Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kamča.dalmatinka Žiš - z nervů z novýho prostředí? Tak to nám na tý naší nový krasavě do rána naroste pořádnej penicilin, po zásahu mých dcer by měl nervy v řiti i dalajlama
Hned ráno mažu pro postřik!
@baghira píše:
@Kamča.dalmatinka Žiš - z nervů z novýho prostředí? Tak to nám na tý naší nový krasavě do rána naroste pořádnej penicilin, po zásahu mých dcer by měl nervy v řiti i dalajlamaHned ráno mažu pro postřik!
@baghira :gratuluji moc pěkná morčinka, přeju aby vám dělala jenom radost.
![]()
@morčák Díky:) Od dnešního dopoledne má kámošku, jedno morče pro dvě holky bylo málo:)
@baghira :to je pravda a oni i morčátka jsou rádi když mají kamaráda. ![]()
Baghiro tak super, pak nafot i kamosku a preji aby se vam vyhla plisen a vsechny bezne neduhy ze zverimexu nosene ![]()
Ahojky, prosim vás, máte někdo odpozorováno, kolik přibližně přibírá mamina s jedním mimčem? Jde to na váze vůbec poznat? Není nějaká tabulka, kde jsou zapsané přibližné přírůstky hmotnosti morčete, rozdělené podle počtu mimin? Díky. ![]()
@Sarael píše:
Ahojky, prosim vás, máte někdo odpozorováno, kolik přibližně přibírá mamina s jedním mimčem? Jde to na váze vůbec poznat? Není nějaká tabulka, kde jsou zapsané přibližné přírůstky hmotnosti morčete, rozdělené podle počtu mimin? Díky.
tak jedno mládě muže mít od 50-120gramu ale to nepoznáš
No dobře, ale musí být alespoň nějaký přibližný přírůstek na váze, např. jedno mládě, samička přibere alespoň 100 g(třeba..).
U dospělé samičky, která už nepřibírá, jde asi lehce poznat podle váhy, jestli je březí nebo ne..Ale já mám 8 měsíční samičku, která když šla k samečkovi měla 814g a teď, o dva měsíce později má nějakých 1020 g..A nevím, jestli ten přírůstek váhy přisuzovat normálnímu růstu nebo by tam třeba jedno mimčo mohlo být. Co myslíš?
Zdá se mi, že cítím pohyby, ale nevím jistě, je to moje první březí(snad) samička.
@Sarael píše:
No dobře, ale musí být alespoň nějaký přibližný přírůstek na váze, např. jedno mládě, samička přibere alespoň 100 g(třeba..).
U dospělé samičky, která už nepřibírá, jde asi lehce poznat podle váhy, jestli je březí nebo ne..Ale já mám 8 měsíční samičku, která když šla k samečkovi měla 814g a teď, o dva měsíce později má nějakých 1020 g..A nevím, jestli ten přírůstek váhy přisuzovat normálnímu růstu nebo by tam třeba jedno mimčo mohlo být. Co myslíš?
Zdá se mi, že cítím pohyby, ale nevím jistě, je to moje první březí(snad) samička.
no vždyt ti to píšu:-).Jedno mládě muže mít od 50gramu až do 120,tak takovej muže mít přírustek:-)
Tak jestli byla u samečka před dvěma měsíci a přibrala pouze za tu dobu tak málo, tak bud je jen vykrmená a nebo tam jedno bude. více asi né, když už je přezí 60 dnu.
Já mám ted samici březí cca 70-73 den, už mi mrcha přenáší a má něco okolo 700gramu navíc, tak odhaduju 4-5 mladých:-)
Jenomže já nevím, jak přesně dlouho je březí. Byla na krytí u mé známé, takže jsem nemohla ani vypozorovat, kdy má říji. Myslím, že jeden tam bude.. Břicho jí povyrostlo dost a neměla z čeho ztloustnout. Ke směskám nečuchla ani z letadla a granulky dostává jednou týdně a to jen trošku, když má každý den trávu a pestrou zeleninu.
Ty pánevní kosti, no… Já jaksi nevím, jak přesně bych to měla nahmatat
. Jako celkově je u zadečku nějaká více rozpláclá, ale to fakt nevím. Cecíky jsem jí ještě nestudovala
.
Tak uvidíme, asi si budu muset počkat, jestli z ní něco vyleze..
@Kamča.dalmatinka A jinak- no tobě se celkově s odchovy dost daří, že?? V poslední době jsem to nesledovala, ale zezačátku jsi měla myslím po čtyřech! Gratuluju!!! Závidím.. Ale zas si říkám, hlavně to té mé dopadlo dobře a to jedno mimčo bylo ok..
@Sarael píše:
Jenomže já nevím, jak přesně dlouho je březí. Byla na krytí u mé známé, takže jsem nemohla ani vypozorovat, kdy má říji. Myslím, že jeden tam bude.. Břicho jí povyrostlo dost a neměla z čeho ztloustnout. Ke směskám nečuchla ani z letadla a granulky dostává jednou týdně a to jen trošku, když má každý den trávu a pestrou zeleninu.
Ty pánevní kosti, no… Já jaksi nevím, jak přesně bych to měla nahmatat. Jako celkově je u zadečku nějaká více rozpláclá, ale to fakt nevím. Cecíky jsem jí ještě nestudovala
.
Tak uvidíme, asi si budu muset počkat, jestli z ní něco vyleze..
já zatim měla odchovy po 4 řech 2×, a 2× po třech, tak na těch to bylo dobře znát, že se z nich stala hruška
,tak nevím jestli stejně se stává i u jednoho mládětě. Ted čekám každou hodinu
další dva porody a samičky vypadaj jak žáby viz foto. Jinak ty pánevní kosti najdeš pod ocáskem, jsou tam prostě takové dvě kuličky, mezi ocasem a vagínou a ty se otevíraj a taky cecíky jsou naběhlé
@Sarael píše:
@Kamča.dalmatinka A jinak- no tobě se celkově s odchovy dost daří, že?? V poslední době jsem to nesledovala, ale zezačátku jsi měla myslím po čtyřech! Gratuluju!!! Závidím.. Ale zas si říkám, hlavně to té mé dopadlo dobře a to jedno mimčo bylo ok..
no zatim mám těch odchovu pomálu, abych mohla říci že ano, ale tuk tuk zatim se to povedlo, hlavně z posledního vrhu mám ohromnou radost.Byl to vrh genovek(matka chlupatá skg) otec skinny a máme ted 3 dny krásný trojčátka.
Moc držim palce at tam tedy jedno je. Pokud nevíš tedy jak dlouho březí je, tak muže teprve ted začít přibírat a nakonec to naskočí:-)
Já třeba ted u těch trojčátek posledních pořád žádnej nárust a za posledních deset dní přibrala dalších 300g a celkově něco přes 400g a mládata byli všechny nad 100g