Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
243
30.9.17 19:01

@Tarjei
Ahoj holky, prosim pomoc, je to plíseň? :? :( všimla jsem si toho až teď, v tom hunatem kožíšku jsem si dřív nevšimla, nevím jak to ma dlouho, nikde jinde než za ouškem to nema a samozřejmě se s nim s dcerou mazlime, dává mu pusinky, teď mám strach, aby to taky nechytla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.9.17 19:30

@molik to je normální, to ma kazdy morce lysinky za usima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.9.17 19:32

@Tarjei není to plíseň? Ma to totiz jen za jednim a je to červeně ohraničené :( vyděsilo mě to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.9.17 20:08

@molik mozna to vidim blbe ale neprijde mi na tom nic atypickyho, sleduj to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.9.17 20:24

@Tarjei tak děkuji :) a léčí se to i lidskym Imazolem jsem slyšela? No radeji, kdyby se to horsilo, tak s nim zajdu k vet., aby to i dcera nechytla a ted omezime kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
29.10.17 16:00

Ahojky, měla bych pár otázeček tak budu od vás ráda za tipy a rady :D.
1 - co používáte jako podestýlku? Byla jsem koukat v obchodě a mají tak spoustu pytlíku, byla bych radši pro nějaké ty pelety, které máte vyzkoušené.
2 - jaký druh granulek na krmení nejradši kupujete
3 - jaký druh sena kupujete, koukala jsem že i tam je dost výběr 8o

Děkují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
29.10.17 22:20

@itusss ahoj ;-) já z dřevěných peletek a hoblin přešla na Asanu, méně smrdí, mene práší a déle vydrží. Seno na doporučení kupuju od Pana Maliny a je krásně voňavé. A co se týče granulek, opět na doporučení kupuju Versele-Laga, Complete Cavia a morčíkovi moc chutnají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
30.10.17 08:12

@molik Super děkuji :palec: hned za to du kouknout ať už máme všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
31.10.17 08:39

@itusss pelety normalka topný za par kc v obi, ale davat jen do rohu pod hobliny. Na samotných peletach hrozej otlaky a pododermatitida, coz je zanetlivej megahnus, špatně se leci a morce muze az chcipnout, kdyz se zanet nekam presune. Zminenej Asan je super ale dost drahej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.11.17 10:01

Ahoj :) oživuji diskuzi pár otázkami.
1. V pátek jsme si z výstavy v Lysé nad Labem přivezli morčečího klučíka v té době 10 týdnů, anglický crested. Potřebovala bych vědět kolik mu mám dávat zeleniny a granulí na den aby neměl málo nebo moc. Chutná mu červená paprika, ledový salát - toho dávám jen asi čtvrt listu, mrkev, okurku a dnes zkusíme petržel, o jablko moc nestojí. Granule máme od Brita bez obilovin, včera jich dostal 6 na ochutnání a jen se po nich zaprášilo :lol:. Samozřejmě celý den seno.
Podestýlka Asan se stříbrem, ale je to asi čuník :nevim: kdyby ta klec měla 8 rohů asi bude čůrat do každého :roll: pokusím se ho naučit na záchod.
Tak budu ráda za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.11.17 10:05

@Dana43 zaklad je to seno, neomezene. Zeleninu rano a vecer, co sezere. Salat Okurka nevhodný. Nejlepsi je naučit na bily zeli, začít malej kousek a pridavat. Kdyby se dal hned celej lupen, muze se nadmout. Plus mrkev. Smesky se zrním vubec nedavat. Granule hrsticku na den az az.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.11.17 10:08

Jablko obcas kousek ale rozhodně neni nutny, aby ho zral. Naopak diky obsahu ovoc. cukru skoro nevhodný. Asan je zbytecne drahej. Optimos jsou bezprasny hobliny a v rozich podsypat topnejma peletkama. Je to mimino, s tim curanim se uklidni az bude vetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.11.17 10:27

@Tarjei
Seno má celý den, proč je okurka a ledový salát nevhodný? Směs se zrním nedávám a Asan je sice drahý ale dobrý, nesmrdí a vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.11.17 10:31

@Dana43 sama voda, vyzivna hodnota pro morce dost mala, nektera morcata mivaji pak i prujem. Pro morce jsou dulezite dve veci. Vláknina a vitamin C. Seno plus zeli plus mrkev je optimalni. Delali v Německu vyzkum, cim jednoduseji krmena morcata tim míň zdravotních potizi. Nejzdravejsi byla skupinka krmena jen senem a céčko jim davali do vody. Extrem, to je jasny, ale je na tom videt, ze jim svědčí jednoduchá strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.11.17 10:34

Vhodna je ta petrzel, treba i celer, cervena repa. Ale ne kazdy morce to sezere. Nekdy si chvili zvykaj. Tu okurku jako pamlsek, pri mazleni treba, staci jedno kolecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný