Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Clabitic My kupovali morčeti roky lepené tyčinky pro králíky, víc mu chutnaly. Jednou nás čapla prodavačka a začala radit a doporučovat a upřímně se zhrozila, co mu to kupujeme…
Prý mají jiné zažívání a potřeby (morče je hlodavec, králík ne). No, od té doby kupujeme tyčinky pro morčata, nicméně naše morče má rovných 7 let, má se k světu a zjevně ani tyčinky pro králíky, které léta konzumoval, mu na zdraví neubrala… ![]()
@tvetinka Máme 2letou dceru a čerstvé mimčo a morče k tomu (+ 2 větší psiska). Morče bylo u nás dřív.
Jak malá roste, tak tatínkovi pomáhá s péčí a uklízením, hladí, krmí… Myslím si, že si tak vytváří vztah ke zvířatům. Ale je třeba hlídat, může tak malému zvířeti nechtíc ublížit.
@Leli83 píše:
@Clabitic My kupovali morčeti roky lepené tyčinky pro králíky, víc mu chutnaly. Jednou nás čapla prodavačka a začala radit a doporučovat a upřímně se zhrozila, co mu to kupujeme…Prý mají jiné zažívání a potřeby (morče je hlodavec, králík ne). No, od té doby kupujeme tyčinky pro morčata, nicméně naše morče má rovných 7 let, má se k světu a zjevně ani tyčinky pro králíky, které léta konzumoval, mu na zdraví neubrala…
@tvetinka Máme 2letou dceru a čerstvé mimčo a morče k tomu (+ 2 větší psiska). Morče bylo u nás dřív.
Jak malá roste, tak tatínkovi pomáhá s péčí a uklízením, hladí, krmí… Myslím si, že si tak vytváří vztah ke zvířatům. Ale je třeba hlídat, může tak malému zvířeti nechtíc ublížit.
To mi připomíná, když jsme měli poslední morče, tak sestře byly cca 2 roky. No, taky pomáhala. A jednou chtěla morčátko přenést a pustit do výběhu. Po vzoru nás ostatních čapla morče a nesla ho. No jenže ruce dospělého mají jinou velikost, než ruce malého dítěte, tak ho chudáka málem přeštípla vejpůl. Bobek. Tak byla sestra proškolena o zvedání morčete, dostala košík na přenášení a byl klid. Ale jak sem se lekla, když jsem to viděla ![]()
@Leli83 A zajíc je hlodavec ne? Jako…věděla jsem, že jsem ve škole nedávala pozor, ale až tak?
![]()
@Clabitic zajíc je zajíc
, k hlodavcům nepatří.
Mají svůj vlastní řád.
@Pipet píše:
@Clabitic zajíc je zajíc, k hlodavcům nepatří.
Mají svůj vlastní řád.
Jo, jo, přesně tak. Zajíci a králíci k zajícům, morčata k hlodavcům. Ale taky jsem dlouho žila v domnění, že králík je hlodavec. ![]()
Ahoj, melo vase morce vsenky? Jak jste se jich zbavily? zatim strikame sprejem a mam v planu pouzit sampon, ma cenu i vycesavani mebo ke zbytecne? morce ma docela dlouhe chlupy neni hladkosrste
Zdravím vás. Mám doma cca rok starou samičku beránka a zvažuju, že bych jí pořídila kamaráda. Klec pro ní mám obrovskou, takže v tom by problém nebyl. Zvažovala jsem morče, protože jsme dřív venku normálně chovali králíky spolu s morčaty, ale jak vyjde tady se zakrslým králíkem+s odrostlejším jedincem, který je zvyklý být sám…má tady někdo zkušenost? Králík je zvyklý běhat po bytě a morčata jsem si taky nosila jako malá domů a hrála si tam s nima…takhle to vypadá jako dobrá idea, ale radši se zeptám ![]()
@chiquittas píše:
Zdravím vás. Mám doma cca rok starou samičku beránka a zvažuju, že bych jí pořídila kamaráda. Klec pro ní mám obrovskou, takže v tom by problém nebyl. Zvažovala jsem morče, protože jsme dřív venku normálně chovali králíky spolu s morčaty, ale jak vyjde tady se zakrslým králíkem+s odrostlejším jedincem, který je zvyklý být sám…má tady někdo zkušenost? Králík je zvyklý běhat po bytě a morčata jsem si taky nosila jako malá domů a hrála si tam s nima…takhle to vypadá jako dobrá idea, ale radši se zeptám
Tak každý králík i morčátko má jinou povahu. Já mám doma ročního králíka, ten je zvyklí na svůj klídek, pohodičku, lehárko
Takže si neumím představit, že bych mu pořídila nějakého,, vetřelce "
Ale ve zverimexu mi bylo řečeno, že si na sebe králík s morčátkem zvyknou hned a problém by to být neměl. Moje mamka morčátko má, občas přijde na návštěvu i s morčátkem, pustíme je i s mým králíkem po bytě a vůbec si sebe nevsimaji. Králík je flegmouš, lehne si pod topení. A morce si dělá svoje věci
Do klece jsem je pro jistotu společně nikdy nedala. Ale podle mě si zvyknou a alespoň bude mít kamaráda ![]()
@LadyJahoda no právě ona je taky taková. Když jí pustím, tak místo toho, aby se vyřádila, tak třeba celou dobu leží dva metry vedle mě, natažená u linky a kouká, jak vařím…musím jít do jiné místnosti a pak jde taky. Nebo si vyskočí na gauč, nebo na postel a čučí s náma na film
Ale v kleci se věčně valí a reaguje jenom na zavolání, nebo zašustění pytlíkem(nečekaně)
tak nwm, promyslím to. Vždycky jsem si myslela, že je pohodářka, ale tak chování k novému vetřelci může být neočekávané…kdo ví ![]()
@chiquittas píše:
@LadyJahoda no právě ona je taky taková. Když jí pustím, tak místo toho, aby se vyřádila, tak třeba celou dobu leží dva metry vedle mě, natažená u linky a kouká, jak vařím…musím jít do jiné místnosti a pak jde taky. Nebo si vyskočí na gauč, nebo na postel a čučí s náma na filmAle v kleci se věčně valí a reaguje jenom na zavolání, nebo zašustění pytlíkem(nečekaně)
tak nwm, promyslím to. Vždycky jsem si myslela, že je pohodářka, ale tak chování k novému vetřelci může být neočekávané…kdo ví
Haha, tak to jsou všichni ušáci stejní
Akorát ja už toho našeho do postele nepoustim. Vždy nám tam nechal pozdrav ve stylu louzičky
A prevlikat každý den peřiny, to se mi moc nechce
Nemáš někoho, kdo morce má? Že by jsi to alespoň zkusila. Třeba budou fajn kamarádi ![]()
@LadyJahoda no máme stejný problém
takže jí hodně hlídáme a už se na posteli moc nezdržuje. Mamka mi říkala, že pod ní mám koupit takovou tu podložku, co se dává pod malé děti
tu prý nepročůrá
každopádně mi to nedalo a chvilku po třetí k nám domů přicestovalo nové zvířátko
a hele úplně v pohodě
sice to je takový malinký kulíšek a já se bála, aby jí ta moje nemotorná živá potvůrka něco neudělala, ale napsolutní paráda
už to bude skoro dvanáct hodin, co je občas pozoruju a nezaznamenala jsem nejmenší náznak agrese. Nemůžu říct, že jsou to nejlepší kamarádky
ale myslím, že spolu budou vycházet dobře. Zatím to vypadá tak, že morčátko dolejzá a ta moje potvora ho těžce ignoruje ![]()