Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
co si pamatuju, tak jedna dostala mrtvici(5 let), další (v mladším věku) léčil veterinář na něco jinýho než ve skutečnosti měl, pak jsem jednoho piplala od přinesení z obchodu pořád z nějakých zdravotních problémů (takže taky umřel dost předčasně, ale byl to největší miláček), a další 2 na stáří (nebo alespoň žádná prokazatelná nemoc).
Jinak se zakrslím králíkem mi to přišlo tak nějak nastejno. Jenom morče je pro mě takový víc lísací
a povídací!
@Burj Chalifa píše:
a povídací!
to taky a pak se snadněji rozmazlí
nebo alespoň náš poslední exemplář zvládla mamča rozmazlit během 14 dnů, kdy ho hlídala, neskutečným způsobem ![]()
@lucenka píše:
to taky a pak se snadněji rozmazlínebo alespoň náš poslední exemplář zvládla mamča rozmazlit během 14 dnů, kdy ho hlídala, neskutečným způsobem
Jak ho maminka rozmazlila? ![]()
@Burj Chalifa píše:
Jak ho maminka rozmazlila?
naučila ho každý den na salát a okurku, takže mi v zimě asi sežere rozpočet na jídlo pro rodinu (nestačí mu malý kousek, ale je jak saranče
)
@lucenka píše:
naučila ho každý den na salát a okurku, takže mi v zimě asi sežere rozpočet na jídlo pro rodinu (nestačí mu malý kousek, ale je jak saranče)
Tak byla jsem 14 dní hlídací teta morčáka a dostal vše, co jsem mu na očích viděla. Salátek, okurka, bylinky…normálka a s láskou!
@Burj Chalifa píše:
Tak byla jsem 14 dní hlídací teta morčáka a dostal vše, co jsem mu na očích viděla. Salátek, okurka, bylinky…normálka a s láskou!
u nás dostává taky vše s láskou (hlavně od prcka), ale nelítám kvůli morčákovi speciálně do obchodu po jeho mlsky… teda teĎ budu muset
Tak jsem si včera přinesla domů 5-ti týdení morčecí holčičku
Padly jsme si do oka hned. Včera spokojená u mě v dlani, baštila z ruky a dokonce ani v kleci se neschovávala, když jsem prošla kolem. Dnes od rána, jako by se to obrátilo, je vyplašená a schovaná v domečku, ani moc žrát nechce. Tak nevím, jestli ji mám dát čas, ať je schovaná, nebo si ji prostě vytáhnout a mazlit, aby to překonala? A to zítra přijedou moje děti z prázdnin a budou mít doma překvapení. Trochu se bojím mého dvouletého syna, je přece jen trochu živější, tak aby mě ji příliš neplašil, nebo netahal z klece, když se nebudu dívat. Nedej bože, neublížil. Máte někdo zkušenosti z morčetem a tak malým dítětem?
@juchinka je to por ní velká změna… ale já svá morčata brala na chvíli na mazlení ven od začátku.
Posledního jsme pořizovali v klukových dvou a čtvrt letech. A úplně super. Ale on je zvyklý na zvířata a většinou je ani nijak netrápí/netahá. Morče se učí brát do ruky teprve teď ve 3 a půl letech. Do té doby o to nějak nejevil zájem. Strašně rád ho krmí.
Jediný nepříjemný zážitek byl, když spadnul z gauče k morčeti do klece. Ale i tuto situaci ustáli všichni bez úhony (kromě klece, která trochu praskla).
Jinak domeček na schovávání žádné oje morče nemělo… právě kvůli tomu vyndavaní ven. Pokud se chce schovat, tak má hromadu sena.
Ahoj, jaké máte, prosím, zkušenosti s chováním dvou samečků, kteří spolu vyrůstají od mimina? Hodně jsem četla, že i bráchové se můžou později rvát. Budeme pořizovat morčátko a mám rozjednané právě dva brášky u jedné chovatelky. Ona říká, že spolu žijí a že by je ráda dala společně. Já původně chtěla jen jednoho, ale pořád o tom přemýšlím, aby mu nebylo smutno, že bychom vzali oba. Ale bojím se toho, že se pak nesnesou.. pomoooc, nemůžu se rozhodnout
![]()
@Daniii my jsme koupili jednoho a ted toho lituju. měli jsme vzít od začátku oba dva. třeba v usa ti jedno morce pry ani neprodaji. ted je bobek velkej a je hrozne klidnej a zlatej, takze asi poridime dalsiho stejne…spis resim, ze klec na ne bude mala…
byt tebou koupila bych dva, jsou to brasci a zatim jsou na sebe zvyknuti. takze je predpoklad, ze se prat nemusi ikdyz to ti nikdo nikdy nezaruci. ale dle meho ta pravdepodobnost je tam mensi než kdybys pak k velkemu a dospelemu shanela uplne „ciziho“ ![]()
@Daniii navic mas dve deti, takze bude mit kazdy jedno az mladsi braska povyroste. ![]()
@Markytka01 Díky za radu
Já se taky bála, že vezmem jednoho a za pár měsíců mu budu shánět kámoše a budu litovat, že jsem nevzala brášku. Už jsem se v podstatě dnes rozhodla, že je berem oba. Taky ale řešíme bydlení. Měla jsem malou klec, tak tak pro jednoho. Máme ale takovou starou polici, jakoby bedýnku, tak z toho asi uděláme morčecí bejvák
Něco na způsob morčatáren, ale jen jeden „pokoj“. Je to 90×40×40, tak to snad stačí i pro ty dva.
Mám chs, takže nemužu mít samce po jednom ve stovkové kleci, to by nás za chvilku vystěhovali. vždy dávám odstavené samce v 1 měsíci ke staršim samcum a nikdy problém nebyl, starej vždy mladého přijme za syna, takže je jedno jestli pořídíš ted dva a nebo ke staršímu pak pořídíš mládě. jediná zásada šťastného soužití bratru je neoddělovat je už, třeba kolikrát mi píšou lidi že na hlídání dali každého zvlášt a pak už se nesnesli a také si nemyslí čuchnout k samici, pak je zle
oprava nesmí čuchnout
Příspěvek upraven 03.11.14 v 15:47
@Kamča.dalmatinka Jojo, to mi psala i chovatelka, že musí být opravdu pořád spolu a neoddělovat je ani na čas, že pak by už mohl být problém..
Ta velikost bydlení je ok pro dva? Mně to přijde na pohled obrovský, ale asi je to tak akorát co, nebo možná ještě malé
![]()
@Daniii píše:
@Kamča.dalmatinka Jojo, to mi psala i chovatelka, že musí být opravdu pořád spolu a neoddělovat je ani na čas, že pak by už mohl být problém..Ta velikost bydlení je ok pro dva? Mně to přijde na pohled obrovský, ale asi je to tak akorát co, nebo možná ještě malé![]()
lepší 100ková, nebo i 120 ale stačí to