Motání hlavy v těhotenství

29
29.5.12 18:51

motání hlavy v těhotenství

Ahoj těhulky a maminky… chtěla bych nasbírat pár rad co se týče potíží v na začátku těhotenství, jsem přibližně v 6 týdnu těhotenství, potvrzené gynekologem… poslední týden se mi neustála motá hlava, z ničeho nic to přijde nejse schopná ničeho, jen lehnout…stává se mi to kdekoliv, takže kolikrát si musím i sednout nebo dokonce lehnout někde na lavičce. ostuda… kolikrát to trvá třeba i pulhodiny… lékař mi řekl že je to normalní, ale mě to teda moc v pořádku nepřijde… prosím máte nekdo zkušenosti? Moc děkujiiiiiiiiii :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
29.5.12 18:53

a jaky mas tlak?? mela jsem to cele tehu, a nic s tim nenadelas, byla to docela prca, jednou me i pokladni pustila sednout za kasu atd..
proste vydrzet.. zase proti zvraceni, natekani atd to je pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.5.12 18:54

dnes mi po pul hodine motání sestricka namerila 110 na 65 zrovna jsem sla na kontrolu… tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.5.12 18:55

Je to ale šílený, vidím všechno dvojitě a pomalu nejsem chopná ani chůze, lidi si snad jmusí myslet že jsem ožralá..=D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.5.12 19:00

jee ty nadelas ja sla rodit s tlakem 85 na 50 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne, je to neprijemny ale jak ti naroste bricho tak to budou vnimat lip :mrgreen: ale hlavne kdyz nemas vysoky tlak tak zase odpadaji jine starosti..
proste vydrz, to je o zvyk asi, hlavne hodne pit a nosit sebou cokoladu se mi osvedcilo… a kdyz je ti zle tak na bobek - vypada to blbe :roll: ale lepsi nez sebou trisknout z velke vysky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
29.5.12 19:02

no, jo … nižší tlak a k tomu možná dehydratace, snaž se hodně odpočívat, nejlíp v leže, po troškách často pít, mohla bys i doplnit hořčík (v těhu je zvětšená spotřeba a pokud máš nižší i normálně, tak to s tebou může zamávat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.5.12 19:05

taky jsem to tak měla. Nosila jsem všude láhev vody a něco sladkého. Doktorka mi taky doporučila večer (ne každý večer) decku červeného vína.

• Citovat
  • Upravit
552
29.5.12 19:12

ja to tak taky mela ale u me za to mohl sef..mi na to doktor rekl ze to normalni neni..udelali mi tysty z krve a zjistily ze jsem fyzicky v poradku a pychicky ne(vystresovana z prace) po ctrnacti dnech na nemocenske se to srovnalo a jak zazrakem se mi to uz nestalo..doktora u me zajimalo zelezo z krevnich testu..do prace jsem se uz nevratila..zkus si zajit za praktickym na to zelezo a ulev si od stresu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
29.5.12 19:17

U některých lidí je to normální, já to mívám při každé MS a pak celé těhotenství… jak už tu psaly holky, neustále něco sladkého a pití u sebe, nikam nechodit nalačno, v MHD si normálně říct o puštění sednout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
29.5.12 19:19
@beruska2× píše:
proste vydrzet.. zase proti zvraceni, natekani atd to je pohoda :mrgreen:

No, pohoda nevím, já kvůli tomu nemohla několik měsíců řídit, omdlívala jsem i za volantem… a cesta na jakoukoliv kontrolu bylo utrpení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.5.12 19:24
@j.a.n.i1 píše:
No, pohoda nevím, já kvůli tomu nemohla několik měsíců řídit, omdlívala jsem i za volantem… a cesta na jakoukoliv kontrolu bylo utrpení.

no kdyz to sravnam s kamoskou co mela vysoky tlak, zvracela, tehu cukrovku, natekala.. tak ja s tim „omdlevanim“ byla docela spokojena :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
29.5.12 19:41

@beruska2× Tak oproti téhle kombinaci souhlasím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.5.12 19:42
@j.a.n.i1 píše:
@beruska2× Tak oproti téhle kombinaci souhlasím :mrgreen:

a to jeste prenasela a mela vyvolavany porod na 36 hodin, ja mela za 2 hodky hotovo i s vysetrenim, no neber to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
29.5.12 19:45

@beruska2× Tak s porodem jsme na tom stejně :-) Jinak mě šel tlak nahoru (to jest na 120/70) někdy v 8 měsíci, takže jak dost lidí říká, že už aby porodili, že se skoro nemohou hýbat, tak já si poslední 2 měsíce konečně užívala, nic mi nebolelo, nikde jsem neomdlívala a konečně mi bylo fajn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
29.5.12 20:06

Diskusi jsem nečetla, ale podobné stavy ( i když ne tak moc ) jsem mívala taky v prvním trimestru a počátkem druhého ještě taky…Nakonec mi pomohlo si vypít trochu koly, nebo kávu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí