Co ještě určitě koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
29.3.13 13:54

@Bonnie1
jestli budes sama a nebudes mi nikoho k ruce, tak radim jeste koupit jedno male baleni Nutrilon 1 HA. Minule me tady za tuhle radu nekdo kritizoval, ale stojim si za tim. Ono kdyz clovek ve 3 rano stoji nad rvoucim ditetem a ma pocit, ze z prsu nic netece, tak vedomi, z v nejhorsim mu mam co vrazit, je uklidnujici. Nerikam dat Nutrilon v prvni krizi, ale proste me nervoval nejvic strach, ze maly bude hlady a ja mu nemam co dat… Tema nervama jsem si uskodila vic, nez tim, ze dostal 20ml Nutrilonu lzickou.
jo takze jeste i aspon jednu miminkovskou lzicku - bude se hodit i na pripadne kapicky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.3.13 13:56

Nečetal jsem diskuzi, už asi zaznělo. Rektální rourka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
29.3.13 14:01

Odsavacku budes potrebovat v pripade, kdy kojeni nebude na 100%, ale snad vam to pujde, nekupuj dopredu, je to drahe. My teda meli pro jistotu 1 baleni UM doma… Jinak jsme nemeli - ani kocarek, ani prebalovaci pult, ani vibracni lehatko, ani chuvicku, ani monitor, ani teplomer do vody, ani odsavacku nudli, ani latkove pleny - jen jednorazove. A dobry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
29.3.13 14:01

Monitor dechu doma mám, ale ještě jsem ho za 5 měsíců nezapla..Malý spinkal první vedle mě, a ted v postýlce ve stejné místnosti kde já, tak mě to příjde zbytečné..Odsávačku mlíka jsem si koupila cestou z porodnice a flaštička už byla k tomu, ale doma jsem jednu měla..Pokud ti mimčo bude na UM, je fakt dobrá gelová ohřívačka lahví od LOVI..Do 10 minut mám ohřátou vodu.Bez toho bych s malým nikam nejdu :palec:.Teploměr do vany je taktéž zbytečný.
U nás je ještě super zavinovačka do autosedačky..Příště to ale tak přehánět nebudu.Doma se nám válí dudlíky, které malý od porodnice nechce a hrací deka která je taky zbytečná :cert: a spoustu dalších…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
29.3.13 14:11

Jo a pokud nebudete spat spolu, tak je dobre koupit postylku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
29.3.13 14:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
29.3.13 14:21
@Alyss1 píše:
Láhev ne, odasávačku taky ne, lze rychle dokoupit. doporučuju mít relativně dost látkovejch plen, já je používám a kde co a mám spotřebu. souhlasim s těma dekama, ty se hodí. jakej máš teploměr? my máme do zadečku ale strašně mu to trvá, chce to něco fakt rychlýho…monitor jme měli, nepoužívali.

lehátko do vany? nás se moc osvědčilo, stačí to úplně klasický látkový za stovku…

teploměr jsem koupila ten bezdodytový (normální) a ten do vody klasický za pár kaček
taky bych si dopředu koupila probiotika pro mimčo.

a kojicí polštář!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
29.3.13 14:22
@subsomi píše:
Nepsala jsi postýlku, to předpokládám máš :mrgreen: ale máš dost povlečení? Může se stát, že budeš převlíkat denně :zed: :zed: :zed: původně jsem měla 2 pro každého a pak jsem ještě 1 každému dokupovala, protože to dokázali poblít úplně celé a taky pokakat :roll:
A taky klín do postýlky (ať dítě leží na nakloněné rovině) můžeš mít na stálo, jinak se doporučuje pro blicí děti a taky při nachlazení.Za mě monitor dechu „ano“ (ale je to můj názor)
Láhev si můžeš pořídit (pro jistotu) stejně ji časem využiješ na čaj a šťávy, jen bys dokoupila větší savičku :think:

jj postýlku mám a mám povlečení na matraci. Co nemám jsou peřinky…to řeším jestli je to nutné, nebo ne. Mám spoustu dek, zavinovačky, rychlozavinovačky…mám kupovat i ty peřinky? polštář zatím myslím ne že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
29.3.13 14:27
@Bonnie1 píše:
Holky děkuju!
Jednorázové podložky jsem teď koupila. Jinak ptám se hlavně proto, že parner od nách odchází a budu s miminkem sama tak pak už nikoho nikam posílat nebudu moct - proto chci mít maximum věcí po návratu z porodnice nachystaných

Aha, no tak to chápu…tak to bych si koupila asi i flašku a nějaké první UM, kdyby byla kojící krize, ať nemáš nervy. A na spaní místo peřinek spací pytel. Nám vyhovuje.

Příspěvek upraven 29.03.13 v 14:30

• Citovat
  • Upravit
29.3.13 14:27
@Sandyynkaa píše:
Promiňte mi, ale mně pořád rozum nebere argument, kdy matka nepořídí monitor dechu, protože může mít falešný poplach a to je stresující. Pokud mi ta věc může zachránit dítě, tak snad takovou hloupost snad ani nemohu vypustit z pusy. Ohrožovat život dítěte, kvůli tomu, že by mě mohlo stresovat případné pípání, co k tomu dodat. A mluvím takhle tvrdě z vlastní zkušenosti, taky jsem si myslela, že není potřeba. Pak mi den po příchodu z porodnice zachránil dítě. K otázce - za mě monitor jednoznačně. Věc, která může zachránit život dítěte je to nejdůležitější.

Dřive monitory dechu taky nebyly a žilo se bez nich úplně normálně, nehledě na to, že je spousta lidí, kteří si nemohou tak drahou věc pořídit a ne ve všech nemocnicích jsou monitory k zapůjčení… a jak už tady zmiňováno, pochybuju že všechny matky jsou schopny dát dítěti první pomoc, naopak si myslím, že většina matek při sepnutí sirény začne pobíhat kolem dítěte jako pološílená, ale stejně neví, co mají dělat… neříkám, že monitor dechu nemůže zachránit dítěti život… ale spolehnout se na něj člověk taky na 100% nemůže, je to jen přístroj a stejně tak jak se může spustit samovolně, tak může i vynechat… Je to každého věc jestli si pořídí monitor dechu nebo ne a já například naprosto chápu, že někoho může spíš znervózňovat, než uklidňovat… proto bych nesoudila argumenty, každý máme své a máme pro ně důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
29.3.13 14:28

@Bonnie1 polštář ne…deku taky zatím nemusíš. já prvně dávala zavnovačku a přikryla dečkou a to je malý konec října..deku používám až co nechtěl zavinovačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.3.13 14:30

@Bonnie1
peřinky nutné nejsou, dítěti je jedno v čem je, pokud to hřeje, ale my je máme, ono je to hezčí :oops: (ale to je argument pro mě :oops: navíc bychom je stejně časem kupovali)
Zatím teda dávám jen peřinky (polštář nejdříve od roka a to se ještě uvidí)

Ale i tady platí moje otázka jestli jich máš dost (aspoň 3ks) ať to stíháš prát (možná nebude třeba, ale my máme docela blicí děti :poblion: tak peru furt :roll: )
a tak mě napadá, jestli je deka vhodná na časté praní :nevim: jestli na to není lepší peřinka a prát povlečení :nevim: (ale to fakt nevím, jen tak přemýšlím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7245
29.3.13 14:31

Super sepsala jsem si zase pár věcí a budu kupovat:-) moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
29.3.13 14:32

@Sandyynkaa já měla v plánu malého nechat samotného v pokojičku, takže jsem ho pořídila..nakonec jsem ho nezapla ani jednou a malý žije..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
29.3.13 14:40
@AdaAda píše:
Odsavacku budes potrebovat v pripade, kdy kojeni nebude na 100%, ale snad vam to pujde, nekupuj dopredu, je to drahe. My teda meli pro jistotu 1 baleni UM doma… Jinak jsme nemeli - ani kocarek, ani prebalovaci pult, ani vibracni lehatko, ani chuvicku, ani monitor, ani teplomer do vody, ani odsavacku nudli, ani latkove pleny - jen jednorazove. A dobry :-)

Neměli jste kočárek? Jako že vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport