Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipet píše:
Nevím přesně, kolik jí je. Teď nemá ani 400g
Tak to je tak 3-4 mesicni..blbec ten,kdo ji dal pripustit.Snad bude v poradku,zere normalne?
Mláďata byla osrstěná tak napůl… Přišla mi o dost menší, než novorozené morče, ale nemám úplně osobní zkušenost, já nic neodchovávám.
Ředkvička (ji pojmenoval syn
), vypadá úplně normálně, žere, píská, když jdu kolem ledničky.
Tak snad to bude dobré.
Nakrýt ji klidně mohl vlastní otec ![]()
Ahojte, zdravim. Mame doma 2 dny morceci holcicku. Je bazliva, chapu. Ale ma v kleci domecek a skoro vubec nevyleza, docetla jsem se ze domek mit nemaji. Tak nevim, mam ji ho vzit? Moc se mi libi ty pelisky nebo ty zavesny, tak jestli misto domku pelisek? A jeste tam ma pitko a zda se mi, ze z toho neumi pit.
je to mozny
?
je to možný, jen se bojí podle mě za chvilku to bude určitě v pohodě
@scentini Raději bych jí domek nechala aspoň týden, než si zvykne na nové prostředí, aby to pro ní nebyl ještě větší stres. Časem bude určitě řádit po celé kleci, ale chce to vydržet.
@scentini píše:
Ahojte, zdravim. Mame doma 2 dny morceci holcicku. Je bazliva, chapu. Ale ma v kleci domecek a skoro vubec nevyleza, docetla jsem se ze domek mit nemaji. Tak nevim, mam ji ho vzit? Moc se mi libi ty pelisky nebo ty zavesny, tak jestli misto domku pelisek? A jeste tam ma pitko a zda se mi, ze z toho neumi pit.je to mozny
?
s tím pítkem - záleží, co žere. Morčata moc nepijou, jestli nemá jenom suchou stravu a dáváš jí i čerstvou zeleninu, klidně nemusí pít vůbec nebo jenom minimálně. Naopak problém by byl, kdyby bylo morče pořád přicuclé k napáječce
Je mi jasny, ze to chce cas. Tezko se to vysvetluje 4 lete dceri
. Dostava hodne zeleniny a ovoce, to je pravda. Rano mela 2 kusy melounu. A co s tim domeckem? Nechat nebo nenechat? Jinak dik za rady.
Mozne to je, vezmete si ji na klin a napajecku ji jemne strcte do tlamicky, aby vyteklo par kapek a morce pochopilo, jak to funguje.
Osobne nejsem zastancem domku, protoze je v nem nove zvire permanentne zalezle a zvykani na okoli se protahuje a v pripade morcat na cloveka extremne neuvyknutych (z velkochovu) se to muze tahnout od nekolika mesicu az naporad. Nicmene je fajn doprat jim pocit bezpeci. Ja jsem to resila tak, ze jsem domky nedavala a nova morcata mela pres cast klece a vrsek prehozeny rucnik, aby si pripadala chranena zezadu, zboku a seshora, ale zaroven byla nucena se zacit ucastnit ruchu domacnosti.
Tak jsem dala pryc domecek a je to lepsi. Naji se, napije, sem tam projde. Takhle by jsme ji meli v domku do vanoc
.
@scentini s tím ovocem opatrně, morče by ho mělo dostávat jenom občas a ne v moc velkém množství. Může potom mít průjem. To platí i pro okurky, zkrátka všechno, v čem je moc vody. Ohledně domečku - nechala bych ho, dokud si morče nezvykne.
@Pipet jj to jste ji dovezli uz brezi. Odkud ji mas? Je v pohode? Nevšimla jsem si upozornění, sorac…
@Pipet ono staci o par dni, kdyz je nedonosila a bylo po legraci. Jestli nebyla mimina moc osrstena, je to nedonosenosti. Aha, ctu, ze je ok, tak dobry. Bud rada ze ona je v pohodě, mohla se ta mimina zaseknout a byt pruser.
@Tarjei Jo, v pohodě. Ředkev vypadá OK, tak snad už nic nehrozí. Žere, hopsá, píská.
Máme ji od příbuzných
.
Takhle byla pidi, když jsme si ji přivezli.
@Pipet tak super, to uz bude dobry. Jinak samec se oddeluje pred porodem, morcice ma 6-12 hodin po porodu uz riji, muze nemusi hned zase zabreznout. A samičky maly muzou byt pohlavne dospely uz v sesti tydnech, otec k vrhu pro sichr fakt nema prijit, pokud jsou v nem holky.