Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Alyss1 píše:
A pro sebe kojicí košile, vložky do podprdy a kojicí podprdu…my jsme teda kojicí polštář využili, te%d už kojíme v leže, ale z polštáře dělám "hnizdo a spí v něm, takže já každopádně doporučuju…
Košile nemusí být ani kojící, stačí, když se dá rozepnout. A když už jsme u těch vložek, tak my jsme museli mít do porodnice i vlastní porodnické vložky. Doporučuji koupit i jednorázové kalhotky. Nemusíš je pak prát, když je budeš mít od krve, prostě vyhodíš.
Nepropustnou podložku pod prostěradlo
deku do kočárku
možná ještě takovou tu tenkou deku s UV filtrem na přehození přes kočár
kojící polštář jsem zdědila a nedám na něj dopustit
Jednu láhev s dudlíkem č.1 bych rozhodně koupila, spousta dětí jede z porodnice ve stavu, že jsou dokrmovaní, než se naplno rozjede laktace. A není větší „švanda“ než jet z porodnice vystreslá ještě po lékárnách nebo drogeriích shánět láhev (tím spíš kdyby tě pustili např. v neděli jako mě
). Tu využiješ tak jako tak v půl roce, až začneš přikrmovat a dávat k tomu čaje nebo vodu.
Hračky a dudlíky mi přijde zbytečný kupovat, vždycky někdo donese miminku dárek
@zelenaprisera píše:
Hračky a dudlíky mi přijde zbytečný kupovat, vždycky někdo donese miminku dárek
to je pravda, hraček ze začátku ani není moc potřeba. Ale třeba ten hrací kolotoč se malé líbil. Dudlík jsme použily už v porodnici.
Určitě monitor dechu pořiď, pro novorozence užiješ víc jak chůvičku. Já jsem kupovala sadu Avent lahví byly tam dvě malé, dvě velké a výměnné dudlíky. Pořídila bych zavinovačku do které budeš dítě dávat třeba v postýlce nebo místo ní peřinku s povlečením. Zavinovačka mi příjde pro začátek lepší. Určitě nějaký dudlík úplně ten obyčejný, ty mají děti nejraději ( pokud tedy dítko chceš na dudlíka učit) já jsem osobně pořídila X dudlíku, ale pak jsem si rozmyslela a nedávala jsem mu ho ani jednou a přežili jsme i bez něj
Jinak asi vše máš ![]()
Já jsem monitor dechu neměla, jedno dítě předčasně, jedno se zdrav. problémy. Dr. říkala, že má maminky, které zas to světýlko hrozně rozčiluje. V každém případě doporučuji naučit se dát první pomoc miminku. Ono je sice hezké, když máte monitor, ale umíte skutečně dát první pomoc novorozenci? Je to jiné než u dospělého. Takže bych se poohlídla po tom kurzu první pomoci. U nás to organizovalo mateřské centrum, školila paní ze záchranky. Měla figuriny včetně miminkovských. A rozdýchat mimino nebyla teda sranda. Monitor je o každé z nás. Já nebyla nadšená, že by mi mimi spalo na elektronice… Kámoška zas bez monitoru neusla. Pak měla problém dát ho pryč z postýlky ![]()
Nám se osvědčil doma přes den na spaní košík na kolečkách. Měla jsem ho půjčený od kamaráda po xy dětech a několika generacích, ale bylo fajn mrňouse u sebe. Povlečení jsem měla vždycky jen jedno, jen prostěradla dvě. Ze začátku spali v zavinovačkách, pak ve spacím pytli.
Krásný zbytek těhotenství!
A v klidu, když něco nebude a budeš to nutně potřebovat, dnes už není problém to dokoupit. koneckonců ani ta flaška, ze začátku se to zkouší přes stříkačku.
Za mě z těch praktických věcí:
No a zbytek už holky psaly. Flašku uživíš i později, tu klidně pořiď i s dudlíkem.
Holky děkuju!
Jednorázové podložky jsem teď koupila. Jinak ptám se hlavně proto, že parner od nách odchází a budu s miminkem sama tak pak už nikoho nikam posílat nebudu moct - proto chci mít maximum věcí po návratu z porodnice nachystaných
@Týna K. píše:
Ahoj, k tomu monitoru dechu… nám ho nabízela známá po synovi za dobrou cenu, ale já jsem ho nechtěla… hodně kamarádek s dětma mi řeklo, že se jim několikrát rozhoukal sám od sebe a nic se nikdy nedělo… myslím si, že bych s nim byla ještě nervóznější než bez něj… určitě má i svoje klady, já bych si ho ale nepořídila. Lahviček pár mám, ale sama jsem je nekupovala, dostali jsme je. Odsávačku jsem si taky ještě nekoupila, nejspíš až po porodu, pokud bude potřeba. Jinak máš podle mě všechno
jj já jsem na začátku myslela, že monitor dechu pořídím, ale nyní jsem taky přesvědčená, že ne. Případně si ho půjčím v té nemocnici.
@Ali-Ali píše:
Jo a jeste dudlik - nejlip aspon 2,3 ruzne (silikon, latex, kaucuk). i kdyz nekdo je tvrde proti, ale ja hlasuju pro
jj dudlajze jsem koupila ![]()
Monitor dechu by už dnes měla být samozřejmost.
Odsávačku na mléko a láhve bych zatím nekupovala, to můžeš dokoupit potom, já odsávačku nepotřebovala vůbec a láhve až od půl roka na kaši.
@misacek00 píše:
Odsávačku bych nekupovala, ta je zbytečná, lepší když ho nakojíš normálně a chůvičku už máš tak na co monitor dechu ještě? Dál bych koupila, flaštičky na čaj, hrací deku, kolotoč nad postýlku a nějaký chrastítka nebo kousátka a ještě možná lehátko do vaničky
monitor dechu a chůvičky jsou naprosto rozdílné věci…
Promiňte mi, ale mně pořád rozum nebere argument, kdy matka nepořídí monitor dechu, protože může mít falešný poplach a to je stresující. Pokud mi ta věc může zachránit dítě, tak snad takovou hloupost snad ani nemohu vypustit z pusy. Ohrožovat život dítěte, kvůli tomu, že by mě mohlo stresovat případné pípání, co k tomu dodat. A mluvím takhle tvrdě z vlastní zkušenosti, taky jsem si myslela, že není potřeba. Pak mi den po příchodu z porodnice zachránil dítě. K otázce - za mě monitor jednoznačně. Věc, která může zachránit život dítěte je to nejdůležitější.
@Bonnie1 píše:
Holky děkuju!
Jednorázové podložky jsem teď koupila. Jinak ptám se hlavně proto, že parner od nách odchází a budu s miminkem sama tak pak už nikoho nikam posílat nebudu moct - proto chci mít maximum věcí po návratu z porodnice nachystaných
já ještě uvítala, když byla příležitost dát dítě do kočáru a vyrazit „na nákupy“