Mop LeifheitTWIST System New M 52014 nebo Spontex express

42
5.8.17 18:26

mop LeifheitTWIST System New M 52014 nebo Spontex express

Ahoj holky, rozbil se nám mop Leifheit twist system, několik let starý, ždímal se ještě do stříšky (do áčka). koukám po novém. leifheit dělá nový typ, kdy se ždímá jakoby do obráceného U, typ 52014, záběr 33 cm. Dnes jsem ho viděla naživo a nepřijde mi moc bytelný. musí se sešlapávat jen na tom pedálu, ale i celkově systém zoubků vypadá, že moc nevydrží. zrovna když jsem si ho chtěla v obchodě vyzkoušet, rozbil se. máte ho někdo delší dobu? drží? v diskuzích jsem dohledala, že právě ten spodní obdélníkový díl praská a musí se pak objednávat náhradní.
Druhá varianta je Spontex express, ale ten jsem nesehnala naživo.
díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4200
5.8.17 18:57

Mám Spontex Express a jsem velmi spokojená. Stejný si koupila i maminka a taky si ho nemůže vynachválit. Jenže teď už seženeš jen nový typ Spontex Express plus - a s tím zkušenost nemám.
Zkus vyhledat na youtube videa - je jich tam dost, můžeš vidět mop v akci aspoň takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.17 19:56

Koukala jsem, docela se mi i líbil. z původního nám zbyly ty chlupatý násady, tak je mi to líto je vyhodit. pročítala jsem si i různý diskuze, prý z mopu cáká při přendávání voda, stěžovali si zlámání, u leifheitu to samý. dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
5.8.17 20:09

@velv Je to 10 minut, co jsem resila to same a objednala jsem si Leifheit XL :) Tak uvidíme, přemýšlela jsem i o Vilede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.8.17 20:33

Mame Leifheit nekolik let. U predchozi verze kbeliku cakala voda pri zdimani, nova verze (kupovala jsem do podkrovi) je vychytanejsi. Obcas se mi zasekne spodek, kdyz ho chci sklopit na zdimani - cvaknu ho pak rucne. Pani na uklid si nosi sadu Merida. Mop ma vetsi zaber, bere lip rohy a zajede dal pod nabytek. Ale musi se zdimat rucne - coz mi vadi na ekzem na ruce. Uklidove saponaty od Meridy mohu taky doporucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.17 20:35

@dana.dv
několik let, takže máte ještě ten starý, co se ždímal do stříšky? nebo nový, typ 52014, co se ždímá do účka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.17 20:36

@Angie87
XL, má větší záběr, nám by neseděly původní návleky. viledu jsem zkoušela dneska v obchodě a moc mě nenadchla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.8.17 20:37

Oba jsou do obraceneho U. Ten novy ma lepsi kbelik a kovove bytelnejsi komponenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.17 20:41

@dana.dv
a jak ho dlouho máte? viděla jsem ho dneska v obchodě, zrovna ale přestal fungovat. prodavačka říkala, že se musí šlapat jen na tu šlapku. pokud se šlape na celý mop, lámou se ty zoubky pod mopem (pod obdélníkovou násadou). nám u minulýho, co se ždímal ještě do áčka, se zlomila tyč v závitu. tak teď váhám, jaký koupit. normálně bych ani nemrkla a koupila znovu leifheit, ale překvapily mě diskuze, že se právě ten obdélník dole láme, resp. zoubky pod ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.8.17 20:43

Starsi typ asi 6 let, novy typ asi 1.5roku. Zatim ok. Nepouzivam ho ale denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.17 20:45

A zatím ty zoubky nepraskly? drží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.8.17 20:47

Zadna zavada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.8.17 20:50

@dana.dv
děkuju za pomoc, objednám teda leifheit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.8.17 21:05

@velv Kouknete i na tu Meridu, jak jsem o ni psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
5.8.17 21:20

@velv Diky, super, tak to jsem radši, že jsem vzala Leifheit :) prisel mi tak nejak bytelnejsi. Hadry si budu muset taky pokoupit nove, meli jsme nejaky stary no-name mop, sice nevytiral spatne, ale to rucni zdimani me moc nenadchlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný