Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
28.4.16 17:34

Máme dvě, jedno vidím pít často, druhé snad nikdy. A když mají čerstvé krmení, tak vody z napáječky ubyde malinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
28.4.16 18:04

@kaja00 Právě že jsem mu neměnila vodu 2 dny :oops: ale to jenom proto, abych zjistila, kolik vypil. Zjistila jsem, že nevypil vůbec nic. Ale je pravda, že měl spoustu salátu a sem tam trávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.4.16 18:16

@Clabitic to bude tim cerstvym ze mel, nasemu se meni co tri ctyri dny, jak kdy…kralikum menim teda denne, ale protoze jsou na to dve a maji pullitrovku a zeleninu maji parkrat v tydnu jen, jsou prevazne na granulich a sene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
19.6.16 22:49

Prosím radu, máme rozetového kluka 1 rok a přemýšlíme o kamaradovi do klece, skinny kluk, paní chovatelka tvrdí že si zvyknou a můžou být v pohodě spolu, ale mám strach aby to fungovalo, máte zkušenost? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.6.16 23:36
@zlobikbobik píše:
Prosím radu, máme rozetového kluka 1 rok a přemýšlíme o kamaradovi do klece, skinny kluk, paní chovatelka tvrdí že si zvyknou a můžou být v pohodě spolu, ale mám strach aby to fungovalo, máte zkušenost? díky

moje zkušenost je, že se dva kluci kousali a prali, dvě holky se snesly v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
20.6.16 06:22

@zlobikbobik osobní zkušenost nemám, ale ve veškeré literatuře se píše, že se dva samečci nedoporučují, nedělá to dobrotu. Dvě samice ano. Ty máme, jsou to sestry a jsou to nejlepší kámošky :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
20.6.16 06:38

Taky mám dotaz, měla jsem dvě holky, včera mi bohužel jedna umřela :,( a tu co zůstala nechci nechat samotnou, je od malička zvyklá být s někým. Myslíte, že když dneska pořídím nové morčátko, samičku, budou se snášet v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.6.16 08:02
@zlobikbobik píše:
Prosím radu, máme rozetového kluka 1 rok a přemýšlíme o kamaradovi do klece, skinny kluk, paní chovatelka tvrdí že si zvyknou a můžou být v pohodě spolu, ale mám strach aby to fungovalo, máte zkušenost? díky

dva samci se většinou nesnesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.6.16 08:02
@juliettee píše:
Taky mám dotaz, měla jsem dvě holky, včera mi bohužel jedna umřela :,( a tu co zůstala nechci nechat samotnou, je od malička zvyklá být s někým. Myslíte, že když dneska pořídím nové morčátko, samičku, budou se snášet v pohodě?

těžko říct, problém může být ten věk, nebo naopak díky tomu to bude úplně ok. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
20.6.16 08:07

@Aamanda právě jsem načetla to samé, ale chovatelka mě ujištuje že to bude ok a já je pak v bytě nemám kde rozdělit. Tak strašně váhám. Doufám teda že to není jen množitelka a nepotřebuje na morčátku jen vydělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
20.6.16 08:10

No každopádně vyzkouším to, kdyby se nesnesli tak mám náhradní klec, kde bych malé morčátko mohla mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
20.6.16 08:37
@zlobikbobik píše:

Ja měla dva kluky a naprosto v pohodě… Záleží na povaze tech zvířátek. Jaký je ten stávající? Ma rad lidi? Boji se? Jak se projevuje kdyz ho krmís, hraješ si s nim? Kousl někdy? Neni od věci mit možnost nové morcatko,,vyzkoušet" - kdyby si kluci nesesli, vrátit jej chovateli zpět.
Ja měla velmi společenského kluka, k němu jsme pořídili mlade (taky kluka) a byla to sranda. Jen ze zacatku si ujasnovali kdo je alfa, trosku na sebe vrkali, ale pak malej pochopil ze velkej je pan a tečka. :)

• Citovat
  • Upravit
4774
20.6.16 09:03

@Marie432875 stávající je klidas, nekouše, dětem olizuje ruce, od nás z ruky žere jen okurek, ostatní si počká až položíme :)je to takový pecivál, když ho vyndáme z klece tak se někde vyplaskne a leží nebo je u holek na klíně a olizuje je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
20.6.16 10:50
@zlobikbobik píše:
@Marie432875 stávající je klidas, nekouše, dětem olizuje ruce, od nás z ruky žere jen okurek, ostatní si počká až položíme :)je to takový pecivál, když ho vyndáme z klece tak se někde vyplaskne a leží nebo je u holek na klíně a olizuje je

Obavám se, ze takto na lidi zvyklé morče bude mit trošičku problém zvyknout si na parťáka. Ale neni to nemožné. Pečlivě vybírejte morče podobně klidne povahy, pokud možno také zvyklé na lidi. A nejlépe uplne miminko, tomu ten starší neublíži a lépe si zvyknou a ujasni postavení.

• Citovat
  • Upravit
4774
20.6.16 15:10

@Marie432875 děkuji za rady, dnes se na mimčo jedeme podívat k paní chovatelce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat