Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tarjei jasně, postupně. Snad by nikoho nenapadlo šoupnout je z vyhřátého pokoje do mínus dvaceti ![]()
Na to jsem se právě ptala.
Ono teď mínus dvacet asi nebude. Tak jsem se ptala, jestli je můžu rovnou nechat venku - předpokládám, že v září bude v noci 10 - 15 a ve dne kolem dvaceti a pak se bude postupně ochlazovat. Zvládnou to už ta mimina nebo musí být první zimu doma začít s otužováním až příští rok?
Díky
@Halka a teď jsou chované v jaké teplotě??Pokud v přibližně podobné, tak to zvládnou.
No předpokládám, že v normální pokojové, takže stejné jako ve dne venku. Budou tam mít slaměné domky a seno, tak se budou moct zahrabat.
Díky. Já je domů nechci, ale zase rozhodně nechci, aby nějak strádali a byli nešťastní. Budou to doufám mazlici.
Ahoj holky
tak už máme prďolku od včerejška doma, ale dělá mi starost
včera v přenosce když jsme ho vezli autem pobíhal, baštil, a když je doma v kleci tak je pořád na stejném místě, kam ho položíme, tam je, nepohne se, jíst nechce, když ho vytáhneme ven, že by se třeba proběhl, tak to je to samé
nevím jestli vůbec spinkal, co jsem se šla v noci podívat, pořád koukal… v králíkárně byl s dalšíma třema, tak mu je asi smutno, je teda lepší ho brát z klece, ať není sám a co chvilku se s ním pomazlit, nebo ho tam raději nechat? Je mi ho líto, když ho tam pořád vidím sedět na jednom místě
![]()
Příspěvek upraven 27.08.17 v 06:49
@Tarjei a jak dlouho to tak může trvat? A máme se s ním mazlit, nebo ho radši nechat? ![]()
@molik par dni. Nehonit, nebrat do ruky, max lákat treba na kousek okurky. On se okouka a sam zacne jevit zajem. Neboj, nazere se, to prijde. Morce je prirozene plachy zvire, obrana utek. Jsou morcule ktery se naucej prijit na zavolání, jiny musis capnout v kleci a moc se s nima nemazat. Dej mu prostor a uvidis.
@Tarjei tak to jsme udělali chybu, včera jsme ho měli několikrát v ruce a v noci když jsem viděla, že nespí, tak jsem si ho vzala k sobě, zavrtala jsem ho do deky, mluvila na něj a hladila ho, říkala jsem si, ať mu není smutno, když je sám a byl zvyklý na společnost ![]()
A nevím, čím mu podstrojovat, aby jedl, mrkev nechce, ani jablko, salat, papriku…
@molik to neni chyba, to je hezkyyy
ale jde o to, aby si okoukal ten prostor, ve kterym bude, a zvyknul si, co se deje okolo. Ja mam jedno dite postizeny a morcata zvykla, lezel na zemi metr od motcatarny a jecel a s morculema to ani nehlo. Bude splasenej nez si zvykne. Navic je to mimino, ty jsou potrhly. Salatovka je nejatraktivnejsi pro ne. Jinak krmit je nejlepsi ze zeleniny mrkvi a bilym zelim, s tim zacit od malyho kousku aby si zvyknul a nenadmul se. Je v nem hodne vitaminu c, ktery morcata potrebujou. Jinak hlavne seno a cca obden hrst ovesnejch vlocek a to uplne staci.
@Tarjei ja si říkala, že je lepší ho tam asi nechat, ale nedá mi to, když je to takový malý bezradný bobišek
navíc dcera se s ním chce tulit, tak to je pak těžké
máme ještě jorksira a ten by mu nejradši ležel u klece a koukal na něj, ale to už by ho asi úplně kleplo
tak jasne, kdyz si zvyknou, tak jim to nevadi. Ani okurku nechce, ještě zkusíme čerstvou trávu, pampelišky, vždyť už musí mít hlad, naposled jedl včera dopoledne.
Díky za radu ![]()
@molik je toho na nej ted moc najednou. Klec je lepsi mít trochu vejs, ten jorksir by na nej ted nejspis byl moc. Jo vsak ho tulte, ja psala jen, jak bych to udelala ja. Pampelisky si urcite da. Neboj on hlady neumre. Je fakt jeň vyvalenej.