Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@molik určitě si musi zvyknout na nový prostor. Ale určitě si ho hladce a mluvte na něj. Zkustě mu dát kus větvičky z ovocného stromů na broušení a kousání. NAše morčata mela vždy nejraději listy z pampelišek.
@Tarjei Děkuji
ja věděla, že se bude bát, že to bude chtít čas, ale když to člověk vidí naživo, víc to řeší a bojí se ![]()
@stampulka Díky ![]()
A jak často dáváte větvičky? Nejraději z jabloně?
A dáváte třeba i hrozno?
@molik hrozno tak jednu kuličku vic ne, nadyma a je pekelne sladky, stejne jako jablicko davat vyjimecne a jen malinko.
@molik píše:
@Tarjei no jo, bude líp, já vím
Je krásný
Dejte mu čas, je vyvalený z té změny. Zvykne si, ale jděte na něj pomalu.
@molik píše:
Ahoj holkytak už máme prďolku od včerejška doma, ale dělá mi starost
včera v přenosce když jsme ho vezli autem pobíhal, baštil, a když je doma v kleci tak je pořád na stejném místě, kam ho položíme, tam je, nepohne se, jíst nechce, když ho vytáhneme ven, že by se třeba proběhl, tak to je to samé
nevím jestli vůbec spinkal, co jsem se šla v noci podívat, pořád koukal… v králíkárně byl s dalšíma třema, tak mu je asi smutno, je teda lepší ho brát z klece, ať není sám a co chvilku se s ním pomazlit, nebo ho tam raději nechat? Je mi ho líto, když ho tam pořád vidím sedět na jednom místě
![]()
Příspěvek upraven 27.08.17 v 06:49
No, já bych si ho brala do ruky, třeba se může cítit sám. A nebo třeba mohl mít trauma, ale to e mi nezdá p, když před tím papal a tak. já jsem měla křečcici a ta měla trauma, protože byla pokousaná, a potom se jí tam dostal infece a zemřela. Možná sepse. Možná że byl v šoku z tý změny, to bude asi ono. Oni ta zvířátka změny fakt rády nemají. At se to brzo z lepší!
@molik píše:
@Tarjei tak to jsme udělali chybu, včera jsme ho měli několikrát v ruce a v noci když jsem viděla, že nespí, tak jsem si ho vzala k sobě, zavrtala jsem ho do deky, mluvila na něj a hladila ho, říkala jsem si, ať mu není smutno, když je sám a byl zvyklý na společnostA nevím, čím mu podstrojovat, aby jedl, mrkev nechce, ani jablko, salat, papriku…
To muselo být roztomilý. Taky mám ted křečka u sebe.
@DzungaracekChlupacek morce je o dost jiny zvire nez krecek.
@Tarjei píše:
@DzungaracekChlupacek morce je o dost jiny zvire nez krecek.
Já vìm
@Tarjei tak už baštíme
ještě jeden dotaz ohledně množství jídla, kolik jídla denně? Dala jsem malou hrstku granuli, z těch si zobnul asi 5 granulek, trošku sena, ale jinak měl třetinu papriky, malý list ledového salátu a asi 7 větších listů pampelišky, je to tak akorát? Ať ho neprezirame, vypadá, že by toho zbodl i víc…
a dáváte dvakrát denně, nebo mají jídlo celodenne? Četla jsem, ze je lepsi dat ráno suchou stravu a večer zeleninu…
@bartsch Díky, je rozkošný ![]()
Příspěvek upraven 27.08.17 v 21:36
@molik
no vida. Seno muze neomezene. V podstatě taky ty pampelišky ale ja treba zeleny cerstvy nedavala temer vubec, morcule pak hodně curaly a kydat jsem musela často desne.
Zeleninu staci rano a vecer, v mnozstvi cca pul mrkve…proste mu dej a co nesezere odeber a uvidis to vhodny mnozstvi.
Granule staci fakt trochu, pol. lzice na den.