Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19799
1.8.14 09:01

Jinak na podestýlku-do rohu kam chodí na wc dávám ty válečky a na to hobliny, chtěla bych vyzkoušet i ty konopné, jestli se jim to bude líbit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
1.8.14 09:05

@juchinka drevene paletky je budou tlacit, jsou pak sama modrina, kockolit ten prirodní je bekne bahnicko a ten krystalicky je to stejne jako paletky, akorat jeste picha. asan je papir, nerozmaci se, je dobry, akorat musi se kazdy tyden cistit, protoze plesnivi, kdyz se namoci, pyliny teda hobliny jsou asi nejlepsi. Pokud nechces aby ti to litalo, porid plastbox, pro morcatka, ktera jsou nachylna na pruvan je to super. kazde zviratko smrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
1.8.14 09:10

@juchinka :dance: jojo, je zlatý…my máme dřevěný domek a i se zábradlím..vždy nahoru vyskočí a kouká, není rád, když nevidí.. :mrgreen: a dole si pak zaleze spát…žádné speciality nemá, jen seno…na pelíšek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
1.8.14 09:13

Nevím, jak morčecí holky..my máme už třetího kluka…ano, smrděl trošku tak kolem 9-ti měsíců, to asi dospíval :oops: ale teď vůbec ne…1 14 dní vydrží, jen vybereme záchodek. ¨
Ale třeba je to i o pití…nám pije moc…napáječku nechtěl, tak má misku s vodou a pije fakt hodně…a jeho haus má 120 cm na délku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
1.8.14 10:05

My máme US teddy, je to mazlíček. Dcerka ho miluje. Odjela na tabor a místo toho, že se jí bude stýskat po mě řekla, že po Bobkovi :-)))

Já kupuju klasické piliny, dám noviny, na to piliny a pak nahoru to posypu hrubou kukuřičnou podestýlkou. Kupuju ty velký balíky po 20ti litrech tuším za cca 120,– kč jeden a vydrží v kombinaci s těma pilinama dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
1.8.14 10:07

@Markytka01 na noviny pozor! To mi řekl veterinář, barva z nich je jedovatá! Tak hlídat, aby je nebaštil :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
1.8.14 10:41

@hajánek76 Ta hamaka musí být super :palec: Po ní se poohlédnu, doufám, že se dá pořídit ve zverimexu. Nejsem šicí typ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
1.8.14 11:15

Tak jsem teď prostudovala všechny možné podestýlky a zaujal mě asan, nebo dřevěné špalíčky. Ale.. ty dřevěné můžou tlačit. Asan zase je draší a může prášit. Tak asi vyzkouším a uvidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
1.8.14 11:39

@juchinka jj,kluci mají v kleci každý svou, taky je máme koupené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.8.14 17:31

Holky, jakého věku se vlastně morčata dožívají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
1.8.14 21:01

@Burj Chalifa Když je zdravé, tak 7 až 10 let. Já měla morče v dětství a umřelo v 5 letech na rakovinu. Měla bulku na břichu a veterinář ji vyoperoval, bohužel to byl zhoubný nádor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
1.8.14 21:03
@juchinka píše:
@Burj Chalifa Když je zdravé, tak 7 až 10 let. Já měla morče v dětství a umřelo v 5 letech na rakovinu. Měla bulku na břichu a veterinář ji vyoperoval, bohužel to byl zhoubný nádor.

Tak to žije docela dlouho! Déle než zakrslý králík? Může to někdo porovnat - chov zakrslíka a morčete? Docela by mě to zajímalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.8.14 21:06

@Burj Chalifa mně se teda morčata dožívala kolem těch 5 let

• Citovat
  • Upravit
36504
1.8.14 21:08
@lucenka píše:
@Burj Chalifa mně se teda morčata dožívala kolem těch 5 let

A na co umřela? Bylo to stářím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.8.14 21:12
@Burj Chalifa píše:
A na co umřela? Bylo to stářím?

co si pamatuju, tak jedna dostala mrtvici(5 let), další (v mladším věku) léčil veterinář na něco jinýho než ve skutečnosti měl, pak jsem jednoho piplala od přinesení z obchodu pořád z nějakých zdravotních problémů (takže taky umřel dost předčasně, ale byl to největší miláček), a další 2 na stáří (nebo alespoň žádná prokazatelná nemoc).
Jinak se zakrslím králíkem mi to přišlo tak nějak nastejno. Jenom morče je pro mě takový víc lísací :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný