Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kamča.dalmatinka píše:
lepší 100ková, nebo i 120 ale stačí to
Tak snad to bude stačit, budem je hodně pouštět po bytě, tak se proběhají.
Prosím pomoc, jeden z morčáků má na břiše a na zádech takové kolečko asi jako desetikoruna, vypadá to jako suchá kůže, no spíše něco na kůži…fakt nevím…tady je foto. Je to plíseň, nebo co?
@Daniii tak to je uplně krásná ukázková plísen. Mohu ti dát fotku jak vypadá když to pak chytne i dítě, cca 5cm kruh na noze červenej s bílim středem. Nic moc teda..
Imaverol to jistí. Nejlépe co nejdřív na veterinu, tedy spíš hned ráno
@Kamča.dalmatinka Já už tu fotku, co jsi sem dávala, viděla.
Děsím se toho! Ale děkuju. Už jsem si včera psala s chovatelkou. Máme je teprve od pátku, tak navrhovala, že by si je vzala na vyléčení. Jelikož je to asi trochu její chyba, že to přehlédla. Akorát není z Prahy, tak to musíme nějak vymyslet.
Ale co teď? Je možné nějak přeléčit děti preventivně, než čekat, jestli se to objeví?
A jak mám vydesinfikovat třeba oblečení, které jsme měli na sobě, když jsme se s nima mazlili? Stačí to vyprat?
Morčáky máme ve dřevotřískové ubykaci, to mám vystříkat savem na plísně? Nebo něco jiného?
No jsem z toho trošku na prášky…
Včera je kluci třeba dali na chvíli do takové plastové bedýnky co máme na lego, pak jsme do toho dali to lego…to musím taky všechno vystříkat? ![]()
@Daniii vzít zpátky a pak zas zpátky? to je blbost. vždyt jen budou vyplašený. at ti chovatelka přidá na vyléčení a nebo ti pošle imaverol.savm to otřít mužeš, děti nijak preventivně nepřeléčíš léky na plín jsou svinstvo tak nemá smysl bát je dopředu, jen kontrolovat. spoustu pudruhu plísíní na člověka nevleze..
Ahoj holky, jdu si pro radu. vždy jsme měli jen jedno morče, tak vůbec netuším co s tím a google mi selhal
tchyňka pořídila morčata vnoučatům k vánocům, jenže vrh se zpozdil a vnoučata morčata už dostala. měla domluvený morčata od chovatele, dvě holky, tudíž si je vzala s tím, že je udá. vezme si je segra, ale teď jsou ještě u mě zatím. a teď k dotazu. měly to být dvě holky, ze stejného vrhu. dneska jsem ale zjistila, že je to kluk a holka
a co teď? mladý nechceme, natož od sourozenců… asi blbý dotaz, ale je možný, že by sameček chtěl oplodnit vlastní sestru?
má jim být 6, nebo 7 týdnů. děkuju za jakoukoliv radu ![]()
Radu nemám ale pobavila sem se
Řekla bych že jim je fuk že jsou rodina, podle mě by se mohli rozmnožit i tak… ![]()
@mookiee samozřejmě že ano, nejsou to lidi
. Doporučuju samečka vykastrovat.
Jim je jedno, jestli to je segra nebo ne. Pokdu nechces male, tak okamzit odedelit
a ten chovatel byl asi pekny pako, kdyz to nepoznal. mam morcata primo z rodokmenem abych nekupovala patou generaci incestu ![]()
Jééééžkovy oči!!
budu mlátit!
no já si to myslela, proto jsem psala blbý dotaz že
no tak co teď, segra chtěla 2 holky…
díky holky ![]()
@MarieOVMUC já jsem zase na potkánky, vždy jsem měla teda jen jednoho, teď se chystám na dva a našla jsem úúúžasný taky s rodokmenem, jen kdyby to nebylo tak daleko
![]()
Nevím jak těm vašim, ale našim morčatům byla úplně jedno že jsou sourozenci
.Nestačili jsme se divit kde naši dva samci vzali miminka ![]()
@rozmyš píše:
Nevím jak těm vašim, ale našim morčatům byla úplně jedno že jsou sourozenci.Nestačili jsme se divit kde naši dva samci vzali miminka