Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Odsávačku bych nekupovala, ta je zbytečná, lepší když ho nakojíš normálně a chůvičku už máš tak na co monitor dechu ještě? Dál bych koupila, flaštičky na čaj, hrací deku, kolotoč nad postýlku a nějaký chrastítka nebo kousátka a ještě možná lehátko do vaničky ![]()
Já původně monintor dechu nechtěla, ale přítel ho půlčil od kolegu z práce a jsem za něj šťastná. Máme ho do teď.
Odsávačku bych nekupovala, to uvidíš až podle toho, kolik budeš mít mlíčka. Mě byla skoro k ničemu.
Hlavně klid
Nám kočárek přišel v den kdy se malý narodil, pro postýlku a vajíčko jel chlap ke známým, když jsem byla v porodce, pro monitor jsme jeli cestou z porodky - a ten doporučuju, nějaké oblečení a plínky jsem měla a ostatní věci jsme kupovali až postupně, co se ukázalo potřeba. Já třeba místo nůžtiček používám střihátko - podle mě mnohem lepší a užije celá rodina, odsávačku na hleny jsem koupila, až měl malý rýmu a stejně z ní měl akorát hysterák, koupeme od začátku ve vaně, přebalovák nemám
Ale co jsem tím svým tragickým výčtem chtěla říct…myslím, že si můžeš dát nohy na horu a dýchat
Odsávačku na mléko bych nekupovala předem, vyhozený peníze, třeba nebude vůbec potřeba, to samé flaška, monitor bych koupila. ![]()
Jinak bych ještě koupila alkohol 60% v lékárně a to na ošetřování pupíčku a dále Bepanthen na popraskané bradavky a případné opruzeniny u mimi ![]()
Láhev ne, odasávačku taky ne, lze rychle dokoupit. doporučuju mít relativně dost látkovejch plen, já je používám a kde co a mám spotřebu. souhlasim s těma dekama, ty se hodí. jakej máš teploměr? my máme do zadečku ale strašně mu to trvá, chce to něco fakt rychlýho…monitor jme měli, nepoužívali.
lehátko do vany? nás se moc osvědčilo, stačí to úplně klasický látkový za stovku…
taky bych si dopředu koupila probiotika pro mimčo.
a kojicí polštář!
Jo a ještě mě napadlo, že všechny speciální kojící polštáře byly na 2 věci, za mě obyčejný pevný dětský polštář byl nejpraktičtější…ale každému může vyhovovat něco jiného.
Nepsala jsi postýlku, to předpokládám máš
ale máš dost povlečení? Může se stát, že budeš převlíkat denně
původně jsem měla 2 pro každého a pak jsem ještě 1 každému dokupovala, protože to dokázali poblít úplně celé a taky pokakat ![]()
A taky klín do postýlky (ať dítě leží na nakloněné rovině) můžeš mít na stálo, jinak se doporučuje pro blicí děti a taky při nachlazení.
Za mě monitor dechu „ano“ (ale je to můj názor)
Láhev si můžeš pořídit (pro jistotu) stejně ji časem využiješ na čaj a šťávy, jen bys dokoupila větší savičku ![]()
Jestli nechceš hned odsávačku, tak si třeba aspoň najdi, kde ji půjčují, než by sis sehnala svou (mluvím o elektrické). Já jsem měla dopředu koupenou pákovou z Tesca za 200,– Kč, ale prostě mi to s ní vůbec nešlo. Druhý den po propuštění, celá rozbolavělá, vykulená, nevyspalá, jsem musela jet do 30 km vzdáleného města, abych ji koupila. Fakt nic příjemného. Tak se zkus pojistit aspoň takhle, pokud se Ti jí nechce kupovat dopředu. ![]()
My jsme monitor dechu neměli a ani v porodnici ho nedávali. Odsávačku a lahvičku jsem využila pár dní po příchodu z porodnice. Kojila jsem přes kloboučky a malé to moc nešlo, bez kloboučků už vůbec ne. Takže jednou v noci se jí nedařilo přisát, takže jsem vytáhla odsávačku a byl klid, ještě, že jsem ji doma měla. Uvidíš jak vám to půjde v porodnici, kdyžtak manžel může koupit než půjdete domů. My jsme ještě hodně využily jednorázové podložky, a do dneška je používáme, když jdeme k pediatrovi. Rychlozavinovačku máš? Nějakou deku do kočárku? Tu jsme využily dokonce v létě, když fičelo jak blázen.
@theresicka kloboučky jsou dobrý nápad za pár kaček, taky jsem je potřebovala a sehnala jsem je asi až v šesté lékarně a to měli poslední a krabička byla hodně zaprášená, ale hlavně, že měli ![]()
Mám to úplně stejně ![]()
Jinak monitor dechu určitě!
Lahvičky a odsávačku si vyber na netu, napiš manželovi značku, množství a webovky a může je objednat, než přijdeš domů z porodnice - pokud bude potřeba.
@Gabčulka píše:
Pokud nemáš omyvatelný přebalovací pult, tak jednorázové podložky. Miminka rádi kakají mimo plána kluci se umí vyčurat až do vlastního ucha
I když já omyvatelný mám, ale stejně na něm mám potah z bavlny a na něm ty podložky. Kupuju v Bille, tuším že 69 CZK za 10 ks.
@Bublana kloboučky jsme pořídili hned, jen pro ty první jsem poslala chlapa a koupil úplně jiné než jsem potřebovala, tak mi leží už rok nepoužité doma ![]()
A pro sebe kojicí košile, vložky do podprdy a kojicí podprdu…
my jsme teda kojicí polštář využili, te%d už kojíme v leže, ale z polštáře dělám "hnizdo a spí v něm, takže já každopádně doporučuju…
To je podle mě hrozně individuální - já třeba nekoupila ani monitor, ani odsávačku a jen jednu lahev, no po návratu z porodnice jsem okamžitě všechno potřebovala - odsávačku, monitor taky a lahve jsem musela mít speciální… ![]()
Myslela jsem si jak mám všechno nachystané, od plen, přes oblečení až po koupání a kosmetiku a nakonec to bylo všechno úplně jinak… ![]()
Monitor dechu bych koupila, odsavacku podle potreby, ja ji kupovala asi tyden po porodu, lahev jsem koupila pred porodem a nepouzila. Lih na pupik, vatovy tampony do usi - do usi se jim nestrkaji, ale ja je pouzivala pak na pupik, kdyz uz byl skoro zahojeny.