Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte holky,
v červnu se mi má narodit moje první miminko
. Už provádím nákupy a chtěla bych se s vámi poradit co myslíte, že mám určitě ještě před porodem pořídit.
Už mám koupeno: kočárek, vajíčko do auta, přebalovací pult, vibrační lehátko, oblečení na mimi, vaničku, kosmetiku na mimi, plenky, chůvičku, teploměr normální i do vody, odsávačku na hleny, nůžky kulaté, látkové pleny.
Má smysl ještě před narozením kupovat odsávačku na mléko? Má smysl kupovat lahev na mléko? Monitor dechu?
Přemýšlím jestli jsem ještě něco zásadního nezapomněla…
Tak já jsem taky pořídila odsávačku mléka, a ani jednou jsem ji nevyužila, lahve jsem měla a byl plně kojený tak ani lahve jsme vůbec nevyužili, ale to je u nás u vás to může být úplně jinak
Příspěvek upraven 29.03.13 v 12:41
Odsávačku bych a priori nekupovala, můžeš vždycky dokoupit, monitor dechu jsme neměli - v porodnici Ti ho kdyžtak zapůjčí..Lahvičku taky můžeš koupit dle potřeby, nevyhazuj peníze…Kup si nějaký mazátka na zadeček - nám se osvědčil Sudokrém,
Líh v lékárně na pupíček, ať máš několik fleecových apod. deček, užiješ je
Fusak do kočárku zatím enpotřebuješ…Jinak máš asi všechno.
https://www.emimino.cz/…iminko-5325/
Me moc pomohl tento denicek ![]()
Monitor dechu určitě.
Ostatní bych měla vybrané a v případě potřeby může manžel za odpoledne koupit.
Pokud nemáš omyvatelný přebalovací pult, tak jednorázové podložky. Miminka rádi kakají mimo plán
a kluci se umí vyčurat až do vlastního ucha ![]()
I když já omyvatelný mám, ale stejně na něm mám potah z bavlny a na něm ty podložky. Kupuju v Bille, tuším že 69 CZK za 10 ks.
Ahoj, k tomu monitoru dechu… nám ho nabízela známá po synovi za dobrou cenu, ale já jsem ho nechtěla… hodně kamarádek s dětma mi řeklo, že se jim několikrát rozhoukal sám od sebe a nic se nikdy nedělo… myslím si, že bych s nim byla ještě nervóznější než bez něj… určitě má i svoje klady, já bych si ho ale nepořídila. Lahviček pár mám, ale sama jsem je nekupovala, dostali jsme je. Odsávačku jsem si taky ještě nekoupila, nejspíš až po porodu, pokud bude potřeba. Jinak máš podle mě všechno ![]()
Myslím, že máš všechno…a zbytek se dá koupit za pochodu
jen s těmi kulatými nůžkami se blbě stříhá, jsem je po prvním pokusu vyhodila ![]()
Odasvacku nekupuj, ta je dost draha a treba ji vubec nevyuzijes (eventualne se pro pripad krize da i pujcit).
ja bych koupila ten monitro dechu, nedam na nej dopustit, ale to je o pocitu kazdeho - me uklidnuje a nenuti me to co 5 min behat kontrolovat ![]()
ja jsem jeste pro nakup jedne lahvicky - nejlip specialni pro pripadny prechod kojeni-lahev-kojeni (medela calm napriklad). da se na netu objednat kdykoliv, ale podle me lepsi mit doma.
Já měla doma pro jistotu připravenou i odsávačku mléka(obyčejnou skleněnou a byla jsem s ní moc spokojená)a jsem ráda, potřebovala jsem jí hned od začátku, jinak monitor dechu bych koupila na 100%,také jsem měla od prvního dne a byla mnohem klidnější ![]()
Příspěvek upraven 29.03.13 v 12:45
Nekupovala jsem ani odsávačku, ani monitor. A nebylo potřeba. Lahvičky jsem blbka kupovala v sadě se sterilizátorem, použila jsem ten sterilizátor jednou, lahvičky nepoužité ![]()
Takže za mě nekupovat, uvidíš, jestli bude potřeba
Za mě monitor dechu určitě, ale záleží na tobě. Já ho mám a mám mnohem klidnější spaní a i přes ty 2 pitomý asi falešný poplachy jsem mnohem klidnější. A ještě nevidím něco jako kojící polštář (někdo ho ale fakt nepoužívá), postýlku, a povlečení do ní a zavinovačku.
Ahoj, jednu láhev na mléko bych si určitě koupila. Monitor jsem neměla, koupila bych ho jen kdyby pak byli nějaké potíže. Jinak, máš už pěknou výbavu
.A samozavinovačku máš? Buničinu? Nic moc mě už nenapadá.
Jo a jeste dudlik - nejlip aspon 2,3 ruzne (silikon, latex, kaucuk). i kdyz nekdo je tvrde proti, ale ja hlasuju pro ![]()