Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4024
17.1.18 11:12

@Tarjei Tak hold jsem měla samý vychcánky pardon vyčůránky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
17.1.18 11:16

@katyca zase chytry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
17.1.18 11:24

@Tarjei To jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.1.18 18:45

To je ale fakt, holky naše nikdy nespí nějak u sebe, většinou je každá rozvalená v jiném rohu klece. Si z nich děláme srandu, že se spolu zas nebaví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
17.1.18 19:04

@Pipet no jasne, morcata nejsou jako piskomilove nebo mysi, nikdy nespej na hromade… teda jo, kdyz jde o mamcu s miminama ale dospelaci fakt ne, no :) segra mela 4 holky ve velky kleci a kazda mela na noc svuj roh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
17.1.18 19:34

@Tarjei :lol: Neka jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.18 17:13

ALE je fakt, že jsem nikdy neviděla spat morčata u sebe… to jen křečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.18 10:41

Ahoj, zdravím všechny chovatelky. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho jste si morčátka ochočily? Jakože se nechají v pohodě chytit a mazlit se. My máme 2 morčecí slečny, je jim zhruba 2 a půl měsíce, máme je měsíc a půl. Chytit je, je problém, furt zdrhají. Jinak jakmile dáme ruce do klece, hned přijdou a čmuchají, co neseme dobrého, takže se nebojí, jedí nám i z ruky. Někdy se nechají i pohladit, ale jen ze předu, pod bradičkou. :lol: Ale teda když se prudce pohneme, tak se leknou a zdrhnou. Jinak když už je z klece vyndáme, tak se hladit nechají. Myslíte, že se časem se to zlepší, nebo je to povahou? Rádi bysme je měli jako mazlíky, kvůli dětem, ale zase je nechci stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.2.18 10:59

@měsíční svit časem se to zlepsi. Jak naberou na vaze, trochu se zklidnej. Ovsem morče je prirozene plachy zvire, vzdycky budou trochu plasani. Doporucuju lakat na dobroty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.18 14:25

@Tarjei Díky, ano, ted jsou to divošky. Na dobroty je lákáme, ty si vezmou a my jsme jim šumák. :lol: Ale v pohodě, já to nějak nehrotím, jsou zlatíčka, ono je krásný je i jen tak pozorovat, jak tam řádí. Chtěla bych pořídit ještě dvě, aby měly větší partu. Tak vymýšlím, jak to udělat s klecí. Chtěla bych propojit dvě klece, ted mají 120 na 60 a to je málo pro 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.2.18 14:31

@měsíční svit no jo, zradlo motivace nejvetsi. Jak je morcat vic nepotrebujou jinou spolecnost proto lidi vcelku ignorujou.
Az jich bude vic, ocekavej dva tri dny sajgon. Budou se honit pistet a vyjasnovat si hierarchii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.18 09:34

@Tarjei To očekávám, snad to nebude nějak drastické. Já je chci dát neprve na nějaké neutrální prostedí, aby se naše pani domácí necítily navrch :). Pak uvidím, jak se budou k sobě chovat a až pak do klece, které budou taky už udělané jinak. Doufám, že to klapne ale nejdřív musím zpracovat manžela, ten už další morčátka nechce, prý kdo se o to bude starat. Jako by se o ně do ted staral on :) A kolik máš morčátek ty, jestli se můžu zeptat? A na jak velkém prostoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.18 10:13

@měsíční svit ja uz nechovam. Mivala jsem chovatelskou stanici a jezdila s morculema i na vystavy. Mela jsem doma morcatarnu. De facto skrin, zepredu sklo, na dnech boxu lino, takhle to většinou chovatele maj, je to uspora mista.
No, jedna dominantni samice urvala mladsi holce pri seznamovani tretinu ucha. Chtela jsem tu starou vzteklou kravu zabit, ta mlada byla vystavni. Nastesti to chudera prezila a aspon na chov byla, ale bylo to osklivy, fura krve z toho ouska. Muze se stat ledascos, ovsem to je extrem toje jasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.18 10:54

Ty jo, to jsi mě vyděsila 8o, ale chápu, že je to extrem. Snad to u nás nebude tak divoké. Těm našim je teprve 2,5 měsíce, tak snad nebodou tolik machrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.18 10:57

@měsíční svit ona mela skoro kilo a pul a fakt byla desna domina. Vetsinou seznamka probiha tak ze ta puvodni samice tu novou honi, zatlačuje do rohu a tak dva dny prostě furt bude pisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný