Co ještě určitě koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2622
29.3.13 14:40
@AdaAda píše:
Odsavacku budes potrebovat v pripade, kdy kojeni nebude na 100%, ale snad vam to pujde, nekupuj dopredu, je to drahe. My teda meli pro jistotu 1 baleni UM doma… Jinak jsme nemeli - ani kocarek, ani prebalovaci pult, ani vibracni lehatko, ani chuvicku, ani monitor, ani teplomer do vody, ani odsavacku nudli, ani latkove pleny - jen jednorazove. A dobry :-)

Neměli jste kočárek? Jako že vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.3.13 14:43

K monitorům:
Máme je, chtěla jsem je od začátku, mám dvojčata, takže jsem nevěděla, jestli se náhodnou nenarodí předčasně :nevim: naknec se jim ode mě nechtělo a porod mi vyvolávali :mrgreen: jsou narozeni v 38+1 (tím odbočuju, ale vysvětluju, proč jsem je určitě chtěla).
Používáme je od začáttku stále na každé spaní (v noci i přes den)
Ještě v 6-nedělí (asi 2 nebo 3 týden, teď už si to nepamatuju) nám ráno jeden začal houkat 8o Matěje jsem okamžitě vzala do náruče a v tu chvíli otevřel oči a začal dýchat 8o
Nikdy před tím ani potom nám nehoukaly (leda když je zapomeneme vypnout a děti vyndáme, ale to je jen potvrzení, že fungují správně, jen rodiče jsou nepozorní :roll: )
Dodnes nevím co se tenkrát stalo :think: asi se vážně těch 20 sekund nenadechnul :nevim: možná by se nadechnul za 25 sekund :nevim: nevím a nechci vědět :nevim:

Takže můj názor po zkušenosti je „monitor ano“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
29.3.13 14:47
@Ali-Ali píše:
@Bonnie1
jestli budes sama a nebudes mi nikoho k ruce, tak radim jeste koupit jedno male baleni Nutrilon 1 HA. Minule me tady za tuhle radu nekdo kritizoval, ale stojim si za tim. Ono kdyz clovek ve 3 rano stoji nad rvoucim ditetem a ma pocit, ze z prsu nic netece, tak vedomi, z v nejhorsim mu mam co vrazit, je uklidnujici. Nerikam dat Nutrilon v prvni krizi, ale proste me nervoval nejvic strach, ze maly bude hlady a ja mu nemam co dat… Tema nervama jsem si uskodila vic, nez tim, ze dostal 20ml Nutrilonu lzickou.
jo takze jeste i aspon jednu miminkovskou lzicku - bude se hodit i na pripadne kapicky atd.

Já bych teda Nutrilon nekoupila, ale nějaké UM pro sichr bych doma měla. Přesně takhle jsem se nervovala v noci, když malá plakala hlady a já jí neměla co dát… co jsem odsála bylo málo. Dcera mi po Nutrilonu zvracela a docela fest. Možná by bylo dobré ještě pořídit něco na bolavé bříško - Sab Simplex nebo Espumisan, pecičkový polštář na nahřívání bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
29.3.13 14:52

Jak píše @theresicka taky za mě nutrilon je předražená reklama, a o nic víc kvalitnější než ostatní není..malému z toho bolelo bříško, měl zácpu..sice beba není o moc levnější, ale s ní jsem spojená..a co vím, většina kamrádek si nejvíc chválí babydream. a né kvůli ceně ;)
@subsomi nám v porodnici sestra při půjčování monitorů říkala že mimča umí zapomenout dýchat..nevím co na tom je, ale asi by nám to jen tak neříkala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
29.3.13 14:52

Zakladatelko, nikdy nemůžeš mít připravená na absolutně všechny situace…myslím, že máš doma už teď skoro všechno…ostatní se dá kdykoliv dokoupit (kapičky, sunary, odsávačky atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
29.3.13 14:55

@Denisa313 my nakonec skončily u Babylove mlíčka, ale teď mají nějaký výpadek, takže často musím objet víc prodejen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
29.3.13 14:57

@Ještídek to je pravda, ale třeba nám nastala krize cca ve 2h ráno a já malé neměla co dát a ona plakala, dokud vyčerpáním neusnula. Kdybych tenkrát měla něco doma, tak bych jí v dokrmila a byla by spokojenost na obou stanách. Takhle malá plakala hlady a já, že jí nemám co dát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
29.3.13 14:58

@theresicka no, jakoze vubec :-) mame jen satek, a zatim jsme kocar nepotrebovali. A chodime ven kazdy den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
29.3.13 15:00

@AdaAda a jak staré dítko máš? U nás by šátek nešel s mým bujným poprsím. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
29.3.13 15:00

@theresicka to je z DMky, že? taky jsem slyšela že je dobré..Hodně maminek si myslí, že čím dražší tím kvalitnější. ale to je hloupost, každé UM má přísné kontroly akorát hodně záleží pak na reklamě..já to vidím u kamarádek, co mi tvrdí že asi pro malého nechci to nejlepší když není na nutrilonu :zed:..Naše doktorka hrozně propaguje nutrilon. Když mu z první volby po MM bylo špatně, poslala nás pro comfort, když měl zácpu a prdíky tak zase na anti-colliks a všecho se samo srovnalo bebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.3.13 15:02
@Bonnie1 píše:
Ahojte holky,
v červnu se mi má narodit moje první miminko :kytka:. Už provádím nákupy a chtěla bych se s vámi poradit co myslíte, že mám určitě ještě před porodem pořídit.
Už mám koupeno: kočárek, vajíčko do auta, přebalovací pult, vibrační lehátko, oblečení na mimi, vaničku, kosmetiku na mimi, plenky, chůvičku, teploměr normální i do vody, odsávačku na hleny, nůžky kulaté, látkové pleny.

Má smysl ještě před narozením kupovat odsávačku na mléko? Má smysl kupovat lahev na mléko? Monitor dechu?

Přemýšlím jestli jsem ještě něco zásadního nezapomněla…

láhev jsem pro jistotu měla a odsávačku taky, ale mechanickou. použila jsem ji 2×, málem zešílela a šla si tu půjčit elektrickou do baby centra. pak jsem zjistila, že mi malej flašku vůbec nevezme, takže ted přemýšlím, kde prodat tu mechanickou. monitor ti zapůjčí i v porodce, my jej máme půjčený od dětského doktora. lehátko do vany jsme za velkého křiku užili 3×, takže taky naprosto zbytečný. o oblečení ani nemluvím :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.3.13 15:03

@Denisa313
přesně tak, mimčka tak do jednoho roku nedýchají pravidelně (vidím to i a na monitorech jak nepravidelně si dýchají, tím spíš, když vidím dva vedle sebe) a ono SIDS (kvůli kterému monitory dechu existjjí) je právě to, že se úplně zdravé dítě prostě zapomene nadechnout :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
29.3.13 15:05

@dani24687 u nás odsávačku ani monitor nikde nepůjčují. Pokud někde půjčují tak je to velká výhoda. Je dobré zjistit si to předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.3.13 15:05

Tak s tím monitorem nevím, záleží na miminku (jestli bude mít nějaké problémy) a mamince - je to fakt individuální. Moje děti spaly se mnou od začátku v posteli, takže nevím kam bych monitor dala :) stačila chvíle v porodnici, kdy jsem ho měla a pořád houkal, zapomínala jsme vypínat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.3.13 15:08

@theresicka určitě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie