Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Hermio píše:
@SlecnaSally Ahoj, my dávali klasický kočkolit, písek pro kočky, morčata hodně čurají a ten kočkolit udělá takovou hrudku když se počurá, a není to mokrý, takže vezmeš jenom lopatku a hrudku vyjmeš a nasypneš suchý kočkolitMorče tak bude v suchym. Pořiď mu domeček ať se muže někde schovat. Zkuste pomaličku na chvilku denně mazlit. A krmte přes klec nebo v ruce okurkou, mrkvičkou, no zkus co mu bude šmakovat
Jakou značku? Dávám hobliny, smrdí mi 3. den. Teď máme superdrahej Asan a smrdí mi za stejnou dobu, přitom každý píše, že vydrží dýl…
@Pipet A co kočkolit a na to hobliny?
@LucaLuca my dáváme pelety, zatím jsme nepřišli na lepší variantu.
@kaja00 Kde se to kupuje? Ve zverimexu asi ne? A co ty otlaky?
@LucaLuca hornbach, vetroplus. Otlaky ani jeden z dvou kraliku nemeli, ani morce.
My jsme měli nejdřív morče, pak jsme si pořídili psa a ten nám morče kaousnul, takže tak..
Tak morče jí z ruky, ale pořád je líné. Uteče do domečku rychle, ale i když ho dám na zahradě doprostřed trávy, tak se ani nehne třeba hodinu ![]()
@SlecnaSally Protože se bojí ![]()
Venku ho dej do malého prostoru, nejlíp i s tím domečkem… než si zvykne.
@Kačkyss A to sem píšeš proč?
Ahoj maminy,
Potrebovala bych radu, mame dva samecky jednomu jsou 4 mes, a druhemu 2 a pul. Mame je spolu uz par tydnu a nikdy nemneli problem ze by se prali nebo tak ale dneska rano jsem je sla nakrmit a ten maly mnel pod okem prokousnutou kuzi az do masa
Tak sem je hned oddelila ale nevim co stim? Bojim se aby si to nerozskrabal nebo aby neoslepl
a kdyz je oddelim treba na dva tydny jestli si na sebe jeste potom zvyknou? Nemate nekdo zkusenoust?
Moc dekuji
PS : nejsou ze stejneho vrhu ani nijak pribuzni ale jsou docela partaci az na tohle ![]()
@Beata 68 Řekla bych, že jdou do puberty a ten starší začal být agresivní.
Doporučují se např. bráškové nebo pak dvě samičky. Třeba někdo bude mít radu.
Ahoj holky, byla jsem ve zverimexu koupit morčákům granulky. Až doma jsem si všimla, že na obalu je králík a ne morče, takže jsou pro králíky. Je to od firmy Nutrin. Vadí to hodně? můžu to zkrmit?
Holky mate nekdo morce k malemu ditku? Dceri jsou dva roky, na zviratka je jinak moc hodna. morce chci teda spis kvuli sobe ale zajimalo ny me jak na nej male deti reaguji.
@Clabitic Proč by ne, max bych koupila jedno balení morčecích a míchala to.
@tvetinka Líbí se jim je krmit
a jak pískají. A hladit… jen nenechávat bez dozoru. Syna strašně fascinovala jejich ouška, pořád by za ně tahal
![]()
@tvetinka Děkuju, prostě s dvouletým ve zveráči, byl to chaos
@tvetinka joo, mám k dvouletýmu dva morčecí kluky a super. Trochu to bylo horší ze začátku, než se morčata trochu rozkoukaly, tak si jich nesměl moc všímat a nemohl se zapojovat do péče. Ale jakmile se naučily marčata samy vracet do klece, tak je to super.Kluk ráno sám vyklízí klec, já to po něm předělám a je klid, on je spokojenej, že se zapojil, já mám ráno půl hodiny na rozkoukání. Akorád je větší bordel, když jim uklízí klec sám, ale hlavně že se zabaví ![]()