Monitor dechu - koupit nový nebo použitý?

3HE
22413
2.4.13 19:41

Monitor dechu-koupit nový nebo použitý?

Milé maminky, otázka je jasná… pro upřesnění - jedná se mi o monitory nanny, babysence a ten na plenku…

Je jasné, že nové je nejlepší,,, ale na všechno penízky nemáme, tak zvažuji starší,,, ale bojím se toho, aby byl spolehlivý… co myslíte?
Chtěla bych si koupit monitor do postýlky i na plenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2647
2.4.13 19:42

My mame z pujcovny Nanny a po pulroce jsme ho od nich odkoupili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
2.4.13 19:44

@3HE já kupovala monitor Babysence od paní, co na něm měla dvě děti, používali jen jednu desku, my tedy obě. Neměli jsme s ním zatím žádn problém, synovi teď bude rok, nechám ho na tom, než se narodí druhátko (snad v říjnu) a určitě přežije i to a bu´d ho ještě pošlu dál, nebo uschovám, kdybych se náhodou někdy zbláznila a pořídila ještě jednoho prcka :) Jinak koukni na monitory z nemocnic nebo půjčoven, kolik „odchovaly“ dětí a jsou v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.4.13 19:51

Já na staršího měla půjčený od známé, můlj starší byl asi 3. dítě tohoto monitoru, a pak už zase šel 4. dítěti hned, teď je u 5., a prý fzrt ok. pro mladšího jsme koupila použitý za 600, od jedné paní, prý na tom měla 1 dítě, ale skoro 3 roky, kvůli srdeční vadě. a taky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.4.13 19:53

Já bych monitor kupovala nový a spíš třeba ušetřila na jiných věcech, přeci jenom nemusí fungovat tak jak má. Já bych se nějakého třeba z bazárku bála, taky budu kupovat nový. Radši jsem ušetřila na hrací dečce a lehátku, to mám z bazárku, na monitoru bych nešetřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.4.13 19:54

@Reinka No, já jsem měla za to, že půjčovny ho musí kalibrovat nebo dávat do autorizovaného servisu… vždy´t na tom závisí život miminka… že by si jen tak riskli ho půjčovat neomezeně dlouho? Ale nikde jsem se na to ještě neptala… zeptám se ve čtvrtek v nemocnici (půjčují ho tam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.4.13 19:56
@xoxy píše:
Já bych monitor kupovala nový a spíš třeba ušetřila na jiných věcech, přeci jenom nemusí fungovat tak jak má. Já bych se nějakého třeba z bazárku bála, taky budu kupovat nový. Radši jsem ušetřila na hrací dečce a lehátku, to mám z bazárku, na monitoru bych nešetřila.

No, já to taky říkám, ale jestli se na něm nemá co pokazit, tak proč zase kupovat zbytečně nový a drahý… já jsem to slyšela od prodejce, že se nemá kupovat použitý,,, ale to je jasné, že prodejce chce prodat, tak to bude vždycky říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.4.13 19:58

Ušetřete opravdu na jiných věcech. My koupili z Aukra použitý za 1000 Kč, vypadal dobře. Doma jsme ho zkoušeli a taky vypadal, že bude fungovat. Když se dítě narodilo, tak jsme měli čím dál častější poplachy a vstávat každé dvě hodiny k dítěti a mezitím k monitoru, dítě popostrčit nějak jinak, aby monitor začal fungovat..pak bylo jasné, že jsme prostě koupili šmejd. (Nanny) Tak jsme rozřízli tu fólii na desce a byla celá odřená a rohy odlámané, no nevím co s ní dělali. Tak jsme si nakonec půjčili z porodnice Babysense a samozřejmě ani jeden poplach, pa půl roku ho vrátíme a bude. Sice to taky není zadarmo, ale co už..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
2.4.13 20:06

@3HE Ahoj, a nemáš v okolí někoho, kdo ho prodává? My jsme koupili od známých, takže jsme měli docela jistotu, že se k němu chovali slušně a kromě dvou poplachů jsme neměli problém, a navíc jeden z toho byl asi kvůli baterkám. A zjišťovala jsi, kolik třeba stojí ta kontrola v nějakém servisu? Možná bych to udělala tak, že bych koupila jetej a dala ho překontrolovat ale nevim, jestli se to ve výsledku vyplatí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
2.4.13 20:11

Já jsem kupovala od kamarádky po 2 dětech. Nekupovala bych na internetu nebo na aukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
2.4.13 20:12

Já bych použitý nekoupila, nevíš jak dlouho ho opravdu měli, a monitor mám životnost cca 2 roky, aspon dle info co mám..my jsme měli půjčený z porodnice, schodou okolností úplně nový, na půl roku za 900..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.4.13 20:19

My jsme koupili monitor od jedné paní i s postýlkou a veškerým vybavením do ní. Postýlka i vše ostatní bylo jako nové, tak proto. Poplach byl hned první noc doma. Muž měl dovolenou, tak jsme nechali Nanny prohlédnout v autorizovaném servisu a vyměnit koncovky a od té doby ani jeden falešný poplach :palec:. Takže myslím, že je možné starší koupit, ale je nutné ho nechat zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
2.4.13 20:20

@verrru Proč 2 roky 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
2.4.13 20:23

@jajul protože jsou dělaný na dva roky=dvě děti, pak už dál výrobce negarantuje..byla jsem kdysi na nějaké přednášce..ale zas jo, jestli to necháš zkontrolovat v servisu, tak je třeba toto lobby brát s rezervou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
2.4.13 20:26

Žádný ;) Ale pokud ti to přidá na klidu, tak myslím že i použitý udělá svou službu. Záleží jak jste na tom finančně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí