Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Verca1989
ale jo, urcite to tak v nekterych pripadech je, moje detska doktorka me zase hodlala na vse lecit homeopatiky a nebyt duchapritomnosti me mamy, tak jsem dopadla mozna dost blbe.
takze ja zas mam paranoiu, jakmile se nekdo zacne ohanet homeopatikama… ![]()
v pripade UM urcite neni zadne spatne a kazdy se rozhoduje podle svych nazoru. ja jsem rada, ze je z ceho vybirat a nemusime stat fronty na sunar ![]()
@Verca1989 píše:
to ti moc přeju, měla jsi štěstí. Já znám maminku, které připadal monitor zbytečný, jako mnoho dalším tady…její syn zemřel v 7mi měsících ve spánku, přestal dýchat, byl do té doby naprosto zdravý, narozený v termínu.
A už jsem to do podobných diskuzí psala mockrát, i nám monitor zachránil dceru…@MartinaHam. promiň ale že dřív monitory nebyly a taky se žilo…možná se žilo ale úmrtnost dětí byla mnohem vyšší než dnes. A vymlouvat se u monitoru na „vysokou“ cenu? 2 tisíce mi nepřijdou jako nějaká extrémní částka, radši bych s prominutím měsíc žrala suchý chleba, abych na něj našetřila, než se takhle hloupě vymlouvat, kolik máme doma naprosto nepotřebných věcí na dítě a monitor je zbytečný? Já se snažím brát názory ostatních ale co se týče monitoru dechu, nikdy nepochopím rodiče, kteří řeknou, že monitor je zbytečný, tohle když slyším, otvírá se mi kudla v kapse…nechápu, co je na tom tak těžkého, dát dítě do postýlky a zapnout jeden blbý čudlík a pak ho zase vypnout. Já to tak dělám už přes rok a žádnou ujmu to na mě nezanechalo…
@Ali-Ali Tak to jsi fakt jedna z mála, koho znám že jim sedí nutrilon…Známá dělá dětskou sestru, za reklamy které mají na chodbách dostávají různé blbosti, od pracovních vestiček a triček atd. a co že propagují? Všechny UM jsou skoro stejná a nějaké říct musí..Já teda ještě neviděla sestričku v tričku babydream, beba ale zentiva a nudtilon mají často..já to beru stejně jako když doktor řekne kupte si ibalgin, a já jdu a vemu ten nejlevnější brufen…
@Verca1989, @Sandyynkaa tak není od věci to doma mít, ale neznamená, že když ho máš, že se ti to stát nemůže..Do autosedačky monitor třeba nenarveš..A jsou třeba maminky, které by mohli být měsíc na chlebu a stejně na něj mít nebudou..A pokud vím, roční úmrtnost na SIDS je 30 miminek, takže pro dalších 108.000 narozených miminek jsou monitory zbytečné..A já teda musím říct, že nevím jak správně se první pomoc u miminek dělá. určitě bych se snažila ale hlavní pomoc by přijela po 5 minutách…
@Denisa313 netvrdím, že se to stát nemůže…a nejde jen o SIDS, miminko se může „jen“ zapomenout nadechnout a je malér, to se stalo naší malé a nepřeju to nikomu…a co se týče těch peněz, pokud by byl někdo měsíc pomalu hladem a stejně by na něj neměl, tak pak dost pochybuji o tom, že takový člověk do budoucna vůbec dítě uživí…
@Denisa313 píše:
@Verca1989, @Sandyynkaa tak není od věci to doma mít, ale neznamená, že když ho máš, že se ti to stát nemůže..Do autosedačky monitor třeba nenarveš..A jsou třeba maminky, které by mohli být měsíc na chlebu a stejně na něj mít nebudou..A pokud vím, roční úmrtnost na SIDS je 30 miminek, takže pro dalších 108.000 narozených miminek jsou monitory zbytečné..A já teda musím říct, že nevím jak správně se první pomoc u miminek dělá. určitě bych se snažila ale hlavní pomoc by přijela po 5 minutách…
ono většinou stačí, když monitor spustí alarm, miminko se probere a nadechne se. oni prostě jen spí tak hluboce, že zapomenou dýchat
@Ali-Ali píše:
Jako ze by podlacel pediatry a personal porodnic za to, ze ho budou doporucovat? to uz je trochu paranoia, ne?
ze lekarnice doporuci drahy, protoze z toho ma provizi beru, ale lidi, co to neprodavaji asi z toho maji neco tezko…
uz vidim, jak zastupce nutrilonu jede k nam na vesnici dat uplatek doktorce, aby tem 10 maminkam co do roka maji mimco nahlasila, ze nutrilon je nejlepsi(a to jeste vetsina z nich koji…)
![]()
to není paranoia, ale realita ![]()
Mám známé lékaře i zástupce farmaceutických firem a výrobci se fakt snaží, aby dr. doporučovali „právě jejich výrobek“ a to není jen o nutrilonu ![]()
Ale na druhou stranu, rozumný dr. ti něco doporučí, ale zároveň poví i že existují i jiné varianty…
Jo a např. porodnice používají kosmetiku Johnson, Johnson se chlubí na svých stránkách tím, že jejich výrobky používá 89% porodnic. Ale je to tak, že oni sami to jako sponzorský dar do porodnic dodávají ![]()
@subsomi píše:
Jo a např. porodnice používají kosmetiku Johnson, Johnson se chlubí na svých stránkách tím, že jejich výrobky používá 89% porodnic. Ale je to tak, že oni sami to jako sponzorský dar do porodnic dodávají
musí to dávat jako sponzorský dar, to by snad málokdo chtěl dobrovolně. Johnson je ta nejhorší kosmetika jakou znám, já dostala v porodnici vzorek krému, tak jsem s tím malou mazala jeden blbej den a udělala se jí během pár hodin šílená opruzenina i s puchýřem
Bepanthen to spravil za den…takže Johson ani zadarmo..
@subsomi @Verca1989
v nasi porodnici kosmetika Johnson byla na kazdem pokoji k pouziti a zaroven nam bylo receno, ze nemame pouzivat nic a kdyz pak doma „nejaky“ olejicek a mastisku na zadecek - nikdo nezminoval znacky. Spis byla naznaceno, at se na Johnson vykaslem.
Nutrilon nam taky nikdo necpal. Proste jsem se zeptala sestricky i pediatricky, co pouzivaji na novorozeneckem na dokrmovani (protoze jsem vedela, ze maly davku dostal po mem cisari) a rekly, ze Nutrilon, protoze jejich HA je pro novorozence nejjednodussi.
Takze za A - nikdo mi to necpal a nikdo by o tom nemluvil, kdybych se nezeptala. za B - asi to neni tak nesnasenlive mleko, kdyz ho davaji na novorozeneckem - myslim, ze tam nikdo netouzi po problemech.
Ja vim, ze spousta leku se doporucuje na zaklade „provizi“, ale proste o tomhle si myslim svoje. Je mi celkem ukradene, cim si kdo krmi sve ditko. Muj maly na nem je 7 mesicu bez sebemensiho problemu a kdyby se me nekdo zeptel, tak ho doporucim taky. Coz ze me dela asi uplaceneho spojence Nutricie.
@Verca1989
no to já vím taky, že johnson je docela hnus, akorát jsem tím chtěla ukázat jak to v praxi funguje.
V porodnici mi ho nenutili, ale už to, že při koupání a mazání ho tam používali, tak věřím, že spousta matek, ho začne používat i doma. Prostě si nic nezjistí a budou vycházet z toho, „když to bylo v porodnici, tak to musí být dobré“
Asi tak jako nekkteří lidí říkají „psali to v novinách“ nebo „říkali to v televizi ve zprávách“ tak to prostě pravda být musí
![]()
A k těm dr. jak už jsem psala výše, rozumný dr. ti řekne více variant. Náš Matýsek má AE a dr. doporučila nejdříve jeden krém (měla na sobě tričko té značky), ale hned v další větě, řekla, že může pomoci taky ten a ten.
@Verca1989 nám se stalo to samé. Nikomu bych to nepřála zažít. Maminky, kterým se to nestalo mají štěstí a já jim to přeju. Ale asi nepochopí, že pro mě jsou to nejlépe investované peníze. Ano, monitor může mít planý poplach a vynervovat matku. Ano, monitor není levná záležitost. Ale prostě MŮŽE vám zachránit dítě, co je víc? A patřím mezi matky s dítětem, které bylo propuštěno z porodnice jako donošené a zdravé. A dodneška jsem vděčná, že jsem tu věc, kterou jsem původně nechtěla - monitor, koupila hned cestou z porodnice. Po této zkušenosti radím maminkám tohle prostě pořídit. Ano, můžete spoléhat na to, že vám se to určitě nestane, nebo že stane, co má se stát. Je to každého věc. Já na to mám názor po svém zážitku víc než jasný. Pořádně se nad tím zamyslete, než monitor zavrhnete. Tady tady jde opravdu o život.
Ahoj maminky chtela jsem se zeptat musim mit kojici podprsenku? a kolik tak zhruba stoji? Známá mi říká že mi prsa po porodu jeste vyrostou tak at si ji koupim az potom. Tak nevim jestli ji musim mit do porodnice nebo to zvladnu v normalni? Diky ![]()
Ahoj já koupila jednu před porodem a pak další až po vekikost se nespíš bude lišit
No asi si jednu poridim ted a pak uvidim, a kolik tak zhruba stoji?
@mysykk není nutná, já si kupovala v Lídlu, cena cca 190kč/kus. Po porodu se mi prsa nezvětšila.