Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím, kdo by mi mohl poradit? Máme od léta rozetové morče a v poslední době(asi tak týden)se hodně drbe a ztrácí srst na nožičkách a zádech. Při pohledu zblízka jsou vidět na kůži drobné stroupky a bíle tečky.
Podestýlku kupujeme stále stejnou(granulovanou)a seno máme z naší zahrady.Je možné, že tato morčata jsou víc náchylnější na prach z podestýlky a sena nebo se může jednat o začínající kožní onemocnění třeba plíseň? Podotýkám, že další krátkosrsté morče a zakrslý králík jsou v pořádku a nikdy se žádné podobné problémy u nich nevyskytly. Nejsou tedy v přímém kontaktu s nemocným, každé má svoji klec.
@Tapa To mělo i naše bílý rozetový morče. Byl to svrab. Museli jsme na veterinu kde mu seškrábli kousek kůže, mrkli pod mikroskop a naordinovali léčbu ![]()
@Tapa muzou to byt vsenky i svrab…bez na veterinu tam ti poradi a daji lek ![]()
Plisen by to take mohla byt
muze to byt zpusobene stresem, senem, z podestylky
to je hned a ani nevis. Dulezite dodrzovat zakladni hygienu, omyvat si po kazde manipulaci ted ruce, pac plisen je prenosna ![]()
@Mirii Tak to naše zvíře má opravdu svrab. Dostalo injekci, mast a přípravek na koupel. Doufám, že to zabere a bude mu lépe. Děkuji ![]()
@Tapa píše:
@Mirii Tak to naše zvíře má opravdu svrab. Dostalo injekci, mast a přípravek na koupel. Doufám, že to zabere a bude mu lépe. Děkuji
neboj, ono se to leci celkem rychle
jste domluveni i na druhou injekci?
@Mirii máme přijít znovu na injekci za dva týdny. Veterinář říkal, že jsme za ten den už čtvrtý se stejným problémem ![]()
Dobry den, mam takovou asi blbou otazku.Mame samičku morčatka a přijde mi zvlaštní. ma i takovou zajímavou barvu, pak mi přijde, že ma i delší tlamičku a delší nohy. porovnavam se samečkem co mame.taky nam přijde dost mala, važí zatim jen 380g, nevim ale přesne kolik jí je, je mlodounka. počítam tak 4 měsíce. a moje otazka zni.je možne sparovat morče třeba s potkanem
?zkusim pak vyfotit a ukazat,
@petra1706 ne, tohle křížení možné není - záleží, kdes kupovala - né všichni mají výstavní kousky..
JE KUPOVANA JEN VE ZVERÁČI. TAKŽE O NÍ DEFAKTO NIC NEVÍME. NAŠÍ HOLCE SE MOC LÍBÍLA
@petra1706 píše:
JE KUPOVANA JEN VE ZVERÁČI. TAKŽE O NÍ DEFAKTO NIC NEVÍME. NAŠÍ HOLCE SE MOC LÍBÍLA
njn, potom se není moc čemu divit. Jako neboj se, s krysou to nemá nic společného. Ale hold je to z nějaké množírny či co tak, kde je jim jedno, jak to morče vypadá ![]()
@petra1706 ne,morče nelze spárovat s potkanem. Bylo by to týrání, morče je mírnější povahy, trpělo by. ![]()
No mamka mi furt říka, ze to je blbost.no ale zkusila jsem blbou otazku, no ![]()
@petra1706 S potkanem se určitě zkřížit morče nemůže
Jde spíš o to, že ve zverimexech se často množí zvířata jen tak - mezi příbuznými, otěhotní příliš mladá samička atd. Jedná se spíš o morčecího voříška, proto vypadá jinak
Je lepší kupovat od chovatelů (morčata od nich nestojí o moc víc a dostanete třeba i průkaz původu) ![]()
@petra1706 píše:
No mamka mi furt říka, ze to je blbost.no ale zkusila jsem blbou otazku, no
však v klidu - odpověď máš. Jestli chceš hezké morče, třeba ho kupovat jinde, než ve zverimexu
tam najdeš „odpad“, co se nepodaří udat normálně, nebo morčata z množíren a pod ![]()