Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@chiquittas píše:
@LadyJahoda no máme stejný problémtakže jí hodně hlídáme a už se na posteli moc nezdržuje. Mamka mi říkala, že pod ní mám koupit takovou tu podložku, co se dává pod malé děti
tu prý nepročůrá
každopádně mi to nedalo a chvilku po třetí k nám domů přicestovalo nové zvířátko
a hele úplně v pohodě
sice to je takový malinký kulíšek a já se bála, aby jí ta moje nemotorná živá potvůrka něco neudělala, ale napsolutní paráda
už to bude skoro dvanáct hodin, co je občas pozoruju a nezaznamenala jsem nejmenší náznak agrese. Nemůžu říct, že jsou to nejlepší kamarádky
ale myslím, že spolu budou vycházet dobře. Zatím to vypadá tak, že morčátko dolejzá a ta moje potvora ho těžce ignoruje
Jeee nechceš se pochlubit fotkou?
Tak to přeji ať jsou chlupáčci v pohodě. Řekla bych, že vsichni kralíčci jsou flegmouši
Určitě si na sen zvyknout. Morčátko bude rádo, že má velkou kamarádku ![]()
@LadyJahoda tak pro jistotu jsem spala v obýváku, abych kdyžtak slyšela, jestli se něco neděje…No a asi v 5 ráno mě probudil malý rachot. To se snažil králík nacpat k morčeti do domečku
nemohla pochopit, že už se tam dávno nevejde a že jí prostě bude čumět zadek ven
tak jsem se bála, aby prckovi něco neudělala, tak jsem jí pro jistotu vystlala přepravku, vyndala jsem domeček a dala jsem morčátko do přepravky, abych se mohla ty dvě-tři hoďky v klidu vyspat
teď už jsou zase spolu, ale už bez domečku. Tak pozoruju dál. Nějakou fotku můžu pořídit ![]()
Neočekávané zjištění…Lulu není ta, ale ten..a to tedy znamená, že do budoucna by to nebylo dobré
když je morčátko ta. Zjistila jsem to tak, že už v tomhle mladém věku, jí pořád čuchal k zadečku, tak mi to nedalo a koukla jsem se králíkovi pod sukni…takže morčátko pofrčí nejspíš pryč. Napadá mě jedině kastrace, ale nechci dělat takové rozhodnutí, jenom kvůli tomuhle. Hold mu budu muset zase stačit jenom já ![]()
@chiquittas Proč by to měl být problém? To jako by někdo, kdo má doma psa - kluka si nemohl pořídit kočku - holku… Vždyť jsou to úplně jiné druhy, absolutně nepříbuzné, pochybuju, že by spolu chtěli něco mít ![]()
Ale zkus ještě zapátrat na nějakých zvířecích fórech ![]()
@Pipet píše:
@chiquittas Proč by to měl být problém? To jako by někdo, kdo má doma psa - kluka si nemohl pořídit kočku - holku… Vždyť jsou to úplně jiné druhy, absolutně nepříbuzné, pochybuju, že by spolu chtěli něco mít
Ale zkus ještě zapátrat na nějakých zvířecích fórech
No jde o to, že jsem se o tom bavila s pánem a doporučil mi holčičku k holčičce. Bude to prý lepší…že se navzájem nebudou otravovat a upřímně…tenhle můj (teď už frajer) se rozhodl jí docela otravovat
jako nic jí neudělal…že by jí nějak kousl nebo tak, ale nechci, aby jí zbytečně stresoval. Řekl, že by se i mohlo stát, že u kluka a holky by mohlo dojít k sexuálnímu obtěžování. Žádný míšenec ovšem vzniknout nemůže, ale mohlo by to pro to zvířátko být prý psychicky náročné a to mi přijde zbytečné ji takto trápit
mohu jí prý klidně vrátit, tak nevím. Ještě zítra uvidím. Nebo mě napadlo si vzít místo holky kluka, ale nevím, jak si dva samci (byť jiného druhu) sednou…ale ke klukovi mi doporučil spíš toho kluka
takže z toho plyne, že prostě nakupovat pouze u zkušených prodejců…buď přímo u chovatele, nebo v kvalitním zverimexu s kvalitním personálem…aby se vám po roce nestalo to, co mně…že zjistíte, že máte místo holku kluka ![]()
@chiquittas píše:
No jde o to, že jsem se o tom bavila s pánem a doporučil mi holčičku k holčičce. Bude to prý lepší…že se navzájem nebudou otravovat a upřímně…tenhle můj (teď už frajer) se rozhodl jí docela otravovatjako nic jí neudělal…že by jí nějak kousl nebo tak, ale nechci, aby jí zbytečně stresoval. Řekl, že by se i mohlo stát, že u kluka a holky by mohlo dojít k sexuálnímu obtěžování. Žádný míšenec ovšem vzniknout nemůže, ale mohlo by to pro to zvířátko být prý psychicky náročné a to mi přijde zbytečné ji takto trápit
mohu jí prý klidně vrátit, tak nevím. Ještě zítra uvidím. Nebo mě napadlo si vzít místo holky kluka, ale nevím, jak si dva samci (byť jiného druhu) sednou…ale ke klukovi mi doporučil spíš toho kluka
takže z toho plyne, že prostě nakupovat pouze u zkušených prodejců…buď přímo u chovatele, nebo v kvalitním zverimexu s kvalitním personálem…aby se vám po roce nestalo to, co mně…že zjistíte, že máte místo holku kluka
Jee tak v tomhle ti bohužel neporadim. Mamka má 2 morcatka, samicku a samecka. Chceme je dát k sobě ale byl s nám doporučena kastrace. Protože ten samec je prostě samec
A často by se rodilo. Ale ve zverimexu taky bývají všichni spolu
Mimochodem, můj králík byl taky nejdřív holka
Až na veterině nám zjistili, že máme pindika ![]()
@chiquittas Aha, tak uvidíš ![]()
Mimochodem, naše první morče taky bylo nejdřív holka… a pak kluk
![]()
@LadyJahoda No, to není moc dobrý nápad, mít spolu samce a samičku
Já jsem teda celkově proti množení zvířátek… Ale stejně byste je museli oddělovat, nebo by samičku ty časté březosti brzo zabily
A pokud je starší, než nějakých 10 měsíců (nevím přesně), tak by ji zabila klidně už za první březost, protože samicím, které do určitého věku neporodí, nějak srůstají pánevní kosti a pozdější porod už není možný, mláďata se nedostanou ven. Nevím přesné info, protože máme dvě holky, tak tam mimina nehrozí ![]()
@Pipet určitě jsi nečetla všechny mé příspěvky
mám králíka kluka (ještě včera jsme si myslela, že je holka) a chtěla jsem mu (původně jí) jenom pořídit kamarádku…tedy morče
takže tady k žádnému porodu nemůže dojít…i přesto, že králík je nakonec ten a morče ta
nelze takhle míchat druhy.
@LadyJahoda já bych šla morčátko zítra vrátit, dokud jsem si na něj tolik nezvykla, ale přítel rozhodl jinak
má jí radši, než mého králíka
A to po jednom víkendu
takže morčecí slečna asi zůstane, ale odděleně…takže další klec v obýváku…No asi mě klepne
ale jako je roztomilá
to neříkám nic. Třeba se nám povede je dát někdy dýl dohromady…až malá nebude tak malá a třeba když ho necháme vykastrovat…do té doby ještě něco načtu a zeptám se i veterináře…máme takového mladého šikovného krasavce
![]()
@chiquittas Však já jsem odpovídala jahůdce, která má u mamky morčata holku a kluka.
Tak co pořídit té slečince ještě kamarádku? (A pořádně si nastudovat, jak se poztnají holky od kluka
) Morčata by neměla být samotná… Bude jen sedět a žrát.
@Pipet to jsem příteli taky říkala…že by to chtělo teda ještě jedno, ale to se z toho už zbláznim
vzhledem k tomu, že on by to sice chtěl, ale jezdí prakticky jenom na víkend
a o víkendu si není schopný ani všimnout, že má králík prázdnou napáječku
takže se o ty další dvě prdky budu muset starat já sama…ale tak jestli mám krmit rybičky a králíka, nebo rybičky, králíka a další dva malé hladové krčky…to už takový rozdíl nejspíš nebude
spíš jenom tu pozornost rozložit mezi tyhle všechny šmudlíny
@chiquittas Tak to už máš fuk, jestli je v té kleci jedno nebo dvě morčata ![]()
A právě, že když budou dvě, tak už toho člověka tolik nepotřebujou - vystačí si samy spolu… Navíc si nemyslím, že by člověk i při zvýšené pozornosti toho zvířecího kámoše nahradil.
Příspěvek upraven 21.11.16 v 08:58
@Pipet máš pravdu
už jsme to s přítelem řešili a zítra zajdu pro další malý přírůstek k nám do rodiny
no brzy tu bude hotová zoo ![]()
Tak teď nevím…pořídila jsem k holčičce samečka. Holčička parádně aktivní. Už si i vezme z ruky, když jí vyndáme, tak začne běhat jako blázen a volá toho druhého a ten jí z klece odpovídá. Když vyndám kluka, tak ten jenom sedí jako bobek ani nepípne…Ani když ho holka volá z klece…nic…jenom sedí a pak se snaží někam zalézt…pod deku…mezi nohy…pod loket…prostě se snaží někam nacpat. Když vyndám z klece pak i holčičku, tak ta si ho najde…očuchá a začne běhat kolem jak blázen a kníkat…není s klukem něco špatně? Přijde mi i, že je takovej hubenější a jaksi neupravenej..jako že ona má krásnou lesklou hladkou srst a on je proti ní takovej trochu vagabund
před ní dám kousek salátu a hned ho začne cupovat..dám ho před něj a nic…a ještě mi přijde, že oproti ní leze trochu jinak…spíš jako protažená nudle…jako by se chtěl nenápadně proplížit pryč, ale vypadá to strašně…jako by za sebou ty nožičky občas tahal, ale v kleci běhá normálně…jako malej blázínek. Tak fakt nevím. Nemám s ním jít k veterináři? Mám ho druhým dnem a holčičku od pátku, takže asi 5. dnem
![]()
S radosti jsem zjistila, ze je tu i vlakno o morcatech
Potrebuju poradit ohledne krmeni. Mame morceciho kluka, jeste je to prcek cca mesic a pul. Seno ma porad, to basti. Zeleninu nechce skoro zadnou, resp. sezere zeleny, takze salaty, nate od mrkve, petrzele. Ale klasika jako mrkev, okurka, paprika, atd.,,to vubec. Po vyhladnuti teda dobnul do papriky, ale zadna slava. A pak zere ve velkym zeleny z venku, tzn. listy pampelisek, jitrocel, brslici a dalsi pozivatelny veci. A me zajima-je tento jidelnicek dostacujici? Seno plus salat nebo zeleny z venku? Mam jeste granulky, slozenim takovy stred (chtela jsem objednat brita, nemeli, me uz nebavilo hledat, tak jsem po necem sahla), je tam napr. lisovana vojteska. Granulky muzu ta a tam pridat. Takze obejde se bez klasicky zeleniny? Na ovoce vetsinou taky dlabe, ale to ani nepotrebuje. Budu rada za reakci nejakyho morcatofila, no nejspis za reakci kohokoli, na netu moc infa nenajdu, tam se tak nejak pocita s tim, ze ty potvory zeleninu zerou
![]()
@zuzouš já tedy koupila docela drahé granule, které mají přidané C…oni si ho totiž neumí vytvořit, tak ho potřebujou dodávat uměle, protože my jim nemůžeme nikdy poskytnout tak plnohodnotnou stravu, jako si najdou v přírodě. Takže ty granule bych dávala a určitě s tím přídaným C
nebo nějakou směs. Já tedy dávám často jabko…po tom se můžou utlouct
jinak tedy normálně mrkev, trochu salátu…zelí…co mě napadne
prostě co šoupnu do klece králíkovi, tak hned morčátkům vedle…ale to C bych radši neopomenula ![]()