Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1067
24.4.17 10:29

Ahoj všem, potřebovala bych, prosím, poradit. V únoru jsme na maškarním vyhráli morče. Po nějaké době jsme zjistili, že těch morčat bude víc, zkrátka byla to březí samička. Narodili se nám dva prcci, všechno proběhlo naprosto v pohodě, mamča se krásně starala. Po prostudování internetu a miminek jsem zjistila, že jsou to kluci. Ve čtvrtek jim budou tři týdny a neskutečně mámu otravují, pořád na ni naskakují, nedají jí pokoj a já nevím, jestli je tam mám nechávat, nebo co s nima dělat. Všude píšou, že alespoň 4 týdny u mámy, že by měli mít alespoň 250g při odstavení. Včera jsem je vážila, jeden má 192g a druhý 217g. Jak dlouho je s ní mám nechat? Nebo ji mám třeba přes den na nějakou dobu dát pryč, ať si odpočine? Navíc není ještě moc ochočená, pohladit se nechá, ale když ji potřebuju vyndat, třeba kvůli čištění klece, tak utíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.4.17 10:58

Honem je oddel nebo mamu oplodnej!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.4.17 11:00

Ja jsem dlouholeta chovatelka morceci, jak samecek jednou zavrka, jde od mamy. Jako klidne se mohlo stat, ze uz je zase brezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.4.17 11:01

Vahu maj slusnou, to zvladnou v pohode uz bez mlika. Ale opravdu je dej od ni uplne pryc, niceho se neboj. Neublizi jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
24.4.17 12:13

Přesně tak, oddělit co nejdříve :-) dneska už se dělají i takové pěkné klece, kdy na sebe budou moci koukat, aby měli společnost. Nebo dej dvě klece poblíž sebe. Morčátko je stádečkové zvířátko, já mám 3 holky, bez parťáka je jejich život poměrně smutný… Takže je vlastně dobře, že jich máš víc, ale chápu, že to musí být poměrně šok :-)

Každopádně bych zkusila nechat kluky spolu v jedné kleci (nejméně 100×50cm, spíše více) a mámu v další kleci (nejméně 80×50cm). Může se stát, že klucí se budou prát, ale jsou to bráchové, spolu od narození, tak by to mělo být v pohodě. Ještě radši koukni, zda jsou to opradu kluci :-)

Já mám pro tři holky 160×120 cm, ale chápu, že málokdo si může tento,,luxus" dovolit, ale jsou to fakt šťastný holky…

Doporučuji kouknout na tato videa - ačkoliv nemám youtubery ráda, tahle holčina ví o morčátkách hodně. https://www.youtube.com/playlist?…

Ochočování chvíli trvá, hlavně, že ta morčecí mamina bez problému porodila… Bůhví, co má všechno za sebou, dej jí čas.
Morčátka jsou senzační zvířátka, přeju, ať vám dělají jen radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
24.4.17 13:12

Holky, moc díky. Tak jsem zatím maminu šoupla do plastové krabice (vysypala jsem dětem plyšáky ;-) ) a uplatila jsem ji travičkou a pampeliškama. No, uvidíme, co dál. Spíš to vidím, že kluci půjdou z domu (už se jedna známá zajímala) a mamce případně pořídíme kámošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
26.6.17 18:42

Holky prosím pomoc naše malá tam hodila do klecd pro morče listy ze stromu asi z merunky ja si toho vsimla az kdyz mel jeden list sezranej :zed: Nemuže se mu něco stát zatím je v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.6.17 18:44

@lynč merunka neva. Klidek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
26.6.17 19:18

@lynč viz morce.cz výborné chovatelské stranky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
26.6.17 19:32

@mumisek79 bohužel zrovna mají nefunkční stránky já hledala na netu ale nikde jsem nic nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
26.6.17 21:34

@lynč vetvicky z merunky na okusovani nejvhodnější nejsou ale jsrm si jista ze jeden ci par pozřenych listku morce neskolí Vem si když je v přírodě…a zvířátka moc dobre poznaji co jo a co ne. Buďte v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
27.6.17 06:19

Holky děkuji za uklidnění morče je v pohodě :potlesk: Taky si říkam když je v přírodě sežere kde co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.6.17 12:45

@mumisek79 merunky v jizni Americe myslim nerostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
28.6.17 19:45

@Tarjei sory a dík, budu si teda pamatovat. Myslela jsem to obecne vzato, ale vis jak „potrefena…“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.6.17 21:03

@mumisek79 jako vazne, zvire nerozezna co je jedovaty, kdyz to neni z jeho puvodniho prostredi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný