Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
10.2.16 18:34

@lentilka88 v Dobré je chovatelka :think: :think: možná bych si vzpoměla i na nick na FB, pak jsem brávala v Horních Bludovicích :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
10.2.16 18:37
@martina.se píše:
@lentilka88 v Dobré je chovatelka :think: :think: možná bych si vzpoměla i na nick na FB, pak jsem brávala v Horních Bludovicích :think:

ta v Dobré by byla ideální, je to kousíček. jsem bez auta, takže nějaké dojíždění bohužel padá. kdyby sis vzpomněla, dej prosím vědět. díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
28.4.16 13:28

Ahoj, ráda bych požádala o radu. Od pondělka mám doma morčecího chlapečka od chovatelky (4 týdny, 300 gramů). Jesličky na seno má plné pořád stejně, vůbec ho nechce žrát :-/ nechce ani mrkev, okurku, jablko, rajče, ani hr. víno. Jediné, po čem se může utlouct je hlávkový salát a čerstvá tráva. Vím, jak je seno pro morče důležité, proto se o něj bojím, protože se ho od pondělka ani nedotkl. Seno je krásně voňavé, není prašné a hezky zelené. Nemáte někdo nějaký tip?
Nepřijde mi ani extra ve stresu, protože z ruky zobe naprosto v klidu, nechá se pohladit, lítá po místnosti a když chce, sám se vrátí do klece do přístřešku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
28.4.16 13:31

@Clabitic žádný tip nemám, ale moje morčata jsou taky vybíravý. Někdy do nich to seno padne do 10ti minut a když jim dám nějaký jiný tak se v tom frflají dva dny :mrgreen: ale když mají už hodně hlad tak to sní, časem jsem vypozorovala co mají rádi a pokouším se jim dávat jen ten druh který papají. Ale jinak žádnou radu nemám, moje holky jsou žrouti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
28.4.16 13:36

Ty jo, to koukam, ty moje se na seno vzdy vrhaji. Zkusila bych koupit jine seno, pripadne nekrmit tolik travou, aby byl nuceny se pustit do toho sena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.4.16 13:37

@Clabitic z jesliček moje morče seno nikdy nežralo… asi mu nedocházelo, že je k jídlu :D

A jsem ráda, že má někdo závisláka na salátu… jenom v zimě se to trochu prodraží :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24798
28.4.16 13:38

Tak kdo by žral seno, když má čerstvou trávu :dance:?

Možná bych mu dala pár stébel na zem do klece, případně trochu udělat seno-travní salát :lol:

Naše holky zas nežerou papriku třeba… hodně jim jede brokolice.
Teď bude sezona, tak trávy bude pořád dost, v mezičase bych mu nabízela co nejvíc druhů zeleniny nebo něčeho, co budeš schopná mu dávat pak v zimě, třeba ochutná a do podzimu se uráčí jíst i ty mrkve a spol.

Další věc, že je ještě prcek, až bude mít kilo, tak toho spase víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.16 13:53

@Clabitic dej to mimo jesličky, naši z toho taky nežrali.. jinak existuje např granulované seno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
28.4.16 14:04

Jéé, ženy děkuju :kytka: Dala jsem malou kupičku mimo jesle a už to do sebe hrne :lol: To mám radost, už jsem propadala panice pomalu. Jinak ani papriku nežere, bazalku taky ne…A to, že jsem ho od pondělka viděla pít jednou je normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
28.4.16 14:06

Zkusila bych dát kupičku sena do klece na zem, rádi si do toho i vlezou. Případně do koule - jednu máme pověšenou a jednu na kutálení na zemi, obě milují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.4.16 14:09

@Clabitic ja byh rekla ze je, jak casto mu menis vodu, cca kolik toho vypil…treba pije vic v noci nebo kdyz nikdo neni doma…ja toho naseho taky nevidim casto pit a pije a jeto hrozny zrout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.4.16 14:12

@Clabitic Jestli byl jenom na salátu a čerstvé trávě, tak naprosto. Jamile mají ty naše potvory čerstvé, tak prakticky nepijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
28.4.16 14:13

@Clabitic Pokud má dostatek trávy a salátu, pít moc nepotřebuje, v zelené potravě je vody dost. Já když donesu zvenku trávu, večer je napáječka netknutá. :-)

Jinak seno taky doporučuji dávat na podestýlku, ona si v tom morčata ráda dělají tunely, zavrtávají se. Jesle jsme úplně odbourali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.4.16 14:31

@Clabitic V chytrý knížce, co jsem kdysi dostala k prvnímu morčeti (takže cca 20 let stará), píšou, že morče ani nemusí mít vodu, pokud není jenom na seně a zrní. Moje má taky období, kdy nepije skoro nic.

Jinak každé morče je jiné a musíš přijít na to, co mu chutná. Jedeno milovalo banány, další borůvky, hrušky, listy z kedlubny

• Citovat
  • Upravit
633
28.4.16 14:41

Super, děkuju, moc to řeším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat