Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky. prosím vás mám dotaz chci pořídit malej k svátku morčátko ale nechci ho mít v kleci kvůli bordelu četla jsem že může být i v boxu. Mám vyhlidlej jeden ale má na výšku jen 19 cm není to malo? Nevyskočí mi? Děkuji za odpověd
Prosím, volala mi babička - zdědila moje morče - že prej nežere, nepije, moc nekajdí. hubne a chřadne. k doktorovi s nim nejde..
a prej jestli já nevim co by to mohlo být. já netušim, nejsem doktor. neví někdo tady?? jinak asi chudák pojde ![]()
@quinty Musí k veterináři.
@bidiger Spodní vanička mojí klece má 16cm na výšku a vyskočily by jak nic.
@bidiger kup si box s takovým tím víkem a nahořeplasvíkem mříží. Současné morčee je děsně líné a nikam nejde ani když ho vyndám ven. Ale jeden exemplář mi kvůli piškotům dokázal zdolat nepřekonatelný překážky.
Holky, dneska jsem v lese na procházce odchytila morče (na dlouhé vprávění), jsem velmi silný alergik, takže musí být na balkoně než si pro něj v pátek přijedou noví majitelé. Je ve vysokém průhledném boxu plastovém z Ikea, má tam 5cm pilin, hodně sena, přikryté to je prkýnkem s otvorem na vzduch a okolo jsem omotala deku, v závětří. Nemůže mi přes noc zmrznout? Co si z dětství pamatuju, tak se morčata zahrabou do sena, ale tohle to seno udupalo…zase si říkám, že když běhalo v lese, tak to snad zvládne…morčátko je velmi přítulné, mazlivé a nekouše, tak by mi ho bylo líto…jenže pak už by mohlo jen na chodbu v paneláku…v bytě to nezvládnu… ![]()
Měli jsme morčata normálně celoročně mezi králíkama venku
Takže si myslím, že to těch pár dní přežije ![]()
Ja bych rekla ze jestli to zvladlo v lese takto zvladne i v krabici, jestli se hodne bojis tak bych mu tam prihodila treba naky stary triko nebo hadr aby se melo prinejhorsim do ceho poradne zahrabat
hlavne aby nebylo v pruvanu…
@janisska Možná bych mu tam dala ještě nějakou krabici třeba od bot ![]()
Ale jinak morčata se klidně chovají venku v králíkárnách, jestli jsi ho odchytla venku, tak by trochu aklimatizované být mohlo
No to ale asi nikdo neví, jestli je na venkovní teploty zvyklé ![]()
Možná ta chodba přes noc by byla lepší ![]()
V těch venkovních chovech je vždycky morčat víc, takže se zahřejou navzájem…
No právě, nevím, jak dlouho v lese běhalo…krabice od bot se tam nevejde a taková, která by se tam vešla, tak by se do ní zase nevlezlo morče-má to fakt jako nouzovku, akvárko už dávno nemám, klec se mi kupovat nechtělo…navíc se obávám, že by mi přes to vyskočilo ven, hned jak může, stoupá na zadní a čenichá nad okrajem…
Jezis malej, jsi hodna ze si ho zachranila. Ja by ch se uprimne hrozne bala ho tam nechat, tak mu dej jeste aspon treba triko a hodne at se do toho muze schovat ale zase kdyz pobihal po lese a furt zije tak to vydrzi ![]()
@janisska My jsme davali i starou cepici a on se do ni zahrabal
mame skinny a ten je potreba aby byl v teplicku, mohl by se lehce nachladit
Holky, mam dotaz. Morcatko nam uz delsi dobu kycha. Nevite co za vitaminy bysme mu meli koupit? Nebo je potreba zajit na veterinu? ![]()
Ahoj, měla bych dotaz
chceme pořídit skinny morče, ale co koupit za ubytování
někdo radí, takovou tu plastovou krabici z Ikei, že z klece může nastydnout, v čem chováte skinny morčátka? Děkuji ![]()
Ahoj, nevíte o nějakém dobrém chovateli z Frýdku-Místku? Sháníme morčátko a paní, od které jsme kdysi koupili, už morčátka nemá. Díky za tip ![]()