Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
po delší době jsem tady opět zavítala. Náš mazlík Teddy už má 8 měsíců a máme 1100g
což je snad v pohodě, tatínek má 1500g
ale chtěla jsem se zeptat, teď když máme velikonoce a asi skoro každý máme zasazenou „trávu“ z prosa nebo pšenice, nebo co to je, napadlo mě, mohl by to morčík?
děkuji za odpověď ![]()
@molik
Ahoj, ano to zelené osení morčík může.
U nás se po tom jen zapráší ![]()
@Nastys super děkuji
měla jsem strach mu to dát, ať mu neublížím
Ještě me tak napada, do kolila měsíců tak rostou? Kdyz mame ted 8, jeste poroste? Manžel nechtěl králíka, ze je velký a teď kdyz vidí našeho morčáka, tak by prý králík byl menší ![]()
@lucenka nedavno jsem koukala na nejake stranky a nasla jsem takovou,,farmu" na zkrmeni morcat. Opravdu to existuje! Takhe je lepsi nekupovat morce ze zverimexu ale z chs. Je to lepsi
Ahoj holky jdu se poradit. Nase morce melo vzdycky cerny hovinka a najednou ma svetle hnedy normalne tuhy. Davame ji casto na travnik kde se nazere tak jestli je to ze zere hodne travy nebo nevim?
@lynč v klidu, nemělo vic mrkve? Muze to teda byt i tou travou.
@lynč píše:
Ahoj holky jdu se poradit. Nase morce melo vzdycky cerny hovinka a najednou ma svetle hnedy normalne tuhy. Davame ji casto na travnik kde se nazere tak jestli je to ze zere hodne travy nebo nevim?
Včera křeček, dneska morče. Co to bude zítra?
![]()
Myš, nebo potkan!! ![]()
Určitě je to tou mrkví, neřešila bych to. Dříve jsme měli také morčata, a pamatuji si, jak to měli pokaždý jinak zbarvený, když snědli něco jinýho. Mužeš být v klidu ![]()
@mrav píše:
Včera křeček, dneska morče. Co to bude zítra?![]()
![]()
Myš, nebo potkan!!
A proč teda chodíš do diskuze, která se jmenuje „Morče“, když tím očividně pohrdáš?
Jinak zakladatelko souhlasím s ostatními příspěvky, je to jídlem, nic to není, to je jako u lidi
.
@mrav No a co?
Někdo má mazlíka psa a jiný třeba morče ![]()
Má o něj starost, tak se ptá ![]()
@Tarjei Nebo někdo jiný, poradíte mi?
Před cca 5 týdny jsme si dovezli malinkou holčičku k našim dvěma už velkým holkám. Dneska v kleci dvě malinká mrtvá morčátka
![]()
Zjevně už byla březí, když jsme si ji přivezli. - určitě to byla ona, byla ještě od krve. Je moc malá, aby mimina donosila ![]()
Kromě toho, že mám chuť zaškrtit toho, od koho ji máme - hrozí jí něco? Nějaká infekce? Co mám sledovat? Nebo ji radši vzít na veterinu?
A já ji vážila, jestli přibírá (jestli ji ty velké nechávají v klidu nažrat) a ona tak pěkně nabírala… No, tak už to má zase dole. ![]()
@Pipet píše:
@Tarjei Nebo někdo jiný, poradíte mi?
Před cca 5 týdny jsme si dovezli malinkou holčičku k našim dvěma už velkým holkám. Dneska v kleci dvě malinká mrtvá morčátka![]()
Zjevně už byla březí, když jsme si ji přivezli. - určitě to byla ona, byla ještě od krve. Je moc malá, aby mimina donosila
Kromě toho, že mám chuť zaškrtit toho, od koho ji máme - hrozí jí něco? Nějaká infekce? Co mám sledovat? Nebo ji radši vzít na veterinu?A já ji vážila, jestli přibírá (jestli ji ty velké nechávají v klidu nažrat) a ona tak pěkně nabírala… No, tak už to má zase dole.
Kolik ji je? Od chovatele je to nezodpovednost.
@Pipet Dobrý den, morčata zvládají březost lépe, když jsou mladá než když jsou na první odchov moc stará, tak hrozí více komplikací. Pokud je po porodu aktivní, baští, nekrvací, tak to ej na dobré cestě, že bude bez koplikací, podstrojujte ji, nestresujte ji a zvládne to. Může být v dospělosti díky tomu drobnější, ale to Vám předpokládám nevadí. Ohledně nakrytí od původních majitelů to ani emusí být jejich vina, pokud vám nezatajili, že se k ní dostal samec, tak ji mohl klidně nakrýt statnější bráška, vyjímečně se to může podařit už 14denním klukům a odstavuje se až kolem 4 týdnů. Jednoduše spočítáte podle stáří samičky, kdy k nakrytí mohlo dojít. Byla mrtvá mláďátka už osrstěná?