Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je to Neptun ![]()
http://chsrezekvitek.mzf.cz/k-prodeji
paní píše, že je menšího vzrůstu, takže to asi nedohnal
@molik a co bracha Quick? Ten je na mazla z duvodu zbarveni a delsi hlavy, ten mrnavej nebude.
Ony se ty porodni vahy udajne dedej ale ne vylucne. No a holt někdo musi byt prcek. Nebala bych se toho.
@molik jinak tedici pekny plemeno ale trpivaj na plisne, do panelaku dobry ale ve vlhcim obydli muzou byt potize…
@Tarjei píše:
@molik jinak tedici pekny plemeno ale trpivaj na plisne, do panelaku dobry ale ve vlhcim obydli muzou byt potize…
My bydlime v panelaku, takze to by slo
braska Quick se mi taky libi, ja ted čekám na dceru až se mi vrátí, aby si vybrala ![]()
Z toho mam hrůzu, aby neměl plíseň nebo abych ho neprekrmila, snazila jsem se vsechno načíst, tak snad to bude dobrý ![]()
Hlavne, aby jsme ho zvykli na mazleni, aby byl přítulný
četla jsem, že neni dobré davat domeček, aby se neschovaval a at si zvyká na ruch domacnosti, ale zas nevím, mame jorksira, ten na nej bude zvědavý, tak zas někteří psali, ze kdyz je jine zvíře, je lepší domeček mít, at se může schovat a cítí se v bezpečí, co myslíš? ![]()
@molik nedavej klec na zem a bude to ok. Domek netreba.
Zaklad je seno.Rano a vecer zelenina. Optimalni je stridat mrkev a bily zeli. Na zeli zvykat od malyho kousicku. Ale je super ze ma plno vit. C kterej morcaci potrebujou. No a obden dej hrsticku ovesnych vlocek a nic mi nebude chybet.
Nekupuj smesi se zrnim. Muzes dat kousek salatovky nebo jiny zeleniny obcas ale neni to vubec nutny. Jablicko vyjimecne.
Plisen je otrava no, nekdy se zadari.
Btw braska je hezci ![]()
@Tarjei líbí se mi strašně tahle klec, že bude i pro malou pohodlná na vytáhnutí :
https://www.spokojenypes.cz/…78x48x50-cm/
a rozměrově by to mělo snad stačit
takže asi vytáhnu domeček a pořídím nějaký pelíšek ![]()
A ze zelí je nenadýmá? A četla jsem, že někdo nedoporučuje ledový salát a cherry rajčata, že to může být jedovaté, když to je kupované, ty to dáváš?
A granulky nedáváš jen vločky? Promiň, ptám se jak blbec, ale nechci něco podcenit, nebo udělat špatně ![]()
@molik klec fajn ale budes mit okolo bordel. Hobliny, bobky, morcik to vyhazi.
Lepsi je plastbox…
Zeli neublizi kdyz morce zvyknes postupne a je to fakt idealni vyzivove pro ne.
Do granuli muzou nacpat cokoliv…kvalitni dela Berkel..ale ty vlocky jsou optimos, vyzivove.
Salat je sama voda, je to zbytecny…obcas na chut. Stejne jako to rajce.
@Tarjei a vločky kupuješ ve zverimexu nebo normálně v obchodě? A jinak nějaké pamlsky dáváš?
A jak často tak koupeš morčátka? Jaké vlastně máš? ![]()
@molik Ahoj, nejsem žádný velký odborník, máme přesně tuhle klec, a je super. Akorát ty doplňky k tomu jsem koupila jiné. Ten plastový domek se tam přidělává jakoby pod konstrukci těch špriclí a pak to nejde lehce vyndat. A když tam morče vleze, tak ho nevyndáš. Pítko jsem taky koupila menší, máme ho zevnitř a to velké tam nedrželo. A na seno máme taky zevnitř, jinak je děsný bordel. Ještě jsme z takových plastových průhledných desek vyřízli stěny na ty bočnice. Teď ho máme na balkoně, a to jsem ještě z papírové krabice vyrobila výběh, a morčák si leze sám ven se proskotačit
.
@molik obyc ovesny vlocky v kramu
pamlsky nedavam, ty komercni mi morcata ani nechtela. Nedavno jsem po sedmi letech skoncila s morcochovem…par let jsem mela chovku. Hladaky a semtam nakyho tedika jsem mela.
Jinak jako pamlsek muzes davat kousky okurky. Hezky je navesit bylinky provazkama po kleci…morce se i zabavi.
A priprav se ze bude plasit. Klidne i do roka trva, nez se zklidni. Bude lítat, vyhazovat zadkem ![]()
@Tarjei a bylinky třeba bazalku? no to se mám na co těšit
hlavně, ať se nechá pohladit a pomazlit, aby dcera nebyla zklamaná, tak snad když to budem zkoušet každý den, že se ochočí a zvykne si ![]()
@Johanna7 aha, to jsem si ani nevšimla, že to seno je z venku
příslušenství je v ceně, tak to hold budu muset vyndat a místo domečku bych pořídila asi pelíšek, ať se může zakutat, ale ať vidí kolem sebe
protože jinou větší klec s takovým velkým otvorem nahoře jsem neobjevila. Tak to má super výběh ![]()
@molik klido..s pampeliskou treba..normalne zadny lakani, neprijde, capnout bez milosti. On si zvykne ze mu nic nehrozi.
@Tarjei a pampelišku normalne i kvet? A jak casto to muzu davat? At ho neprekrmim
vsude ctu, jak mělo z neceho morce prujem, nebo se nafouklo, tak se bojím ![]()
To zní dobře, capnout bez milosti
![]()
@molik jasne celou. Njn neprehanet to s vodnatou zeleninou. Jednou jsem davala mimina znamy do zveraku. Vola mi ze maj prujem. Prijdu, v misce smes zrni a vedle jablko. Zadny seno, zadna zelenina. Jednoho jsem zachranila, druhej to nedal.
@Tarjei no tak to me neuklidnilo
a pak, ze starost o morce je jednoducha
koukala jsem, ze i sena jsou s pampeliskou, hermankem, ruzi a tak ![]()