Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1193
7.3.14 20:12

No pravě jsme mysleli, že by jsme pak pořídili mladé, proto mame pareček, ale nevim, no. ještě počkam, jestli povyroste, třeba když bude větší, tak bude vypadat líp :nevim:.a když ne, tak na sebe budou jen pískat přes klece :lol:.rozhodně to nechceme na vydělek, ale tak pro radost.pak by jsme přenechali mladé třeba za pytlík zrní. říkam, zítra hodím foto, co napíšete :lol:.ale jinak je moc milá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.14 20:19

@petra1706 né, nepořizujte - vzniknou jen další „krysáčci“. Jestli chcete mít mladé, chovný páreček, pořiďte si pěkná morčata - od chovatelů najdede i takové, co se píšou na mazlíky (mají nevýstavní poměry barev, nehodí se do chovu a pod - tedy pro chovatele), tak vybírejte z nich. Z těch pak pořiďte mladé. Ale jestli už teď je to morče deformované, tak každé další z toho bude ještě horší :nevim: takové bych fakt nemnožila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
7.3.14 20:41

@martina.se což to je pravda, no tak hold zustane chudinka asi panna :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.3.14 22:03

@SoonSoon já mám doma takového morčičího voříška. Barva neurčitá dohněda, chlupy trčivé-nepovedená roseta, sem tam chlupy ala angora, ale miluji ho, mám ráda všechna morčátka, je mi jedno, jak vypadají. :srdce:

Příspěvek upraven 07.03.14 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.3.14 22:05

@petra1706 hlavně,že se morčátko líbilo holce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
7.3.14 22:24

@alena2013 tak jsem tu ted seděla a koukala na druhy morčat a pravě jsem si říkala že vypada ajk rozeta.taky mame takovou zvlaštní hnědou barvu :palec: @alena2013 jj,ta se jí libila na první pohled, ja chtěla jinou, holka tuhle, ale je furt takova divoka.jak mame samečka, tak to je pohodář, věčně čeka co dostane dobreho a miluje drbaní pod krkem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
9.3.14 10:12

@alena2013 Každé zvířátko je kouzelné. Jde spíš o to, že koupí zvířete ve zverimexu je v podstatě podporujeme aby množili dál…příliš mladé samičky, příbuzní atd. Mnohdy jsou zvířata ve zverimexu chována ve strašných podmínkách. Samozřejmě né v každém :)Taky jsem měla pár morčátek ze zverimexu a dožila se úctyhodného věku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
16.3.14 19:57

Ahoj, můžu se vtírnout?
Chceme si pořídit morčata, ale holka má alergii na roztoče, takže ty skinny. Chceme dva, je lepší mít dva samce nebo dvě samice?
Dneska jsem strávila celej den na netu, kde jsem hledala nějaký chovný stanice, ale tady poblíž žádný nejsou (okres Č. Lípa). Teda jedna jo, ale ty maj morčata hlavně na výstavy, což je pro nás zbytečný, chcem je jako mazlíky.
Někde nabízej i přepravu kurýrem, ale nevím, jak by to zvládli. Jak dlouho trvá přeprava zvířat kurýrem? A nějaký rady pro začátečníky? Jednou jsme teda už morče měli, ale normálně chlupatý. A jak vysoký musí být plastový box, aby ho nepřelezli? Klec nechcem, z toho lítá bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.3.14 22:03
@PetraJ píše:
Ahoj, můžu se vtírnout?
Chceme si pořídit morčata, ale holka má alergii na roztoče, takže ty skinny. Chceme dva, je lepší mít dva samce nebo dvě samice?
Dneska jsem strávila celej den na netu, kde jsem hledala nějaký chovný stanice, ale tady poblíž žádný nejsou (okres Č. Lípa). Teda jedna jo, ale ty maj morčata hlavně na výstavy, což je pro nás zbytečný, chcem je jako mazlíky.
Někde nabízej i přepravu kurýrem, ale nevím, jak by to zvládli. Jak dlouho trvá přeprava zvířat kurýrem? A nějaký rady pro začátečníky? Jednou jsme teda už morče měli, ale normálně chlupatý. A jak vysoký musí být plastový box, aby ho nepřelezli? Klec nechcem, z toho lítá bordel.

ahoj. máme ted 14 mládat, ale chci jen napst, že skinny vadí alergikum stejně jak chlupatý, tak bejt tebou tak to bud neriskuju nebo vyzkouším.
tak nevím jak to myslíš s tím kurýrem. když mi je poveze s plzně do prahy, tak to trvá hodinu, když do brna tak 5 hodin.
skinny 3× více močí a bobkujou, určitě i více zapáchají. musí mít alespoň 19c a žádnej pruvan, skoky teplot. pohlaví je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
1.8.14 08:41

Budu pořizovat morče a chtěla bych se zeptat znalkyň, co nejlépe používat jako podestýlku, aby to co nejméně páchlo a zároveň se zvířátko cítilo pohodlně. Jak často čistit klec a rohový záchůdek dát hned od začátku, nebo až si vybere místo samo?. Ve zverimexu mě na podestýlku nabízeli nějaké dřevěné špalíčky, dá se to smíchat třeba s kočkolitem? Nebo někdo dává jen kočkolit? Dočetla jsem se, že se používá na podestlání i ručník, kobereček, piliny.. Těch bych se raději vyvarovala, myslím, že to musí lítat všude kolem klece. Vím, že je toho tu psáno hodně, ale nezvládnu přečíst tolik stránek. Dík za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
1.8.14 08:49

@juchinka :mavam: my používáme piliny, takový velký pytel 10 litrů, stlačených..a je to super, jen náš krasavec nesnáší různé vůně, co do toho cpou a zbytečně…super je podestýlka konopná..ale je dražší..záleží i na velikosti klece…pak je spotřeba pochopitelně vyšší. Ale upřímně, oni nijak zvlášť nesmrdí :mrgreen: záchůdek jsme nikdy nedávali, vždy si vybral sám :mrgreen:
kočkolit je podle mě pro něj tvrdý.
My máme mega klec s okýnkem..pořád z něj kouká a nikdy nevypadne :mrgreen:

náš Frody :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
1.8.14 08:52

@Liška2014 To je čumáček :mrgreen: A co je dobré jako pelíšek? Takové ty látkové mě přijde jako hloupost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.8.14 08:55

Tak my teď mám piliny, ale zruším to, smrděj už druhej den. Hodně si chválej Allspan, je to podestýlka pro koně, tak to zkusím objednat. Nebo taky prodávaj Asan, ale ten mi přišel docela drahej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.8.14 08:55

Taky používáme ty 10 litrové slisované piliny. Záchod jsem nikdy u morčete neměla (až tenhle poslední je celkem čistotný a chodí do rohu, jinak bobkovali všude po kleci). Pelíšek nemá, když se chce někam zavrtat, tak tam má kupu sena.

• Citovat
  • Upravit
19799
1.8.14 08:58

@juchinka my máme zavěšenou látkovou hamaku ;) morčákům se v tom dobře spí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat