bylo. A nam pomohla od biodermy ABCderm micelarni voda, 1l stoji asi 500,– (je draha), ale skvele funguje a vydrzi fakt hodne dlouho. I kdyz mela dcera nakou vyrazku na obliceji tak sem ji to tim potirala. Jinak jeste na zadek nam fungoval Sudocrem.
@Kačenka1990 jsou to zuby, tak ji proste chovej nebo si ji dej do nosítka
Ono ty zuby múzou bolet a ještě dlouho nemusí vylézt z dásní
@Kačenka1990 Naší malé na zoubky (pokud jsou to ony) pomáhal Dentibaby gel.(Mají ho i v drogerii, třeba v DM, nemusíš do lékárny…) Možná ho snese líp než Calgel, má jinou chuť… Když jí rostou zoubky, je vždycky víc opruzená. Zdá se mi, že těch opruzenin při růstu zubů se zbavuje hůř. Na ty jí zabírá jedině pudr od Johnsons baby. Dávám jen maličké množství, nejdřív na svůj prst a pak ho zatřu do opruzenin. Aby se nedostal tam kam nemá a nebylo ho moc…
Na opruzeniny taky pomáhá potírat čajovými sáčky (vyluhovanými) a hodně větrat. Vypadá to na zuby, ale i ta opruzenina může potrápit, jednou jsem to měla a fakt to bolí jako prase ![]()
Sudocrem je fakt zázrak, používá se i pro staré lidi s plenami… Používají ho v nemocnicích, LDN, domovy důchodců… Mně se osvědčil u obou dětí, nedám na něj dopustit…
@zuzice aha
to slyším poprvé, schválně vyzkouším (naše malá s tím má při růstu zubů fakt mega problém)
děkuji za radu ![]()
@Bekyn
jo nebo zkus uvařit silný černý čaj a koupat ji v tom dupku a hodně větrat i za cenu počůraného koberce ![]()
@Kačenka1990
Já si myslím, že to budou zuby. Kupte chladivá kousátka a calgel na zklidnění, když bude nejhůř. U nás hodně zabíralo chladnější - ne ledové! pití.
U nás to trvá už měsíc a zubík taky ještě nemáme, holt někdy to trvá:)
Co se těch opruzenin týče, nám pomáhá jedině Sudocrem:) za pár hodin je po opruzenině:)