Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lusita jeste popatrej. Ja ted uplne nestiham. Pod nazvem senne brikety nebo by se to mohlo jmenovat i senne valce nebo tak .ty pelety jsou fakt vesměs granule.
Ahojky našla jsem tuto diskusi a koukám jste tu i schopné chovatelky.. pořidili jsme našim holkám morčátka 2 holky, já chovala morčata celý život, ale asi je to v dospělosti pak dost zkreslené
no zvykáme si všichni i oni na nás. Z počátku to byl hukot koupili jsme je na výstavě jsou papírový, což já teda nikdy neměla.. a je holt každé jiné, ale zdá se už si zvykají.. jen mám dotaz té menší ted v posledních dnech nějak opelichal čumáček vypadá to jako by se s ním někde třela a nemá tam vůbec chlupy… prosím nevíte čím to může být? Tak různě hledám a četla jsem, že holá místa na kůži nedostatek vit.C? Dostávají denně nějaké doplňky, zeleninu i trávu, tak nevím.. v podstatě mi přijde, že žerou pořád jsou to naše skartovačky
nerada bych něco zavinila.. a ještě se zeptám kupuji jim ty směsi s obilím a nejsou z toho úplně nadšený teda vyjedí co chtějí a ostatní nechávají. Hledám pořád tu nej směs a už nevím napadlo mě, že si začnu míchat sama… nejedí vůbec ty válečky (seno) a ani sušenou zeleninu, sušenou kukuřici to tam pořád zůstává.. ![]()
@lisounek cumak muze byt odreny od mříží ale i plisen, pokud by to byl zapal pysku z nedostatku cecka, bude mít morče strup na ryze od nosu k puse…mesi s obilim vubec nedavat, nevhodny. Dávej seno zeleninu a vodu. Nic vic nepotrebujou.
Díky za odpověď plíseň ty jo z čeho ? proč je všude doporučováno obilí.. myslela jsem, že si tím i brousí zuby… dávám teda i tvrdý chléb.. jo a mohou tvrdou celozrnnou housku?
@lisounek plisen je nakažlivá…vyfot ten cumec, reknu co to je
ptz jsou lidi idioti? Ver mi, chovala jsem sedm let vystavaky. Obilí zbytecne tucny. Chleba můžou ale nemusej mit, predni zuby si brousej cimkoliv co zerou.
Tak nemyslim si, ze jsem idiot a urcite jsem zamerne morce nenakazila plisni
a kdyby musela bych byt blba… nicmene zitra zkusim vyfotit vypada to jako kdyby strkala cumes kam nemela… ![]()
@lisounek Tim nakazliva myslela Tarjei, ze se lehce prenasi z jedince na jedince. Staci oslabena imunita treba ze zmeny prostredi, kdyz je mate nove, spory plisne, ktere si s sebou morce z puvodniho domova nese, zajasaji a hura plisen je na svete. Urcite to vyfot.
Obili nedavej a chleba taky ne. Jak Tarjei rika, morcata po obili vesele pribiraji - a chleba je vlastne to same, natoz tak houska. Zuby si morcata obrusuji beznym prijmem potravy, a predevsim senem.
S nosánkem neporadím, ale ohledně zbytku …
Máme dvě morčátka sestřičky holčičky
![]()
Já dávám seno, sušenou zeleninu - rády křupají
a do vody trošičku vit C sypaný z DM. Snazim se denně dát kousek papriky, má nejvíce vitaminu C z dostupné zeleniny. I jinou zeleninu dáváme. Pečivo ne. Obilí ne. V kleci mají stále přichycenou větvičku… Okusují a brousí si tak zuby. Stalo se, že se přední zuby jedné morčici zlomily… Už ji hezky dorostly. Ale aby nepřerostly, potřebují tu větvičku a seno. A aby se nelámaly, tak dostatek vitaminu C.
@Pusinka1 Pro začátečníka bych spíše doporučila hladkosrsté morče.
Není moc náročné a dle mého názoru i nejhezčí. Pokud bydlíte v Ostravě doporučuji si zajít na Černou louku. Dělají se tam faunatrhy.
![]()
No vetvicku jsem zkousela nehryzaji ji
, ale co hryzaji jsou jejich domecky, tak vim, ze zuby si brousi… papriku jsem zkousela a moc ji nejedi. A rozpustny vit.C do vody no ony hrozne malo piji maji pitko, ale co vidim nejvic piji vecer. Pres den jim nosim travu… jeste se chci zeptat, kdy zacit strihat drapky prip chodite a tim na veterinu? Ja je vzdy strihala az kdyz byly dlouhy, ale to uz byla velka morcata ted ta mala maji zatim drobne a ostre drapecky
@lisounek my jsme drápky stříhali až skoro za rok. Větvičku ovocnou… Sušší. Naši nemají domeček, tak hryzaji větvičku. Papriku začali jíst až později, taky jim nejela. To V do vody se dát může, i když málo pijí. Aspoň neco ![]()
@3HE píše:
@lisounek my jsme drápky stříhali až skoro za rok. Větvičku ovocnou… Sušší. Naši nemají domeček, tak hryzaji větvičku. Papriku začali jíst až později, taky jim nejela. To V do vody se dát může, i když málo pijí. Aspoň neco
Vit C do vody.. telefon mi do textu kecá ![]()
No ja jim kupuju granulky a takove vit dropsy ne ze by to chtely ![]()