Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41
24.11.17 12:56

Někdo tady v příspěvku zmínil paní Renatu Hájkovou, je to prima paní :) znáte ji někdo?
Má azyl pro morčíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.11.17 13:06

@Dana43 jj, ja, osobne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.11.17 14:55

Přerostlé zbuy?

Máme dva čtyřměsíční morčačáky a zdá se mi, že najednou začali výrazně méně žrát. Dřív měli seník ráno úplně prázdný, teď nic, ani trávu moc nechtějí a dřív se po ní mohli utlouct. Jinak ale vypadají vesele. Je možné, že by měli už takhle malí přerostlé zuby? Přední velké rozhodně nevypdají.
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28847
24.11.17 15:05

Ahoj, my máme ted dvouměsíční morče, používám kukuřičnou podestýlku nebo asan. Naše žere mrkev, okurku, salát, takové ty morčecí granulky a hlavně seno. Váhu nevím, ale při příchodu měla kolem 250g. Je u nás měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 15:14
@Halka píše:
Máme dva čtyřměsíční morčačáky a zdá se mi, že najednou začali výrazně méně žrát. Dřív měli seník ráno úplně prázdný, teď nic, ani trávu moc nechtějí a dřív se po ní mohli utlouct. Jinak ale vypadají vesele. Je možné, že by měli už takhle malí přerostlé zuby? Přední velké rozhodně nevypdají.
Díky za rady

Mohlo by se jednat o nějaké střevní potíže, trus má v porádku? Nemá třeba průjem? Nebo by se mohlo jednat o různá onemocnění. Pokuď nevypadají přerostle, tak se zoubky zdají být v pořádku. Raději bych navštívila veterináře. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.11.17 23:16

Bobky mají pěkné a jsou veselí. Dneska si dali trávu, uvidíme, kolik toho bude sežráno ráno. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.17 13:44

Tak to je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.11.17 13:03

@Tarjei
Hlásím že včerejší váha prcka 530 g :lol:
Krmím červená paprika, celer, řepa, mrkev, římský salát, petržel nechce, granulky Brit a seno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.11.17 06:31

@Dana43 pekny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
27.11.17 07:53

@Tarjei
Jen mám trochu strach, jestli bude pořád takhle kynout :mrgreen: aby z něj nebylo prasátko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
27.11.17 10:54

Tak jsem tu zase. S klukama jsme byli včera na veterině, zuby přerostlé nemají, dostali kašičku a nějaký lactobacílky. Veselí jsou pořád, žerou málo a bobky mají pěkné. Má tady někdo zkušenosti s chovem morčat venku? My máme malý byt, v něm dva psy a morčata jsou venkovní. Mají zateplenou králíkárnu, jsou v pergole, kam nefouká, ale zima tam samozřejmě je, teď jsme je zavezli do domečku, ale tam se taky netopí. Jsem hrozně nervozní, jestli to žraní nemůže být tou zimou a jestli je nemáme vzít domu (což jsem nikdy nechtěla :-(). Peťa za nimi chodí, mazlí se s nimi, ale je mi jich líto. Mají krásný kožich a vypadají zdravě, ale… když už jsme to jednou povolila, nechci, aby trpěli.
Děkuji za rady.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.11.17 11:34

@Halka co je to presne „zerou malo?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
27.11.17 12:04

No dřív sežrali skoro všechnu zeleninu (kompotovou mističku ráno a večer), 1-2 koule trávy denně a seník trávy (večer plný, ráno prázdný) - žrali fakt hodně. No a teď to tam zůstává skoro všechno. Trochu si zobnou a zbytek nechají. Granule tam mají taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.11.17 12:10

@Halka nestiham hledat zpet, kolik jim je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.11.17 12:11

@Halka muzou byt v zime ale nesmej byt v pruvanu, v zadnym pripade…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný