Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím pomoc…holky mají již třetí rok stejné boty od značky Santé (vždy o číslo větší). Letos neřeším nic jinýho, než že suším boty, ale ne z venku, že by si je někde promáčely, ale vyloženě vevnitř, vložka i kožíšek jsou vlhké a někdy i ponožky. Když je tepleji, dávám jim schválně celoroční boty, ale dnes ráno mrzlo, tak jsme daly zimní a zase odpoledne vevnitř vlhko
nevím už co s tím, vycpu novinama, dám k radiatoru, ráno OK a pak nanovo, přece toto nebudu dělat celou zimu? Loni ani předloni nic takového nebylo, to jsme sušily jen když byly dlouho ve sněhu a měly je mokré z venku
nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu co s tím?
Nedala si tam impregnaci? Jsou letos nové? Reklamovala bych, např. Superfity na tohle reklamaci berou.
@Hadumi impregnovala jsem je než v nich začaly chodit
a pak ještě jednou po vyschnutí v domnění že jim třeba promoklý zvenku. Dělají to oboje boty, mám dvojčata, kdyby jen jedny tak by to bylo divný ale že oboje?
A bylo u vás mokro?
Já mám zkušenost, že se nožka uloží a bota je mokrá jen uvnitř…
Tak mě napadlo, nešlo by na odvlhčení použít takové ty malé pytlíčky se silikonem, co dávají skoro ke všemu? Plus fén a noviny, ty dobře sají vlhko.
@Burj Chalifa děkuji za tip, po těch pytlickach se podívám, dají se normálně koupit?
@mikela píše:
@Burj Chalifa děkuji za tip, po těch pytlickach se podívám, dají se normálně koupit?
tak ony se prodávají, myslím, odvlhčovací tablety, přesně nevím do čeho. Určitě poradí v drogerii. Pytlíčky se dávají skoro všude - do krabic s botami atd. Teď jsem byla v ZOOTu a padalo to přibalené od oblečení. Jsou velmi malé, asi 3×2,5 cm ale sběr se vyplatí. Za zkoušku nic nedáš. Dej vědět!
@mikela mně v paní v obchodě říkala neipregnovat, protože pak se bota „uzamkne“, noha nemůže větrat a potí se, no a z toho je pak bota mokrá uvnitř. Co je na tom pravdy, nevím, já tedy nestříkám, nastříkala jsem jen jednu zimu a měla jsem stejný problém.
Jen mě napadlo, nemají letos jiné ponožky? Že by víc držely vlhko, víc se potily? Kvalitní ponožky dělají hodně ![]()
Sice to neresi primarni problem, co je s botami, ale ja boty vysousim pristrojem, ktery je teda skvely a ucinny. Vypada podobne, ale ted si nevzpomenu znacku, mam drazsis casovacem atd., ale jen jako priklad.
@tulipán píše:
Sice to neresi primarni problem, co je s botami, ale ja boty vysousim pristrojem, ktery je teda skvely a ucinny. Vypada podobne, ale ted si nevzpomenu znacku, mam drazsis casovacem atd., ale jen jako priklad.
od pohledu by to mohl být i vibrátor ![]()
@Burj Chalifa Zajimavy nazor
. V tuto chvili vyuzivam zcela v souladu s doporucenim vyrobce vysousece obuvi a rukavic.
Tak z vašich příspěvků si myslím, že mají prostě spocené nohy
a tím že jsem naimpregnovala, tak boty nevetraji
no ale co s tím, je teprve listopad