Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tarjei
Ahoj holky, prosim pomoc, je to plíseň?
všimla jsem si toho až teď, v tom hunatem kožíšku jsem si dřív nevšimla, nevím jak to ma dlouho, nikde jinde než za ouškem to nema a samozřejmě se s nim s dcerou mazlime, dává mu pusinky, teď mám strach, aby to taky nechytla ![]()
@Tarjei není to plíseň? Ma to totiz jen za jednim a je to červeně ohraničené
vyděsilo mě to
@molik mozna to vidim blbe ale neprijde mi na tom nic atypickyho, sleduj to.
@Tarjei tak děkuji
a léčí se to i lidskym Imazolem jsem slyšela? No radeji, kdyby se to horsilo, tak s nim zajdu k vet., aby to i dcera nechytla a ted omezime kontakt
Ahojky, měla bych pár otázeček tak budu od vás ráda za tipy a rady
.
1 - co používáte jako podestýlku? Byla jsem koukat v obchodě a mají tak spoustu pytlíku, byla bych radši pro nějaké ty pelety, které máte vyzkoušené.
2 - jaký druh granulek na krmení nejradši kupujete
3 - jaký druh sena kupujete, koukala jsem že i tam je dost výběr ![]()
Děkují
@itusss ahoj
já z dřevěných peletek a hoblin přešla na Asanu, méně smrdí, mene práší a déle vydrží. Seno na doporučení kupuju od Pana Maliny a je krásně voňavé. A co se týče granulek, opět na doporučení kupuju Versele-Laga, Complete Cavia a morčíkovi moc chutnají ![]()
@molik Super děkuji
hned za to du kouknout ať už máme všechno
@itusss pelety normalka topný za par kc v obi, ale davat jen do rohu pod hobliny. Na samotných peletach hrozej otlaky a pododermatitida, coz je zanetlivej megahnus, špatně se leci a morce muze az chcipnout, kdyz se zanet nekam presune. Zminenej Asan je super ale dost drahej.
Ahoj
oživuji diskuzi pár otázkami.
1. V pátek jsme si z výstavy v Lysé nad Labem přivezli morčečího klučíka v té době 10 týdnů, anglický crested. Potřebovala bych vědět kolik mu mám dávat zeleniny a granulí na den aby neměl málo nebo moc. Chutná mu červená paprika, ledový salát - toho dávám jen asi čtvrt listu, mrkev, okurku a dnes zkusíme petržel, o jablko moc nestojí. Granule máme od Brita bez obilovin, včera jich dostal 6 na ochutnání a jen se po nich zaprášilo
. Samozřejmě celý den seno.
Podestýlka Asan se stříbrem, ale je to asi čuník
kdyby ta klec měla 8 rohů asi bude čůrat do každého
pokusím se ho naučit na záchod.
Tak budu ráda za každou radu ![]()
@Dana43 zaklad je to seno, neomezene. Zeleninu rano a vecer, co sezere. Salat Okurka nevhodný. Nejlepsi je naučit na bily zeli, začít malej kousek a pridavat. Kdyby se dal hned celej lupen, muze se nadmout. Plus mrkev. Smesky se zrním vubec nedavat. Granule hrsticku na den az az.
Jablko obcas kousek ale rozhodně neni nutny, aby ho zral. Naopak diky obsahu ovoc. cukru skoro nevhodný. Asan je zbytecne drahej. Optimos jsou bezprasny hobliny a v rozich podsypat topnejma peletkama. Je to mimino, s tim curanim se uklidni az bude vetsi.
@Tarjei
Seno má celý den, proč je okurka a ledový salát nevhodný? Směs se zrním nedávám a Asan je sice drahý ale dobrý, nesmrdí a vydrží.
@Dana43 sama voda, vyzivna hodnota pro morce dost mala, nektera morcata mivaji pak i prujem. Pro morce jsou dulezite dve veci. Vláknina a vitamin C. Seno plus zeli plus mrkev je optimalni. Delali v Německu vyzkum, cim jednoduseji krmena morcata tim míň zdravotních potizi. Nejzdravejsi byla skupinka krmena jen senem a céčko jim davali do vody. Extrem, to je jasny, ale je na tom videt, ze jim svědčí jednoduchá strava.
Vhodna je ta petrzel, treba i celer, cervena repa. Ale ne kazdy morce to sezere. Nekdy si chvili zvykaj. Tu okurku jako pamlsek, pri mazleni treba, staci jedno kolecko.