Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
421
3.9.13 14:06

@Kamča.dalmatinka Já jsem už koukala před pár dny na tvoje stránky, byla jsem zvědavá, jaké nové mimča se to u vás hemží a bylo tam spoustu nových krásných miminek.. :palec: Ty jo 10 mimin, to mi prosimtě řekni, jak to děláš, že je všechny udáš? Mě se strašně líbí čokoládoví skiníci, hned bych si takového pořídila, jenže manža mi mamře už na ty moje morčata doma, takže z toho asi nic nebude. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
3.9.13 14:12

@Kamča.dalmatinka Demmi Moor- fajné jméno, takové výrazné, zapamatovatelné, to se mi líbí! Já sem musela mít jména na CH, měla sem plno jmen pro holky a nakonec se mi narodili kluci a jedna holčina jenom :), tak příště snad budu mít více holek. Chtěla jsem si jednu nechat, jenže z oranžových mám doma už jak samce, tak samici do chovu, snad v příštím vrhu se dočkám třeba krémových. ;)
Registrovaná zatím nejsem, plánuju si v lednu příštího roku poslat žádost, tak uvidíme. Jenže ten můj chov, to bude spíš „PIDI CHůvek“, manža ty moje „lásky“ moc nemusí, takže mám smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
3.9.13 14:20

@Hanny25 Díky moc za pochvalu, to mě opravdu šíleně těší, když mi ty moje mrňousy někdo pochválí!! :hug:
Pozadí je modré saténové, jo jo..Je to naprostá klasika, chtěla jsem nějakou jinou barvu, jenže měli jenom modrý satén. Ale do začátku se to dá, to jo..
Ten celý oranžový s bílou tvářičkou- Chess, je NS. Vírky má sice správně posazené, jenže má od vírků po obou stranách pěšinky.
Je to můj první vrh, takže se standardem jsem si někdy nebyla jistá a chovatelka, se kterou jsem v kontaktu je ode mě dosti daleko. Standardní je ten největší Chuck, holka jde na mazlíka, takže u ní to je jedno a saténový Chandlar jde k mojí ségře taky na mazlíčka, takže u těch dvou jsem standard nemusela řešit.
Doufám, že časem se dopracuju na takovou úroveň, jako někteří chovatelé, se kterými jsem v kontaktu.
Ono nabiflovat se standard je jedna věc, ale ta praxe je už trošku o něčem jiném. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
8.9.13 19:37

Ahoj holky, nechci zbytečně zakládat novou diskuzi, tak to zkusím tady… Chtěla jsem se poradit nebo spíš zeptat.

Před týdnem a něco jsme si přivezli novou morčecí holčičku. Je z CHS, brali jsme si ji ve 2 měsících, i když byla k odběru o 2 týdny dřív. Ale byli jsme ještě na dovolené, tak jsme ji ještě nechali u maminky.

„Problém“ je v tom, že je prďola strašně plachá. Kluci se těšili na mazlíka, kterého by si mohli vzít na klín, pohladit, poňuchat a tak. No, mám načteno kdeco, vím, že můžou být zezačátku plaché, ale mám pocit, že za těch cca 10dní žádná změna. Nechá se od nás pohladit, podrbat, nicméně když ji zkusím vzít do rukou, začne uskakovat jak splašená. Někde jsem četla, že se má počkat, až si zvykne, že to může trvat déle, někde, že i přes menší protesty se má vzít do rukou, na klín a hladit, aby si morče zvykalo. Tak nevím :nevim: Nechceme ji stresovat, ale když je to čím dál tím stejnější, pořád přemýšlím, jestli už taková bojácná nezůstane? Nebo je to pořád brzy?

Teď jsem zas kdesi četla, že když se bere morče starší 6 týdnů, tak si pak vůbec nemusí na nové majitele zvyknout :?:

Určitě tady máte více zkušeností… jak bychom měli postupovat?

Díky,
Fifík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.9.13 20:31
@Fifik píše:
Ahoj holky, nechci zbytečně zakládat novou diskuzi, tak to zkusím tady… Chtěla jsem se poradit nebo spíš zeptat.

Před týdnem a něco jsme si přivezli novou morčecí holčičku. Je z CHS, brali jsme si ji ve 2 měsících, i když byla k odběru o 2 týdny dřív. Ale byli jsme ještě na dovolené, tak jsme ji ještě nechali u maminky.

„Problém“ je v tom, že je prďola strašně plachá. Kluci se těšili na mazlíka, kterého by si mohli vzít na klín, pohladit, poňuchat a tak. No, mám načteno kdeco, vím, že můžou být zezačátku plaché, ale mám pocit, že za těch cca 10dní žádná změna. Nechá se od nás pohladit, podrbat, nicméně když ji zkusím vzít do rukou, začne uskakovat jak splašená. Někde jsem četla, že se má počkat, až si zvykne, že to může trvat déle, někde, že i přes menší protesty se má vzít do rukou, na klín a hladit, aby si morče zvykalo. Tak nevím :nevim: Nechceme ji stresovat, ale když je to čím dál tím stejnější, pořád přemýšlím, jestli už taková bojácná nezůstane? Nebo je to pořád brzy?

Teď jsem zas kdesi četla, že když se bere morče starší 6 týdnů, tak si pak vůbec nemusí na nové majitele zvyknout :?:

Určitě tady máte více zkušeností… jak bychom měli postupovat?

Díky,
Fifík

hlavně odebrat všechny domečky, tunely a vše do čeho si muže zalejzat. morče žádnej domek nepotřebuje, jen to v něm podněcuje pocit že ty si predátor a on se musí schovat.
já je všechny zlomila. Náké čekání až si zvykne neplatí a ani to neradim těm co prodávám morčíky, spíš naopak hodně tahat, děti klidně at mordujou(bezpečně) prostě musí vidět že se jí nic nestane.za každé muckání jí pak šoupni nákou dobrotu :palec: neco co má ráda, aby věděla že ruka znamená žrádlo a žrádlo je pro ně nejduležitější na světě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
9.9.13 15:22

No, to jsem právě chtěla slyšet… Domek ani tunel nemá, to jsem si načetla ;-) Vždycky, když ji dáváme jíst, tak ji drbem, vypadá spokojeně, přivírá oči a tak. Ale běda, jak ji zkusím vzít za břicho a za zadek… Ona se v podstatě ani vzít nedá, začne uskakovat a ohánět se, je hrozně mrštná. Když je ven z klece, tak se ani nenechá pohladit, hned zdrhá. Zpátky do klece ji vždycky nalákáme na žrádlo. Tak nevím, asi ji začnu stresovat, snad mě nezahryzne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
9.9.13 15:25

@Kamča.dalmatinka A myslíš, že to může být tím, že jsme si ji brali později? Jsou ty dva týdny takový rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
5.11.13 08:49

Ahojte holčiny, sháním morče skinny pro neteř alergičku, měla byste některá v době Vánoc na prodej? Má v té době narozeniny… díky moc předem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
5.11.13 11:25
@March7 píše:
Ahojte holčiny, sháním morče skinny pro neteř alergičku, měla byste některá v době Vánoc na prodej? Má v té době narozeniny… díky moc předem…

mám ted posledního černého klučíka. za týden mu bude měsíc.-) čekám dalších 5 vrhu, ale to nevim jestli stihnu do vánoc, nák se mrchy netváří že by se jim chtělo rodit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
5.11.13 11:31

A koukám že si zdaleka, pošlu odkaz na super morčíky v tvém okolí do sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
5.11.13 12:12

@Kamča.dalmatinka jé,to budeš zlatá! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
5.11.13 12:13

@Kamča.dalmatinka odkud teda jsi ty? Asi z Čech, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
9.11.13 16:47

@barborka12 pozor pozor morcatko ma stejnou imunitu jako jeho chlupaty kamaradi takze ze ma vice nemoci je mylna informace vzdy doporucuji kupovat morcatka s pp jelikoz skinny morcatek je u nas malo a jsou pripousteni se sourozenci takze jedine s pp tomu predejdete. k nemocem nachylnejsi rozhodne nejsou ale muzou lehceji nastydnou z pruvanu :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.11.13 23:08

morče

Potřebuji poradit.. mám cca 3 roky starou samičku poslední týden moc nejí a někdy tak divně kňučí a všimla jsem si že ma na pravé straně na tváři velkou bouli.. nevíte prosím co by s ní mohlo být a kdybych zašla k zvěrolékaři kolik to tak cca může stát?? děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.11.13 23:19
@Petulie89 píše:
Potřebuji poradit.. mám cca 3 roky starou samičku poslední týden moc nejí a někdy tak divně kňučí a všimla jsem si že ma na pravé straně na tváři velkou bouli.. nevíte prosím co by s ní mohlo být a kdybych zašla k zvěrolékaři kolik to tak cca může stát?? děkuji moc

zuby nebo zánět dásně. to ti nikdo neřekne, ale na veterině se mužeš vždy rozhodnout jestli utratit či řešit, ale nenech jí trápit. z morčátkama to jde rychle s kopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný