Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, koukám že se k vám asi přidám. Máme od listopadu dvě morčátka, jedno ze zverimexu a druhé od chovatelky. Obě jsou holčičky, jen jsme teď zjistili, že ta zverimexová je těhotná, tak čekáme porod. Jsem z toho trochu vyplesklá, to jsem fakt nečekala (i když ze zverimexu jsem to čekat mohla).
Chtěla jsem se zeptat jestli je nějaký rozdíl mezi trávou pro morčata a pro kočky? Asi je to úplně blbá otázka, ale tak pro jistotu. Oni toho sežerou spoustu a na netu jsem našla takovou super soupravučku na pěstování kočičí trávy a právě je tam nad tou miskou mřížka, že nevyhrabávají substrát no a je u toho osivo kočičí trávy a vermikulit. Tak přemýšlím jestli jim to koupit ![]()
@Antonie Bolavá nekupuj, my jsme to koupili pro kočky a nejen, že o to neměly zájem, ale šíleně rychle to shnilo a splesnivělo
pro morčata se kupuje tráva sušená, takže úplně něco jiného
@stinga píše:
@Antonie Bolavá nekupuj, my jsme to koupili pro kočky a nejen, že o to neměly zájem, ale šíleně rychle to shnilo a splesnivělo
pro morčata se kupuje tráva sušená, takže úplně něco jiného
Sušená tráva jako seno? To mají, ale měly by mít i čerstvou trávu, po té se můžou umlátit
@Antonie Bolavá aha, no to je pravda, v létě jsme morčeti trhali travičku a nějaké lístky na zahradě. Ale s touto kočičí trávou máme tu špatnou zkušenost, vyrostla a do 4 dnů to bylo na vyhození
@zuzouš už je to starý dotaz, ale my jsme morčeti dávali ještě sušený tvrdý konec chleba, to milovaly a ty směsi s tou sušenou vojtěškou a zrním taky
a do vody v napaječce tekutý vitamin C ze zverimesu
Na jidelnicek pro morce mrkni sem: http://www.kralici.cz/…ta/pages.asp?…
Misto smesi se zrnim kup poradne granule (obsahuji i vitamin C), chleba nedavej a vitamin C do napajecky je zbytecny, protoze z ni rychle vyprcha, takze skoda penez. To radsi morcici kup zeleninu. Travu pro kocky morce muze, ale levnejsi a efektivnejsi mit budes, kdyz koupis ve zverimexu pytlik zrni a zasejes ho do kvetinace.
@Afrikana píše:
Na jidelnicek pro morce mrkni sem: http://www.kralici.cz/…ta/pages.asp?…Misto smesi se zrnim kup poradne granule (obsahuji i vitamin C), chleba nedavej a vitamin C do napajecky je zbytecny, protoze z ni rychle vyprcha, takze skoda penez. To radsi morcici kup zeleninu. Travu pro kocky morce muze, ale levnejsi a efektivnejsi mit budes, kdyz koupis ve zverimexu pytlik zrni a zasejes ho do kvetinace.
Granule dávám Cavia complete, tam by mělo být céčko, ale i ho dávám do vody. Pak dvakrát denně čerstvou zeleninu. Jinak zrní není problém, jsem statkářova dcera, ale potřebovala bych ten substrátek, co k tomu dávají a právě jsem myslela tu mističku, že by mi to z toho netahaly, ale jestli je to takhle na prd, tak nevím teda
@Antonie Bolavá Čerstvou trávu mají jen v sezoně, přes zimu seno…
Můžeš zasít třeba travní směs obyčejnou do nějaké nižší misky - ale pochybuju, že tam vyroste něco rozumného, je málo světla.
Aha, tak morčecí tráva je pšenice a ječmen a kočičí tráva je ječmen ![]()
Holky, v jakém věku můžu dát vykastrovat samečka?
Narodily se nám dvě miminka a jedno je nejspíš sameček. Chtěla bych si ho i tak nechat, ale nechci aby byl v kleci sám. Tak jsem si myslela, že bych ho ve 4 týdnech odstavila a dala zvlášť a až by to šlo, dala bych ho vykastrovat a vrátila zpátky k holkám
@Antonie Bolavá píše:
Holky, v jakém věku můžu dát vykastrovat samečka?
Narodily se nám dvě miminka a jedno je nejspíš sameček. Chtěla bych si ho i tak nechat, ale nechci aby byl v kleci sám. Tak jsem si myslela, že bych ho ve 4 týdnech odstavila a dala zvlášť a až by to šlo, dala bych ho vykastrovat a vrátila zpátky k holkám
Kdy kastrovat?
Samce mužeme kastrovat zhruba od 3 měsíce věku, kdy varlata sestoupí do šourku. U samic mužeme zákrok provádět zhruba od stejného věku ale preferujeme počkat do 6 měsíce věku zvířete. více tu: http://odbornasekcia.vetpoint.sk/…iho-aparatu/
@Paola21 píše:
Kdy kastrovat?Samce mužeme kastrovat zhruba od 3 měsíce věku, kdy varlata sestoupí do šourku. U samic mužeme zákrok provádět zhruba od stejného věku ale preferujeme počkat do 6 měsíce věku zvířete. více tu: http://odbornasekcia.vetpoint.sk/…iho-aparatu/
jo, díky. Já jsem si říkala že už jsem to někde četla, ale nemohla jsem si vzpomenout kde
Samce ve 3 mesicich a alespon 250 g vahy, pricemz vaha je dulezitejsi. Kdyby ve 3 mesicich 250 g nemel, tak jeste pockat, nez to nabere.
Holky prosím vás, kdy mám toho samečka dát zvlášť? Nerada bych měla tu mamku zas těhotnou. Prý když na ně začne „rumbovat“, což už teda dělá. Ale je ještě strašně malej