Montážní pěna na mikině - co s tím?

15319
5.1.10 15:59

Montážní pěna na mikině - co s tím?

Ahoj, můj šikovný manžel si na novou mikinu kydnul trochu montážní pěny, jaksi se zapomněl převlíct. :roll: Nevíte co s tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1821
5.1.10 16:05

Malej to má na sněhuli a bundě - já ze stavby na teplácích a zkoušela jsem to vším možným a nejde to dolů - bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.1.10 16:13

Montážní pěnu už bohužel asi ničím nesundáš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.1.10 16:18

Montážní pěna patří do skupiny takzvaných reaktoplastů - plastů, které reakcí získají tvar a pevnost jednou provždy. Tady pomůže jen jedno - neroztírat a nechat „zavulkanizovat“ (trvá to 10 až 15 minut). Potom prostě odtrhnout s kouskama vláken.
Nic jiného s tím neuděláte. (Nebo aspoň já na montážní pěnu neznám žádné rozpouštědlo; chemicky patří montážní pěna mezi polyuretany.) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
5.1.10 16:24

zkusit aceton (pozor zkusit předem stálost barev na nějakém místě kde to není vidět)
nebo toto http://grandax.cz/?…-

jinak jedině vydrolit mechanicky. Mě to zůstalo na dlažbě, naštěstí neglazované, takže jsem to mohla vzít brusnou houbičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.1.10 16:41

Buď s acetonem nebo technickým benzínem jsem to zkoušel (už si přesně nepamatuju co to bylo). Pěna se ani nehnula. Takže asi fakt jedině mechnaicky, ale až po zatvrdnutí, hned po potřísnění rozhodně ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
5.1.10 16:58

Existuje jakýsi čistič montážní pěny, čistila jsem s ním tu trubičku, abych ji mohla znovu použít. Ovšem podle mě to mikinu stejně zničí a nejsem si jistá, jestli vyčistí už zaschlou pěnu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.1.10 17:47

Tak bohužel zaschlou montážní pěnu už vyčistit nejde … manžel v létě pomáhal na stavbě a má tak zničených několik triček (naštěstí se to čekalo, tak byla stará)… nicméně jsem se ho na to ptala - říkal, že existuje nějaká látka ve spreji, co čistí - ale jenom čerstvě potřísněné … jak je to zaschlé, tak bohužel :think:
S drolením jsem to zkoušela taky a bez úspěchu - ona ta pěna prolezla do hloubky vláken - jedině dát přes to nějakou nažehlovačku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.1.10 20:01

Také mám zkušenost s tím, že pěnu nesundáš ničím, ani z rukou to pořádně nejde :(

Ale můžu tě uklidnit, mám úplně stejného manžela, který si akorát natáhne montérky přes nové kalhoty atd, takže už odmítám kupovat drahé věci, když se k nim pak takhle chová :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.1.10 20:23

Na sundání montážní pěny z pokožky používám takový trik: dám ruku do tak teplé vody, jak snesu, no a nechám tak 10 až 15 minut máčet. Kůže nabobtná a roztrhne pěnu na menší kousky. No a potom starým chirurgickým skalpelem nebo tupým nožem seškrabuju kousek po kousku dolů. Většinou se toho zbavím tak za 20-30 minut (počítáno i s máčením).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.1.10 16:19

Díky všem, příště budu muset pečlivě kontrolovat, v čem jde kutit, on má totiž pocit, že pokud není v obleku, tak už je to OK. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat