Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky a maminky… chtěla bych nasbírat pár rad co se týče potíží v na začátku těhotenství, jsem přibližně v 6 týdnu těhotenství, potvrzené gynekologem… poslední týden se mi neustála motá hlava, z ničeho nic to přijde nejse schopná ničeho, jen lehnout…stává se mi to kdekoliv, takže kolikrát si musím i sednout nebo dokonce lehnout někde na lavičce. ostuda… kolikrát to trvá třeba i pulhodiny… lékař mi řekl že je to normalní, ale mě to teda moc v pořádku nepřijde… prosím máte nekdo zkušenosti? Moc děkujiiiiiiiiii ![]()
a jaky mas tlak?? mela jsem to cele tehu, a nic s tim nenadelas, byla to docela prca, jednou me i pokladni pustila sednout za kasu atd..
proste vydrzet.. zase proti zvraceni, natekani atd to je pohoda ![]()
dnes mi po pul hodine motání sestricka namerila 110 na 65 zrovna jsem sla na kontrolu… tak nevim
Je to ale šílený, vidím všechno dvojitě a pomalu nejsem chopná ani chůze, lidi si snad jmusí myslet že jsem ožralá..=D
jee ty nadelas ja sla rodit s tlakem 85 na 50
ne, je to neprijemny ale jak ti naroste bricho tak to budou vnimat lip
ale hlavne kdyz nemas vysoky tlak tak zase odpadaji jine starosti..
proste vydrz, to je o zvyk asi, hlavne hodne pit a nosit sebou cokoladu se mi osvedcilo… a kdyz je ti zle tak na bobek - vypada to blbe
ale lepsi nez sebou trisknout z velke vysky..
no, jo … nižší tlak a k tomu možná dehydratace, snaž se hodně odpočívat, nejlíp v leže, po troškách často pít, mohla bys i doplnit hořčík (v těhu je zvětšená spotřeba a pokud máš nižší i normálně, tak to s tebou může zamávat)
taky jsem to tak měla. Nosila jsem všude láhev vody a něco sladkého. Doktorka mi taky doporučila večer (ne každý večer) decku červeného vína.
ja to tak taky mela ale u me za to mohl sef..mi na to doktor rekl ze to normalni neni..udelali mi tysty z krve a zjistily ze jsem fyzicky v poradku a pychicky ne(vystresovana z prace) po ctrnacti dnech na nemocenske se to srovnalo a jak zazrakem se mi to uz nestalo..doktora u me zajimalo zelezo z krevnich testu..do prace jsem se uz nevratila..zkus si zajit za praktickym na to zelezo a ulev si od stresu..
U některých lidí je to normální, já to mívám při každé MS a pak celé těhotenství… jak už tu psaly holky, neustále něco sladkého a pití u sebe, nikam nechodit nalačno, v MHD si normálně říct o puštění sednout…
@beruska2× píše:
proste vydrzet.. zase proti zvraceni, natekani atd to je pohoda
No, pohoda nevím, já kvůli tomu nemohla několik měsíců řídit, omdlívala jsem i za volantem… a cesta na jakoukoliv kontrolu bylo utrpení.
@j.a.n.i1 píše:
No, pohoda nevím, já kvůli tomu nemohla několik měsíců řídit, omdlívala jsem i za volantem… a cesta na jakoukoliv kontrolu bylo utrpení.
no kdyz to sravnam s kamoskou co mela vysoky tlak, zvracela, tehu cukrovku, natekala.. tak ja s tim „omdlevanim“ byla docela spokojena
![]()
@j.a.n.i1 píše:
@beruska2× Tak oproti téhle kombinaci souhlasím
a to jeste prenasela a mela vyvolavany porod na 36 hodin, ja mela za 2 hodky hotovo i s vysetrenim, no neber to ![]()
@beruska2× Tak s porodem jsme na tom stejně
Jinak mě šel tlak nahoru (to jest na 120/70) někdy v 8 měsíci, takže jak dost lidí říká, že už aby porodili, že se skoro nemohou hýbat, tak já si poslední 2 měsíce konečně užívala, nic mi nebolelo, nikde jsem neomdlívala a konečně mi bylo fajn ![]()
Diskusi jsem nečetla, ale podobné stavy ( i když ne tak moc ) jsem mívala taky v prvním trimestru a počátkem druhého ještě taky…Nakonec mi pomohlo si vypít trochu koly, nebo kávu…