Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Afrikana píše:
A jak je stary a kolik vazi?
Dneska je mu 14 dní a má 200g
Tak jeste aspon tyden urcite nechat. Klidne i do toho mesice bych ho nechala (pokud nebude samicku moc otravovat), ale pak uz bych urcite oddelila.
@Afrikana píše:
Tak jeste aspon tyden urcite nechat. Klidne i do toho mesice bych ho nechala (pokud nebude samicku moc otravovat), ale pak uz bych urcite oddelila.
A i když na ni bublá? Dokonce se na ni pokusil i vlézt. Je ještě neškodnej i když to zkouší?
Holky, jak řešíte přísun zeleniny přes zimu? Toje strašný, ty saláty stojí 35 korun, ten můj morčák sešrotuje jeden celej za den, k tomu ještě pár kousků kořenový zeleniny a zase nechci, aby byl celou zimu jen na mrkvi a granulích, to ty drahý saláty fakt kupujete?
A co zelí, brokolice, kapusta…? To jsou ted sezonni a pomerne levne zalezitosti. Jinak salat je prevazne voda, takze se nic nestane, kdyz ho mit nebude. Maximalne bude vic pit.
Já už mám tedy jenom králíka, ale bude to prakticky hodně podobné. Dostává stejnou potravu, jako celý rok. Granulky, seno, sušené pečivo a potom vždy kousek toho, co zrovna doma je. Když dělám okurkový salát, tak dostane patky a slupky (ovšem že je všechno ovoce se zeleninou omyté), když jim jablko, tak mu kus odkrojím…mám tu výhodu, že ten můj neposeda jí úplně všechno a já jím spíš jídla bez masa…takže není o potravu pro králíka nouze. Nejvíc miluje rajče a mohl se v létě zbláznit po třešních. Ale ovšem salát by frčel nejvíc. Takže jak říkám, dostává úplně všechno, co mě napadne a přijde mi vhodné (dřív jsem toho i hodně načetla). Ovšem všeho s mírou
nedala bych mu třeba plnou misku třešní. Vždy jen aby si zamlsal. A musím uznat, že i sušené ovoce mu chutná. A při každé návštěvě veterináře jsme zcela zdraví a nikdy jsme neměli problémy ![]()
@Afrikana Jooo, zrovna brokolice v kaufalndu 50 kč za kus, ted jsem na to koukala jako jelen. Takže pokud mu stačí odřezky ze zeleniny, ze které vařím (petržel, celer atd) tal to musí vydržet. Dřív jsem bydlela pár metrů od kauflandu, tam večer dají do akce zeleninu, třeba salát za 3 kč, brokolice za 10, ta jsem měla čas tam lítat a hlídat večerní akce, ale ted už mám smůlu.
@Clabitic jistě bude napsolutně spokojen
určitě se bude mít lépe, než spousta jiných zvířat
ale to jeho sirénkovské pískání to stejně nezmírní
![]()
Taky dávám hlavně „odpad z naší zeleniny“
Mají holky klec hned vedle linky, tak jim to tam rovnou sypu ![]()
Kupuju to, co je zrovna ve slevě nějak…
Naše dostávají mrkev, papriku, okurku, salát. Sežerou toho kvanta, takhle často jsem zeleninu v životě nenakupovala a to je u nás celkem v oblibě. Nedat jim to nemůžu, to bych tady ohluchla
Holky, poradíte mi, co tak můžu ještě dávat denně? Já jsem se tak zasekla tady na těch čtyřech druzích zeleniny a bojím se experimentovat, ale chtěla bych, aby to měli pestřejší
@Antonie Bolavá Tady mas seznam vhodne zeleniny: http://www.kralici.cz/…ta/pages.asp?…
Mohou temer vsechno.
@Afrikana právě
fantazii se tady meze nekladou. Nwm jak u morčat, ale králíkovi mohu prý dávat i exotické plody…jako třeba ananas
u nás teda frčí meloun
dostává hlavně tu kůrku, kde vyjí bílou část
jinak vážně vše. I hrozny nám moc chutnají, třešně, jahody
ale bojím se mu to dávat ve velkém množství.. Takže jenom jako ňamky. I s tou zeleninou to nepřeháním. Má jí sice často, ale v malých dávkách. Četla jsem dokonce, že jedna chovatelka vyrábí každý den zeleninový salát. Že prý granulky vůbec nekupuje
![]()